Godišnja eTwinning nacionalna konferencija

Fondacija Tempus – eTwinning nacionalni tim za podršku poziva zainteresovane vaspitače, učitelje i nastavnike da se prijave za učešće u nacionalnoj eTwinning konferenciji Robotika i veštačka inteligencija kao alati za učenje“, koja se održava uživo u Beogradu, u Hotelu M”, 8. septembra 2023. godine, od 9.30 do 17 časova

Događaj se organizuje u okviru eTwinning programa, inicijative Evropske unije za saradnju i razmenu u obrazovanju, i namenjen je vaspitačima, učiteljima, nastavnicima, stručnim saradnicima i direktorima predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola, bez obzira na to da li imaju iskustvo na eTwinning portalu.  

Cilj konferencije je da učesnicima približi godišnju temu eTwinning mreže Inovacija i obrazovanje – kreativnost sa eTwinning-om”, sa fokusom na prednosti i izazove korišćenja veštačke inteligencije u obrazovnom kontekstu. Centralna tema ovog jednodnevnog događaja je promocija upotrebe robotike i veštačke inteligencije kao alata i pomagala koji mogu da unaprede proces učenja i obrazovanja. Putem prezentacija, radionica i na primerima dobre prakse, učesnici konferencije imaće priliku da saznaju kako ove tehnologije mogu da se integrišu u nastavu i prilagode različitim učenicima i učionicama. U radioničarskom delu, učesnici će moći da razmene i razviju svoje ideje sa ciljem pokretanja eTwinning projekata.  

Na konferenciji će biti predstavljeni i dobitnici eTwinning  nacionalnih oznaka kvaliteta za školsku 2022/23. godinu. 

Prijavljivanje za učešće na konferenciji otvoreno je do 23. avgusta 2023. godine u 23.59časova, a vrši se popunjavanjem registracionog formulara. Selekcija kandidata vršiće se prema vremenu prijave. Prijavljeni kandidati biće obavešteni o statusu prijave nakon isteka roka za njeno podnošenje.  

eTwinning konferencija „Robotika i veštačka inteligencija kao alati za učenje” prijavljena je kao stručni skup koji je odobrio Zavod za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja.  Uverenja o prisustvu dobiće učesnici koji budu ispratili i plenarni i radioničarski deo konferencije.

Učešće na događaju je besplatno, a troškove putovanja učesnici koji dolaze iz mesta van Beograda obezbeđuju sami. 

Događaj će biti fotografisan i sniman u svrhu obaveštavanja javnosti.  

Konferencija se održava u petak, 8. septembra od 9.30 do 17.00 časova. Preliminarnu agendu konferencije možete da pogledate  ovde. 

Sve dodatne informacije mogu da se dobiju telefonom na broj 011/3342 430, opcija 7 i slanjem imejla na adresu etwinning@tempus.ac.rs.