Konkurs za učešće u evropskim projektima: Podsticanje inovacija u nastavi jezika

Evropski centar za žive jezike Saveta Evrope (European Centre for Modern Languages – ECML) poziva stručnjake u oblasti nastave jezika da se prijave za učešće u projektima za ciklus 2020-2023. Glavna tema je „Podsticanje inovacija u nastavi jezika: promena konteksta, razvoj kompetencija“.

Konkurs je otvoren za nastavnike, edukatore nastavnika, istraživače, one koji se bave izradom nastavnih materijala i planova i programa, kao i druge stručnjake u oblasti nastave stranih jezika. Namenjen je onima koji žele da sarađuju sa kolegama širom Evrope koristeći ovu jedinstvenu evropsku platformu za razmenu, razvoj i objavljivanje inovativnih ideja i time doprinesu unapređenju nastave i učenja jezika. Ukoliko želite da se uključite u osmišljavanje i izradu praktičnih materijala i resursa vezanih za nastavu i učenje jezika koji mogu da se prilagode za upotrebu u različitim zemljama, pozivamo Vas da se prijavite. Ako već imate projektnu ideju, možete se prijaviti kao budući koordinator projekta, a ako nemate, možete se prijaviti za člana međunarodnog projektnog tima.

Rok za podnošenje prijava je 22.04.2019. godine.

Više informacija o ovom konkursu dostupno je na vebsajtu Evropskog centra za žive jezike. Tu možete naći razne korisne sadržaje kao što su:

Svi dokumenti su, pored engleskog, dostupni i na francuskom jeziku. Prijava se popunjava na jednom od ova dva jezika.

Informativni vebinar

Da biste se što bolje upoznali sa detaljima ovog konkursa, Fondacija Tempus i Evropski centar za žive jezike organizuju vebinar u utorak 26. marta 2019. godine u 10 časova pre podne. Za učešće u vebinaru je neophodno popuniti prijavni formular koji se nalazi na sledećem linku.

Rok za prijavu je 25. mart u 14 časova. Vebinar će biti održan na engleskom jeziku.