Вебинар: Како да одем на CEEPUS размену?

Имајући у виду да је у току пријављивање кандидата за размене унутар CEEPUS мрежа за 2019/20. годину које ће трајати до 31. октобра за боравке који су предвиђени током летњег семестра 2019/20, а да ће закључно са 30. новембром трајати и аплицирање за freemovere тј. за боравке изван CEEPUS мрежа, Фондација Темпус – Национална CEEPUS канцеларија у среду, 18. септембра у 16 часова за заинтересоване студенте и предаваче са државних високошколских установа организује бесплатни вебинар ”Како да одем на CEEPUS размену?”.

 

Вебинар је намењен студентима или члановима наставног особља на државним високошколским установама у Републици Србији који су заинтересовани за стипендирану мобилност у некој од држава средње или југоисточне Европе, а заинтересовани се могу пријавити до 18. септембра у 13 часова испуњавањем овог обрасца.

Заинтересовани ће на вебинару имати могућност да „на даљину” – из своје собе и преко свог рачунара – добију ближе информације о апликационом процесу за CEEPUS размену, истраживању опција за мобилност, могућностима које овај програм нуди, као и да, уколико то желе, путем Chat опције поставе питања у вези са овим програмом.

Средњеевропски програм универзитетске размене (CEEPUS) студентима и академском особљу са државних високошколских установа из Србије омогућава академске боравке у земљама попут Албаније, Аустрије, БиХ, Бугарске, Чешке, Мађарске, Македоније, Молдавије, Црне Горе, Пољске, Румуније, Словачке и Словеније. Академске размене у CEEPUS програму првенствено се спроводе унутар мрежа, тј. на партнерским високошколским установама које су део мреже у којој учествује и установа заинтересованог апликанта, али на нивоу програма постоји и могућност аплицирања изван мрежа тј. freemover боравака; ближе информације о роковима и условима учешћа доступне су на овом линку, а преглед корака у процесу пријављивања могуће је видети овде.