eTwinning nacionalni tim za podršku je dodelio eTwinning nacionalne oznake kvaliteta za školsku 2021/2022. godinu.

Fondacija Tempus – eTwinning nacionalni tim za podršku je dodelio eTwinning nacionalne oznake kvaliteta za školsku 2021/2022. godinu.

eTwinning nacionalne oznake kvaliteta jesu prvi stepen priznanja nastavnicima u eTwinning zajednici za njihovo učešće na eTwinning projektima – virtuelnim projektima koji se sprovode na eTwinning portalu sa ciljem unapređenja prvenstveno digitalnih i saradničkih kompetencija nastavnika i učenika, a zatim i internacionalizacije ustanova i integrisanja aspekta multikulturalnosti u redovan vaspitno-obrazovni sadržaj.

Svojim kvalitetnim učešćem u eTwinning projektima, vaspitači, učitelji i nastavnici doprinose kvalitetu obrazovanja u svojim ustanovama, kao i prepoznatosti Srbije u eTwinning zajednici.

eTwinning nacionalnu oznaku kvaliteta dodeljuju eTwinning nacionalni timovi za podršku na osnovu kriterijuma koje propisuje eTwinning centralna služba.

Najbolje ocenjene prijave u evaluaciji za eTwinning nacionalnu oznaku kvaliteta biće nominovane  za eTwinning evropsku oznaku kvaliteta, u skladu sa kvotom i pravilima koje definiše eTwinning centralna služba za podršku.

Ove godine su nastavnici u Srbiji podneli ukupno 312 prijava za eTwinning nacionalnu oznaku kvaliteta, od kojih su 284 prijave nagrađene eTwinning nacionalnom oznakom kvaliteta.

Ovde možete pogledati imena nastavnika čije su prijave nagrađene, kao i imena njihovih projekata i ustanova.