Evropska komisija pokreće seriju MOOC-ova: „Otključajmo digitalne kompetencije nastavnika”

Evropska platforma za obrazovanje u školama, pod pokroviteljstvom Evropske komisije, sa ponosom objavljuje početak serije MOOC-ova (Massive Open Online Courses) pod nazivom Otključajmo digitalne kompetencije nastavnika. Cilj ove inovativne inicijative je da osnaži nastavnike da koriste digitalne tehnologije u svojoj praksi u punom obimu.

Ciljevi:

•Unapređenje kapaciteta nastavnika za vešto korišćenje digitalnih tehnologija u različitim obrazovnim kontekstima.
•Pružanje pomoći edukatorima u odabiru, prilagođavanju i kreiranju digitalnih resursa, uz promovisanje odgovornog deljenja i upravljanja sadržajima.
•Efikasno korišćenje digitalnih tehnologija za unapređenje praksi ocenjivanja.
•Razvijanje digitalnih kompetencija nastavnika za kreiranje inkluzivnih obrazovnih okruženja koja podržavaju individualne potrebe.
•Jačanje sposobnosti nastavnika da razvijaju digitalne veštine svojih učenika i povećaju njihovu motivaciju.

Serija kurseva počinje u ponedeljak 26. februara i završava se u sredu 4. decembra 2024. Svaki kurs traje 5 nedelja, sa procenjenim radnim opterećenjem od oko 20 sati po kursu.

Ciljna grupa: Ova serija kurseva namenjena je nastavnicima osnovnih i srednjih škola, bez obzira na predmet koji predaju, kao i svim edukatorima zainteresovanim za unapređenje svojih digitalnih kompetencija i poboljšanje kvaliteta nastave u digitalnom okruženju.

Jezik: engleski

Za registraciju i pristup seriji MOOC kurseva, molimo Vas da posetite ovaj link

Pridružite nam se na ovom obrazovnom putovanju kako biste unapredili svoje digitalne kompetencije i oblikovali nastavu za digitalnu budućnost!