Nedelja škola

Фондација Темпус и ове године организује „Недељу школа“, током које ће низом активности информисати све заинтересоване о могућностима које школе, предшколске установе и друге образовне институције имају у оквиру програма Еразмус+.

Заинтересовани ће моћи да се информишу о могућностима у оквиру Еразмус+ програма, остваре контакт са колегама и размене знања и искуства и намењене су наставницима, васпитачима и другим запосленима у школама и предшколским установама, ученицима средњих школа, представницима Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања, школских управа, практичарима и едукаторима у образовању одраслих итд.

„Недеља школа“ ће трајати од 02.09.2019. до 06.09.2019. године, а у том периоду биће организоване следеће активности:

02.09.2019. године

Вебинар: „Могућности за наставнике и едукаторе одраслих у оквиру EPALE платформе”. Више информација и регистрациони формулар можете наћи ОВДЕ.

03.09. 2019. године

Вебинар ”eTwinning школа – шта значи и како постати?”. Више информација и регистрациони формулар можете наћи ОВДЕ.

04.09.2019. године

Вебинар „Aктивности и ресурси Фондације Темпус за подршку каријерном вођењу и саветовању у школама“. Више информација и регистрациони формулар можете наћи ОВДЕ.

05.09.2019. године

Вебинар „Могућности у оквиру школских партнерстава за размене”. Више информација и регистрациони формулар можете наћи ОВДЕ.

06.09.2019. године

Годишња eTwinning конференција ”Развијање кључних компетенција путем eTwinning пројеката”, чији је циљ упознавање учесника/ца са кључним компетенцијама на европском нивоу и ефикасним начинима њихових развијања код ученика кроз пројектну наставу. Овом приликом биће представљени овогодишњи добитници eTwinning признања – Националних ознака квалитета и eTwinning ознака за школе.

Током „Недеље школа“ одржаће се и састанак Централноевропског кластера Europass мреже 5. и 6. септембра. Национални Europass центар у Београду угостиће колеге из 11 земаља централне и југоисточне Европе које чине овај кластер. На састанку ће се говорити о заједничким перспективама и могућностима развоја заједничких активности, поделити искуства и примери добре праксе из ових земаља, зарад развоја идеја и продубљивања сарадње и синергије центара.

Све додатне информације у вези са вебинарима и конференцијом могу се добити путем телефона и е-поште:

Телефон: 011/3342 430, опција 3

Е-пошта: office@tempus.ac.rs