Odobreni KA2 Projekti izgradnje kapaciteta u visokom obrazovanju

U okviru KA2 poziva za Projekte izgradnje kapaciteta u visokom obrazovanju objavljenog 2017. godine, za finansiranje je odobreno 147 projekata iz cele Evrope. Odobreno je ukupno 19 projekata u kojima učestvuju visokoškolske ustanove iz Zapadnog Balkana, dok u čak 12 projekata učestvuju visokoškolske ustanove iz Srbije. Ustanove iz Srbije su koordinatori 8 projekata.

Odobreni projekti u kojima učestvuju visokoškolske ustanove iz Srbije baviće se razvojem novih studijskih programa iz oblasti poljoprivrede, saobraćaja, prirodnih nauka, kao i izgradnjom kapaciteta nastavnog osoblja, promocijom preduzetništva u oblasti umetnosti, itd. Ovi projekti imaju za cilj da pomognu izgradnju i razvoj kapaciteta u visokom obrazovanju na institucionalnom i sistemskom nivou kako u Srbiji, tako i u drugim zemljama Zapadnog Balkana koje učestvuju u ovim projektima.

Spisak projekata u kojima učestvuju visokoškolske ustanove iz Srbije možete pronaći na našoj stranici sa odobrenim projektima.

Celokupan spisak projekata koji su odobreni za finansiranje u ovom pozivu za Erazmus+ projekte izgradnje kapaciteta u visokom obrazovanju možete pronaći na sajtu Izvršne agencije (EACEA).