Tematski sastanak: Modeli stručne prakse kao sredstvo za povećanje zapošljivosti studenata u Srbiji

Фондација Темпус – Еразмус+ канцеларија у Србији одржала је тематски мониторинг састанак ”Модели стручне праксе као средство за повећање запошљивости студената у Србији” 4. јула 2018. у Београду. Састанак је организован у складу са годишњим планом мониторинг посета установљеним са Извршном агенцијом за програме у области образовања, медија и културе (ЕАЦЕА). Циљ мониторинг састанка био је да окупи представнике пројеката који се баве темом стручних пракси и да утврди и упореди статус до сада спроведених активности на овом пољу.

Скупу су се обратиле проф. др Ана Ланговић-Милићевић, испред Министарства просвете, науке и технолошког развоја, гђа Александра Милићевић испред Привредне коморе Србије, као и гђа Марија Филиповић-Ожеговић, испред Фондације Темпус.

Састанку су присуствовали представници пројеката који су спроведени или се тренутно спроведе у Србији на пољу организације стручних пракси у високом образовању чије искуство је од значаја за даљи развој стручних пракси у Србији, али и заинтересоване стране ван пројектних конзорцијума, као што су представници Националне службе за запошљавање, Удружења студената са хендикепом, представници бројних универзитета, факултета, високих школи, представници привреде.

Презентације са састанка: