Kursevi na platformi European Schoolnet Academy tokom prolećnog semestra 2021.

Платформа European Schoolnet Academy је припремила неколико онлајн курсева за све наставнике и едукаторе који су у потрази за иновативним начинима професионалног усавршавања.

Ово су курсеви који су у понуди овог пролећа.

Како применити решења базирана на природним ресурсима у учионици

Образовни потенцијал решења заснованих на природним ресурсима је и даље неистражена област. Овај курс Европске комисије који подржава платформа Scientix покушава да премости ову чињеницу тако што истражује начине на који се решења базирана на природним ресурсима могу применити у настави. Сценарији за учење које представља овај курс промовишу критичко мишљење и пројектно учење и могу се применити у настави било ког предмета.

На следећој страници се можете пријавити и сазнати више о овом онлајн курсу.
Exploring Nature-Based Solutions in Your Classroom | European Schoolnet Academy
Курс је почео 11. јануара 2021. међутим, могуће су накнадне пријаве.

Свемирски саобраћај у Вашој учионици

На платформи European Schoolnet Academy, 15. фебруара 2021. године почиње МООC „Свемирски саобраћај у Вашој учионици“ који је намењен првенствено наставницима средњих школа и едукаторима који су заинтересовани за ову тему.

На овом курсу, који траје 5 недеља, биће подељени ресурси из области саобраћаја у свемиру које ће бити могуће користити и у организацији часова СТЕМ-а.

На следећој страници се можете пријавити и сазнати више о овом онлајн курсу.
Aerospace in Class | European Schoolnet Academy

Курс почиње 15. фебруара 2021.

Основи вештачке интелигенције у настави

Вештачка интелигенција постаје све присутнија у нашим животима, а и даље је врло мало заступљена у настави, како у теорији, тако и у пракси. Овај уводни тромодуларни курс има за циљ да наставнике проведе кроз основне поставке вештачке интелигенције, као и да им омогући да истраже ресурсе које могу применити у раду са ученицима.

Курс почиње 8. марта 2021.   

ЕВРОПЕАНА – ТРАНСФОРМАЦИЈА ОБРАЗОВАЊА УЗ ПОМОЋ ДИГИТАЛНЕ КУЛТУРЕ

Овај курс за наставнике и едукаторе у музејима даје идеје, инструкције и конкретне примере коришћења дигиталног културног наслеђа и ресурса Европеане који се могу применити у настави. Овај курс има за циљ да покаже како су дигиталнли културни садржаји још увек недовољно коришћени ресурс нарочито за иновативни приступ настави, као и како искористити овај потенцијал.

Курс почиње 15. марта 2021.

КАКО ИНТЕГРИСАТИ ГРАЂАНСКО ОБРАЗОВАЊЕ У НАСТАВУ ПРИРОДНИХ НАУКА

Да ли Вас занимају аспекти грађанског образовања у природним наукама? Овај курс има за циљ да Вам помогне да уведете активности истраживања у Ваша предавања и да Вам покаже како истраживачи могу да задају специфичне задатке из природних наука мотивисаним ученицима. Кроз сарадњу истраживача и наставника, овај курс даје смернице учесницима у креирању иновативних материјала за наставу природних наука са аспектима грађанског образовања.

Курс почиње 22. марта 2021.

ДИГИТАЛНА ПИСМЕНОСТ И БЕЗБЕДНОСТ НА ИНТЕРНЕТУ

Овај курс има за циљ да оспособи наставнике основних и средњих школа да буду спремни да препознају ризике и изазове на интернету у вези са дигиталном писменошћу који су постали приметни током пандемије Covid-19. Прикључите се овом курсу и откријте како можете да помогнете својим ученицима у препознавању и критичком односу према ризицима као што су дезинформације или онлајн преваре.

Курс почиње 19. aприла 2021.

Више информација о свим курсевима можете пронаћи на следећем линку:

https://www.europeanschoolnetacademy.eu/