eTwinning nacionalne oznake kvaliteta za školsku 2024/ 2025. godinu – rok 30. jun

Podsećamo članove eTwinning mreže da je rok za podnošenje prijava za eTwinning nacionalne oznake kvaliteta za školsku 2023/2024. godinu 30. jun 2024. godine, do 23.59 časova. 

Prijave se podnose na eTwinning delu Evropske platforme za obrazovanje u školamaObavezan dokument koji je potrebno da se postavi u okviru prijave na platformi je saglasnost roditelja za učešće dece u eTwinning projektu, kako bi bio omogućen proces evaluacije. Planovi rada nisu obavezan dokument, ali doprinose kvalitetu prijave.

U cilju pružanja podrške članovima eTwinning mreže u Srbiji u pripremi i podnošenju prijava za eTwinning nacionalnu oznaku kvaliteta, eTwinning nacionalni tim za podršku organizuje još dve sesije otvorenih vrata za pitanja i odgovore, 25. juna u 11 časova i 28. juna u 16 časova. Obe sesije održaće se putem istog linka.

Članovi eTwinning mreže koji imaju pitanja u vezi sa procesom podnošenja prijave za eTwinning nacionalnu oznaku kvaliteta mogu da se obrate Nacionalnom timu za podršku i imejlom na adresu etwinning@tempus.ac.rs ili telefonom na broj 011 33 42 430, opcija 7.

Ove godine, eTwinning nacionalni tim za podršku dodeliće pet nacionalnih nagrada nastavnicima čije prijave za eTwinning nacionalnu oznaku kvaliteta budu proglašene najboljim. Nacionalna nagrada za eTwinning projekte dodeljuje se za svaku od pet kategorija:

  1. za eTwinning projekte sa učenicima do 6 godina;
  2. za eTwinning projekte sa učenicima od 7 do 11 godina;
  3. za eTwinning projekte sa učenicima od 12 do 15 godina;
  4. za eTwinning projekte sa učenicima od 16 do 19 godina;
  5. za eTwinning projekte sa učenicima srednjih stručnih škola koji obrađuju teme iz nastave stručnih predmeta.

Nacionalne nagrade biće dodeljene na godišnjoj eTwinning konferenciji 13. septembra u Beogradu.