Konferencija ”Internacionalizacija srednjih škola”

Фондација Темпус организује конференцију „Интернационализација средњих школа“, која ће се одржати 16. децембра 2022. године у Београду. Конференција је намењена наставном и ненаставном особљу средњих стручних школа и гимназија  без обзира да ли су учествовали у пројектима Еразмус+ програма, као и другима заинтересованим за ову тему.

Циљ конференције је да представи конкретне смернице којима се стиже до интернационализације у средњем образовању. Учесници ће имати прилику више да сазнају о значају интернационализације, стратешком планирању као и о начину признавању исхода учења након мобилности. Учесници ће, такође, имати прилику да у оквиру сесије Моје Еразмус+ искуство чују који су изазови и каква се решења примењују током спровођења мобилности, да размене своја искуства у вези са овом темом, да се упознају са конкретним примерима, да продискутују и поделе примере добре праксе.

Пријављивање за учешће на конференцији је отворено до 01. децембра 2022. године до поноћи, а врши се путем регистрационог формулара.

Учешће на конференцији је бесплатно, а број места је ограничен. Приликом избора учесника водиће се рачуна о равномерној заступљености учесника из различитих установа, као и о редоследу пријаве. Пријављени кандидати ће бити обавештени о статусу пријаве након истека рока за подношење пријава. Постоји могућност рефундирања трошкова путовања за учеснике који долазе изван Београда.

Програм ће трајати од 10:00 до 17:00 часова, а прелиминарну агенду можете погледати овде.

Све додатне информације могу се добити путем имејла и телефона:

Имејл адреса: schools-vet@tempus.ac.rs

Телефон: 011/3342 430, опција 3