EPALE vebinar: Tematski fokusi i novine na EPALE platformi u 2024. godini

Fondacija Tempus i EPALE nacionalni tim za podršku 28mart2024. godine organizuju vebinar Tematski fokusi i novine na EPALE platformi u 2024. godini

Tokom Evropske godine veština otvorena su brojna pitanja o tome na koje načine obrazovanje odraslih može da doprinese rešavanju izazova s kojima se susreće savremeno društvo. Inicijative, aktivnosti i događaje u zemljama širom Evrope u Godini veština, koja se zvanično zatvara konferencijom 30. aprila 2024. godine, obeležile su sledeće teme: uloga obrazovanja u osnaživanju odraslih da steknu odgovarajuće veštine koje bi ih učinile kompetentnijim na tržištu rada, veštine i obrazovanje koje bi omogućilo inkluziju osetljivih grupa i pojedinaca sa margine društva i građanska prava i znanja koja su potrebna da se održe demokratska društva zasnovana na poverenju. 

Mapirajući ključne oblasti i paletu veština potrebnih za savladavanje izazova, korišćenje potencijala i mogućnosti za lični i profesionalni razvoj pojedinaca kao članova društva, važni uvidi iz Evropske godine veština na EPALE mreži su preneti na odabir novih sadržaja i tematskih fokusa u 2024. godini. Uz osvrt na ostvarenja tokom 2023. godine, na vebinaru biće reči o tri nova tematska fokusa koja se nadovezuju na saznanja i iskustva stečena tokom Evropske godine veština. Govorićemo i o novinama i unapređenjima na EPALE platformi, a posebna pažnja biće usmerena ka sadržajima u sekciji Moja zajednica koja ima za cilj da promoviše i nagrađuje članove EPALE zajednice koji aktivno doprinose razmeni dobrih praksi i razvoju baze znanja na platformi.

Vebinar će biti održan u četvrtak, 28. marta 2024. godine u periodu od 16 do 17 časova. Namenjen je edukatorima, trenerima, mentorima, nastavnicima i predstavnicima škola i ustanova sa programima za formalno i neformalno obrazovanje odraslih, javno priznatim organizatorima obrazovanja odraslih, firmama i organizacijama civilnog društva koje razvijaju i sprovode obrazovne programe i usluge za odrasle, kao i svim ostalim praktičarima koji se bave obrazovanjem odraslih.  

Da biste se prijavili za ovaj događaj potrebno je da popunite  registracioni formular do srede 27. marta do 23.59 časova.  Link za pristup vebinaru poslaćemo na dan vebinara, 28. marta, na imejl-adresu koju navedete u registracionom formularu. 

Važna napomena: Ukoliko ste se prijavili a niste dobili imejl sa pristupnim linkom na dan održavanja vebinara, molimo Vas da proverite foldere Spam, Junk Promotions

Za sva dodatna pitanja možete da kontaktirate s nama slanjem imejla na adresu  adult-education@tempus.ac.rs, ili telefonom na broj +381 11 33 42 430, opcija 3.