Konferencija o socijalnoj dimenziji visokog obrazovanja

Tim stručnjaka za reformu visokog obrazovanja Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja (HERE tim) u saradnji sa Fondacijom Tempus – Erazmus+ kancelarijom u Srbiji organizuje konferenciju pod nazivom „Social Dimension of Higher Education: Increasing Diversity by Providing Structured and Effective Support to HE Students”. Konferencija će biti održana 31.5.2018. u hotelu 88 Rooms u Beogradu u 10:00 časova.

Kako će izgledati Bolonjski proces u narednih 10 godina? Kako izgleda studentsko telo u Srbiji i koje su podzastupljene grupe u visokom obrazovanju? Da li je moguće raditi i studirati u Srbiji i Evropi? Da li studenti u Srbiji koriste priliku da studiraju u inostranstvu? Koji su problemi studenata koji odlaze u inostranstvo? O svim ovim kao i o mnogim drugim temama govoriće Martin Unger sa Instituta za napredna istraživanja iz Beča, Dragan Stanojević sa Univerziteta u Beogradu, Mirko Savić, Univerzitetu u Novom Sadu, Slobodan Cvejić sa Univerziteta u Beogradu i Niklas Nanskog sa Univerziteta u Malmeu.

Martin Unger će predstaviti socijalnu dimenziju u visokom obrazovanju u svetlu Bolonjskog procesa kao i rezultate EUROSTUDENT istraživanja. Mirko Savić će istaći značaj socijalne dimenzije u kontekstu visokog obrazovanja u Srbiji, dok će Dragan Stanojević predstaviti rezultate EUROSTUDENT istraživanja u Srbiji. Slobodan Cvejić će govoriti o razvoju institucionalnih kapaciteta iz ove oblasti na visokoškolskim ustanovama u Srbiji. Konačno, o razvoju socijalne dimenzije na visokoškolskim ustanovama u Švedskoj govoriće Niklas Nanskog.

Agendu događaja možete da pronađete ovde.

Molimo da se registrujete putem ovog linkaRok za registraciju je 21.5.2018. godine, u 17:00 časova. Naknadne prijave neće biti uzete u razmatranje.

Informacije o događaju možete pratiti i na Fejsbuk profilu Fondacije Tempus – Erazmus+ kancelarije u Srbiji.

Ukoliko imate dodatnih pitanja, možete se obratiti Grupi za visoko obrazovanje Fondacije Tempus – Erazmus+ kancelarije u Srbiji putem e-mejl adrese neo_serbia@erasmusplus.rs.