eTwinning nacionalne oznake kvaliteta za školsku 2018/2019. godinu

Sa zadovoljstvom vas pozivamo da se prijavite za eTwinning nacionalne oznake kvaliteta za školsku 2018/2019 godinu.

Rok za podnošenje prijava za eTwinning nacionalnu oznaku kvaliteta je 23. jun 2019. godine do 23:59 časova.

Oznaka kvaliteta je priznanje učesnicima eTwinning portala za izuzetan nivo učestvovanja na eTwinning projektima. Oznake kvaliteta predstavljaju javno priznanje i podsticaj kako za škole tako i za učenike. Pored toga, oznaka kvaliteta je jedan od preduslova za dobijanje evropske oznake kvaliteta, koja zatim omogućava konkurisanje za eTwinning evropske nagrade.

Svaki učesnik eTwinning portala može da se prijavi za nacionalnu oznaku kvaliteta putem svog eTwinning live dela. Polje „Prijavite se za oznaku kvaliteta“ nalazi se na kartici Projekti, pored svakog projekta u kome nastavnik učestvuje. Broj projekata koji jedan učesnik portala može da prijavi za nacionalnu oznaku kvaliteta nije ograničen.

Prijave za nacionalnu oznaku kvaliteta ocenjuje Nacionalni tim za podršku (NSS) prema unapred definisanim kriterijumima. Detaljne informacije o kriterijumima za ocenjivanje možete pronaći OVDE.

U cilju pružanja podrške članovima eTwinning portala koji žele da podnesu prijave za Nacionalne oznake kvaliteta, eTwinning nacionalni tim za podršku organizuje sledeće aktivnosti:

  1. maj 2019. – vebinar na temu „eTwinning Nacionalne oznake kvaliteta 2018/2019. – osnovne informacije i rok“, čiji je cilj upoznavanje korisnika sa koracima za prijavu za Nacionalne oznake kvaliteta, osnovnim informacijama i rokovima za školsku 2018/2019. godinu. Ciljna grupa su svi zainteresovani nastavnici registrovani na eTwinning portalu. Na vebinaru će biti predstavljeno šta su to oznake kvaliteta, uslovi za prijavu, koraci za prijavljivanje, kriterijumi, korisni linkovi i materijali, a deo vebinara biće posvećen pitanjima i odgovorima.

Vebinar će se održati 31. maja od 10 do 11 časova. Prijavljivanje za vebinar traje do 26. maja 2019. godine, do 23:59 časova, popunjavanjem registracionog formulara. Nakon isteka roka za prijavu, prijavljeni će putem mejla dobiti informacije o statusu prijave i instrukcije za pristup vebinaru.

 

  1. jun 2019. – seminar ”Ka kvalitetnim eTwinning projektima u cilju unapređenja korišćenja IKT-a u nastavi”. Seminar je akreditovan za školsku 2018/2019, 2019/2020. i 2020/2021 godinu, pod rednim brojem 439 u katalogu programa stalnog stručnog usavršavanja i nosi 8 bodova stručnog usavršavanja. Cilj programa je unapređenje kvaliteta postojećih eTwinning projekata u cilju boljeg korišćenja IKT-a u nastavi, kao i jačanje digitalnih i jezičkih kompetencija nastavnika/vaspitača i učenika. Ciljna grupa su učitelji, nastavnici i stručni saradnici u osnovnim i srednjim školama, kao i vaspitači u predškolskim ustanovama koji imaju iskustva sa eTwinning portalom i žele da se prijave za Nacionalne oznake kvaliteta, registrovani su na portalu i imaju najmanje jedan aktivan ili završen projekat koji bi mogao da bude prijavljen za Nacionalnu oznaku kvaliteta.

Seminar će se održati 07. juna 2019. u Beogradu, u prostorijama Fondacije Tempus, Ruže Jovanović 27a, sa početkom u 9 časova. Nacrt agende možete pogledati ovde.

Prijavljivanje za seminar traje do 26. maja 2019. godine do 23:59 časova, popunjavanjem registracionog formulara.

Otvorena vrata za pitanja o eTwinning oznakama kvaliteta koja eTwinning nacionalni tim za podršku organizuje putem interneta za nastavnike/vaspitače registrovane na eTwinning portalu, koji žele da se informišu o eTwinning oznakama kvaliteta. Nastavnici i vaspitači će moći da se priključe „otvorenim vratima“ putem interneta:

  • 11. juna od 10 do 11 časova,
  • 14. juna od 15 do 16 časova,
  • 18. juna od 10 do 11 časova i
  • 21. juna od 15 do 16 časova

Pristup će biti moguć putem ovog LINKA.

Razgovore putem poruka na Fejsbuku (Facebook live info chat) 17. juna u dva termina, od 10 do 11 časova i od 16 do 17 časova. Zainteresovani članovi eTwinning portala u navedenim terminima mogu dobiti sve informacije, kontaktirajući profil eTwinning nacionalnog tima za podršku putem opcije za razgovor.

eTwinning nacionalni tim za podršku će po potrebi organizovati i individualne konsultacije o eTwinning oznakama kvaliteta.