eTwinning onlajn obuka „Učenici kao pokretači aktivnosti u međunarodnim eTwinning projektima

eTwinning onlajn obukaUčenici kao pokretači aktivnosti u međunarodnim eTwinning projektima“ u organizaciji eTwinning nacionalnog tima Letonije u saradnji sa eTwinning nacionalnim timovima Italije, Gruzije, Litvanije, Hrvatske i Srbije.

Fondacija Tempus i eTwinning nacionalni tim za podršku pozivaju zainteresovane nastavnike  da se prijave za učešće na onlajn događaju Učenici kao pokretači aktivnosti u međunarodnim eTwinning projektima“ koji organizuje eTwinning nacionalnim tim Letonije u saradnji sa Nacionalnim timovima Italije, Gruzije, Litvanije, Hrvatske i Srbije u periodu od 21. februara do 16. maja 2023. godine.

Ova obuka je namenjena validiranim članovima eTwinning zajednice koji bi hteli da steknu ili prošire iskustvo u planiranju i sprovođenju međunarodnih eTwinning projekata za učenike sgarijih razreda osnovne škole  i srednjih škola (od 11 do 19 godina).

Cilj obuke je da učesnike provede kroz faze planiranja i sprovođenja eTwinning projekata po standardima koje propisuje eTwinning centralna služba za podršku.

Ova onlajn obuka će trajati od 21. februara do 16. maja 2023. godine. U ovom periodu planirana su 4 onlajn susreta učesnika obuke na platformi Zoom u trajanju od po 90 minuta:

  • 21. februar 17.00-18.30 časova – predstavljanje učesnika i nacionalnih obrzovnih sistema i pronalaženje partnera;
  • 28. februar 17.00-18.30 časova –razrada ideje i planiranje eTwinning projekta sa fokusom na planiranju aktivnog učešća učenika u projektu;
  • 4. aprila 17.00-18.30 časova – predstavljanje sprovedenih aktivnosti na pokrenutim projektima i evaluacija urađenih aktivnosti;
  • 16. maja 17.00-18.30 časova – predstavljanje ostvarenih rezultata pokrenutih projekata i zaključci.

Učesnici koji budu učestvovali na najmanje 3 od ova 4 onlajn sastanka i budu pokrenuli i završili ili priveli kraju eTwinning projekat, dobiće sertifikat o učešću koji izdaje eTwinning nacionalni tim Letonije.

Pozivaju se zainteresovani nastavnici učenika od 11 do 19 godina starosti koji su već učestvovali na bar jednom eTwinning projektu do sada da se prijave popunjavanjm registracionog formulara.

Kriterijum za prihvatanje prijave će biti i poznavanje engleskog jezika i vreme prijave. Prednost mogu imati nastavnici iz škola u ruralnim sredinama. Događaj je namenjen validiranim korisnicima eTwinning portala. Po potrebi, organizovaće se onlajn intervju za proveru znanja engleskog jezika.

Rok za popunjavanje registracionog formulara je 08.02.2023. do 23:59.

Izabrani kandidati će biti obavešteni o statusu prijave nakon isteka roka za podnošenje prijava.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti putem telefona i e-pošte:

Telefon: 011/3342 430, opcija 7

E-pošta: etwinning@tempus.ac.rs

Ciljne grupe: nastavnici starijih razreda osnovne škole i nastavnici srednjih škola.