eTwinning Meetup posvećen godišnjoj temi zajednice za 2023 – „Inovacija i obrazovanje – kreativnost sa eTwinning-om“

Fondacija Tempus – eTwinning nacionalni tim za podršku organizuje Meetup posvećen godišnjoj temi eTwinning zajednice „Inovacija i obrazovanje – kreativnost sa eTwinning-om”.

Meetup će se održati u ponedeljak, 26. juna 2023. godine od 15.00 časova u prostorijama Informativnog centra Fondacije Tempus u Beogradu, Terazije 39.

Godišnja tema eTwinning zajednice je način da se nastavnicima daju predlozi za uključivanje aktuelnih društvenih tema u organizaciju nastavnog procesa i omogući da učenicima pruže širok spektar inovativnih  pedagoških pristupa.

Ovogodišnja tema ima dva fokusa:

  • korišćenje modernih tehnologija za potrebe obrazovanja inovatora budućnosti i
  • kreiranje prostora za učenje koji pospešuju učeničku kreativnost.

Veliki broj resursa na Evropskoj platformi za školsko obrazovanje je ove godine posvećen

emocionalnom i mentalnom zdravlju učenika i nastavnika, načinima na koji veštačka inteligencija može da se koristi u nastavnom procesu i organizaciji prostora za učenje u prostorima van klasične učionice.

eTwinning ambasadori Nataša Miljanović, nastavnica srpskog jezika u OŠ „Sremski front“ u Šidu, Nataša Majstrović, nastavnica informatike u Prvoj beogradskoj gimnaziji i Dalibor Todorović, nastavnik računarskih predmeta u gimnaziji „9. maj“ u Nišu, će predstaviti svoje iskustvo iz ovih oblasti na Meetup-u. Svoje utiske sa eTwinning međunarodne konferencije održane u Budimpešti u maju ove godine i posvećene godišnjoj temi eTwinning zajednice podeliće nastavnica Ružica Radović iz OŠ „Brana Jevtić“ u Kusatku.

Pozivamo Vas da se prijavite za događaj popunjavanjem registracionog formulara.

Rok za prijavu je nedelja, 18. jun do 23.59 časova.

Zbog ograničenog broja mesta, Meetup -u će moći da prisustvuje samo prvih 30 prijavljenih učesnika. Svi prijavljeni kandidati biće obavešteni o statusu prijave nakon zatvaranja registracionog formulara.

Za događaj se ne plaća kotizacija, ali učesnici koji dolaze iz mesta van Beograda sami pokrivaju troškove puta.

Događaj će biti fotografisan u svrhu obaveštavanja javnosti o događaju.

Za dodatne informacije obratite se eTwinning nacionalnom timu za podršku na etwinning@tempus.ac.rs.