Erazmus+ nedelja

U susret konkursnom roku za 2019. godinu, Fondacija Tempus organizuje Erazmus+ nedelju, tokom koje je, između ostalog, predviđeno održavanje Erazmus+ informativnih dana u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu.


Erazmus+ nedelja
 će trajati u periodu od 29. oktobra do 2. novembra, a tom prilikom će biti organizovane sledeće aktivnosti:

  • 29.10.2018. Vebinar za studente i mlade: Kako do Erazmus+ mobilnosti?  – 17 časova.

Vebinar je namenjen studentima, ali i svim mladima (do 30 godina) koji žele da saznaju najvažnije informacije o mogućnostima za mobilnost kroz Erazmus+ program, poput studentskih razmena, celokupnih master studija, volontiranja mladih i omladinskih razmena. Više informacija i registracioni formular možete naći ovde.

  • 29.10.2018. Vebinar „EPALE i Erazmus+ projekti za obrazovanje odraslih“ – 16:00 časova.

Vebinar je namenjen pojedincima i organizacijama aktivnim u oblasti obrazovanja odraslih koji žele da saznaju više o EPALE mreži i mogućnostima koje ona pruža za nalaženje partnera za Erazmus+ projekte, kao i širenju rezultata učenja.

Vebinaru možete pristupiti preko ovog linka.

  • 30.10.2018. Informativni dan o mogućnostima u okviru Erazmus+ programa – Hotel „Metropol“, Bulevar Kralja Aleksandra 69, Beograd, 10-17 časova

Učesnicima će biti predstavljene nove mogućnosti u okviru Erazmus+ poziva za konkursni rok za 2019. godinu. Jedna od učesnica Nacionalnog info dana biće i predstavnica austrijske Erazmus+ Nacionalne agencije, gospođa Martina Fridrih, koja će prisutnima predstaviti mogućnosti u okviru Erazmus Mundus zajedničkih master programa, uključujući i primere dobre prakse, te savete za predstavnike visokoškolskih ustanova koji su zainteresovani za učešće u ovoj vrsti projekata.

Formular za registraciju možete pronaći ovde.

Preliminarna agenda

 

  • 31.10.2018. Informativni dan o mogućnostima u okviru Erazmus+ programa – Rektorat Univerziteta u Novom Sadu (ulica Dr Zorana Đinđića 1) i Filozofski fakultet (ulica Dr Zorana Đinđića 2), 11-18 časova

Formular za registraciju možete pronaći ovde.

Preliminarna agenda

 

  • 31. 10. 2018. Praktična sesija „Registracija PIC broja– 12 časova, Informativni Centar Fondacije Tempus, Terazije 39

Predstavnici organizacija i institucija koje planiraju da po prvi put učestvuju u Erazmus+ projektima na sesiji će, uz podršku i vođenje, moći da registruju PIC broj – jedinstveni identifikacioni kod potreban za učešće u programu Erazmus+. Za učešće nije neophodna prijava, već je potrebno pripremiti osnovne podatke o organizaciji (kontakt podaci, matični broj, PIB, kontakt osoba) i poneti sa sobom laptop ili tablet. 

  • 01.11.2018. Informativni dan o mogućnostima u okviru Erazmus+ programa – Kragujevac, Hotel „Kragujevac“, Kralja Petra I, br. 18, 11-18 časova.

Formular za registraciju možete pronaći ovde.

Preliminarna agenda 

 

  • 01.11.2018. Vebinar „Mogućnosti za nastavnike i škole u okviru eTwinning platforme“ – 16:00 časova.

Cilj vebinara je da informiše sve zainteresovane o mogućnostima koje eTwinning platforma nudi zaposlenima u vaspitno-obrazovnim ustanovama u Srbiji, alatima koji su dostupni za uspostavljanje saradnje, razmenu iskustava i profesionalno usavršavanje. Pored ovoga, biće predstavljene bitne stavke o kojima treba voditi računa prilikom planiranja i sprovođenja eTwinning projekta.

Formular za registraciju možete pronaći ovde.

  • 02.11.2018. Informativni dan o mogućnostima u okviru Erazmus+ programa – Hotel „Tami Residence“, Durmitorska prilaz br.1, Niš, 10-17 časova

Formular za registraciju možete pronaći ovde.

Preliminarna agenda

 

  • 02.11.2018Prezentacija: Erazmus+ mreže i platforme za profesionalno usavršavanje nastavnika – 17 časova, Informativni centar Fondacije Tempus, Terazije 39

Događaj je namenjen zaposlenima u osnovnim i srednjim školama, predškolskim i ustanovama za obrazovanje odraslih, koji, nezavisno od Erazmus+ projekata, žele da se usavršavaju i povezuju sa kolegama u Evropi putem Erazmus+ platforma i mreža: eTwinning, School Education Gateway, EPALE, Euroguidance, Europass i Eurydice. Više informacija i registracioni formular možete naći ovde. 

 

Zbog ograničenog broja mesta, prilikom odobravanja učešća, Fondacija Tempus će imatu u vidu princip ravnomerne regionalne zastupljenosti.

Pozivamo vas da pratite naše aktivnosti na društvenim mrežama, kao i da posetite Informativni centar Fondacije Tempus (Terazije 39, Beograd) svakog radnog dana od 10 do 18 časova i raspitate se o mogućnostima u okviru Erazmus+ programa.