Erazmus dani

Šta su Erazmus dani?

Erazmus dani predstavljaju proslavu programa Erazmus+ u Evropi i šire. Ovo je ujedno i šansa da tokom #ErasmusDays 2021. podelite svoja iskustva, koristi koje ste ostvarili od mobilnosti i proširite vest o svom projektu kako bi doprli do što većeg broja ljudi, građana, profesionalaca, medija, kreatora politika.

U mnogim zemljama tokom #ErasmusDays su planirani izložbe, koncerti, takmičenja, seminari, partnerske mreže, otvoreni dani, distribucija dokumenata vezana za evropsku mobilnost, digitalne prezentacije tokom kojih ćete imati prilike da naučite sve o Erazmus+ programu, kao i da popričate sa korisnicima ovog programa koji će vam preneti svoje iskustvo.

Prvi put su #ErasmusDays 2021. održani 2017. godine na 30. godišnjicu Erazmus+ programa. U 2020. godini u 84 zemlje su održana 5 024 događaja!

Erazmus dani u Srbiji 2020.

U Srbiji su prošle (2020.) godine održana 43 događaja, među kojima su i događaji koje su organizovali Planinarski klub iz Bajine Bašte, Hemijsko-tehnološka prehrambena škola, Erasmus Student Network u Srbiji, studenti i volonteri Erasmus Solidarity Corps, članovi Tima za internacionalnu saradnju Akademije za profesionalne studije Južna Srbija.

Planinarski klub Tara iz Bajine Bašte je organizovao događaj E+ ECO CLIMB kao virtuelni sastanak sa partnerima na projektu sa zanimljivog mesta za pešačenje tokom koga su pričali o unapređivanju projektnih aktivnosti i novim idejama za buduće pozive sa posebnim fokusom na ekologiju i sportove u prirodi.

Hemijsko-tehnološka prehrambena škola je omogućila đacima i profesorima da neformalno proćaskaju o prošlim, sadašnjim i budućim Erazmus+ aktivnostima.

Erasmus Student Network u Srbiji je održao chat vebinar na temu mobilnosti studenata (razmena) u vreme pandemije. Govorilo se na teme kombinovane i virtuelne mobilnosti i novog Erazmus+ programa. Studenti i volonteri European Solidarity Corps su delili svoja iskustva.

Članovi Tima za internacionalnu saradnju Akademije za profesionalne studije Južna Srbija su organizovali virtuelni događaj na temu mobilnosti studenata gde se govorilo o mobilnostima u visokom obrazovanju, mobilnostima radi učenja ili prakse i savetima gde se prijaviti. Među njih 59 najviše je bilo učesnika iz Južne Srbije, ali su se pridružili i učesnici iz Albanije i Severne Makedonije.

Pogledajte ceo izveštaj iz prošle godine i inspirišite se!

Ove godine će se #ErasmusDays 2021 održati od 14, 15. i 16. oktobra 2021, a u središtu su ponovo internacionalna mobilnost i evropsko državljanstvo.

Kako možete da učestvujete u Erazmus danima?

Na Erazmus danima možete učestvovati tako što ćete organizovati događaj, učestvovati na jednom od događaja u vašoj blizini, deliti događaj ili objaviti vaša iskustva na društvenim mrežama.

Kako da organizujete događaj?

Možete organizovati virtuelni ili uživo događaj. Cilj je da se na tom događaju predstavi uticaj projekta i/ili podeli iskustvo korisnika Erazmus+ programa. Takođe, možete iskoristiti #ErasmusDays 2021. kako biste bolje promovisali već planirani događaj u medijima i na društvenim mrežama.

Da bi se događaj organizovao, potrebno je pre svega da se registruje na #ErasmusDays 2021 vebsajtu gde je potrebno da popunite upitnik sa podacima.

 

Takođe, na sledećem linku možete da preuzmete promotivne vizuale za pripremu vaših događaja.

 
Kako možete da učestvujete na događaju u vašoj blizini i da delite?

Da biste prisustvovali događaju ili komunicirali o njemu:

  • učestvujte na događaju: pogledajte mapu i događaje koji se organizuju u vašoj blizini;
  • promovišite vaš događaj: preuzmite besplatan digitalni kit obucite svoj sajt i društvene mreže u boje #ErasmusDays;
  • širite priču o događaju kome prisustvujete: objavljujte na društvenim mrežama koristeći #ErasmusDays haštag.