Nedelja škola

Fondacija Tempus i ove godine organizuje „Nedelju škola“, tokom koje će nizom aktivnosti informisati sve zainteresovane o mogućnostima koje škole, predškolske ustanove i druge obrazovne institucije imaju u okviru programa Erazmus+.

Zainteresovani će moći da se informišu o mogućnostima u okviru Erazmus+ programa, ostvare kontakt sa kolegama i razmene znanja i iskustva i namenjene su nastavnicima, vaspitačima i drugim zaposlenima u školama i predškolskim ustanovama, učenicima srednjih škola, predstavnicima Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, školskih uprava, praktičarima i edukatorima u obrazovanju odraslih itd.

„Nedelja škola“ će trajati od 02.09.2019. do 06.09.2019. godine, a u tom periodu biće organizovane sledeće aktivnosti:

02.09.2019. godine

Vebinar: „Mogućnosti za nastavnike i edukatore odraslih u okviru EPALE platforme”. Više informacija i registracioni formular možete naći OVDE.

03.09. 2019. godine

Vebinar ”eTwinning škola – šta znači i kako postati?”. Više informacija i registracioni formular možete naći OVDE.

04.09.2019. godine

Vebinar „Aktivnosti i resursi Fondacije Tempus za podršku karijernom vođenju i savetovanju u školama“. Više informacija i registracioni formular možete naći OVDE.

05.09.2019. godine

Vebinar „Mogućnosti u okviru školskih partnerstava za razmene”. Više informacija i registracioni formular možete naći OVDE.

06.09.2019. godine

Godišnja eTwinning konferencija ”Razvijanje ključnih kompetencija putem eTwinning projekata”, čiji je cilj upoznavanje učesnika/ca sa ključnim kompetencijama na evropskom nivou i efikasnim načinima njihovih razvijanja kod učenika kroz projektnu nastavu. Ovom prilikom biće predstavljeni ovogodišnji dobitnici eTwinning priznanja – Nacionalnih oznaka kvaliteta i eTwinning oznaka za škole.

Tokom „Nedelje škola“ održaće se i sastanak Centralnoevropskog klastera Europass mreže 5. i 6. septembra. Nacionalni Europass centar u Beogradu ugostiće kolege iz 11 zemalja centralne i jugoistočne Evrope koje čine ovaj klaster. Na sastanku će se govoriti o zajedničkim perspektivama i mogućnostima razvoja zajedničkih aktivnosti, podeliti iskustva i primeri dobre prakse iz ovih zemalja, zarad razvoja ideja i produbljivanja saradnje i sinergije centara.

Sve dodatne informacije u vezi sa vebinarima i konferencijom mogu se dobiti putem telefona i e-pošte:

Telefon: 011/3342 430, opcija 3

E-pošta: office@tempus.ac.rs