Vebinar: Kako da odem na CEEPUS razmenu?

Imajući u vidu da je u toku prijavljivanje kandidata za razmene unutar CEEPUS mreža za 2019/20. godinu koje će trajati do 31. oktobra za boravke koji su predviđeni tokom letnjeg semestra 2019/20, a da će zaključno sa 30. novembrom trajati i apliciranje za freemovere tj. za boravke izvan CEEPUS mreža, Fondacija Tempus – Nacionalna CEEPUS kancelarija u sredu, 18. septembra u 16 časova za zainteresovane studente i predavače sa državnih visokoškolskih ustanova organizuje besplatni vebinar ”Kako da odem na CEEPUS razmenu?”.

 

Vebinar je namenjen studentima ili članovima nastavnog osoblja na državnim visokoškolskim ustanovama u Republici Srbiji koji su zainteresovani za stipendiranu mobilnost u nekoj od država srednje ili jugoistočne Evrope, a zainteresovani se mogu prijaviti do 18. septembra u 13 časova ispunjavanjem ovog obrasca.

Zainteresovani će na vebinaru imati mogućnost da „na daljinu” – iz svoje sobe i preko svog računara – dobiju bliže informacije o aplikacionom procesu za CEEPUS razmenu, istraživanju opcija za mobilnost, mogućnostima koje ovaj program nudi, kao i da, ukoliko to žele, putem Chat opcije postave pitanja u vezi sa ovim programom.

Srednjeevropski program univerzitetske razmene (CEEPUS) studentima i akademskom osoblju sa državnih visokoškolskih ustanova iz Srbije omogućava akademske boravke u zemljama poput Albanije, Austrije, BiH, Bugarske, Češke, Mađarske, Makedonije, Moldavije, Crne Gore, Poljske, Rumunije, Slovačke i Slovenije. Akademske razmene u CEEPUS programu prvenstveno se sprovode unutar mreža, tj. na partnerskim visokoškolskim ustanovama koje su deo mreže u kojoj učestvuje i ustanova zainteresovanog aplikanta, ali na nivou programa postoji i mogućnost apliciranja izvan mreža tj. freemover boravaka; bliže informacije o rokovima i uslovima učešća dostupne su na ovom linku, a pregled koraka u procesu prijavljivanja moguće je videti ovde.