EPALE nagradni konkurs na temu: „Obrazovanje odraslih: globalne perspektive i lokalne zajednice“

EPALE nacionalni tim za podršku u Republici Srbiji poziva sve zainteresovane da se prijave na nagradni konkurs na temu „Obrazovanje odraslih: globalne perspektive i lokalne zajednice“. Odabrani kandidati imaće priliku da učestvuju u konferenciji: „Obrazovanje 2030 i obrazovanje odraslih: globalne perspektive i lokalne zajednice – Agende, prakse i istraživanja“, koja se organizuje od 7-10. juna 2018. godine u Opatiji.

Detaljnije o temama koje će biti pokrivene na konferenciji možete pročitati ovde.

Za učešće u konkursu se mogu prijaviti sva pravna i fizička lica sa teritorije Republike Srbije koja u fokusu svog rada imaju obrazovanje odraslih, uključujući praktičare u ovoj oblasti, studente i istraživače, predstavnike organizacija civilnog društva, mreže i institucije. Tekstovi se podnose putem EPALE platforme.

Zainteresovani kandidati mogu učestvovati na konkursu na dva načina:

  • tako što će napisati tekst na temu obrazovanja odraslih i postaviti ga na platformu putem ovog linka.
  • tako što će postaviti svoj postojeći rad ili istraživanje na temu obrazovanja odraslih u delu Resources.

 

Rok za prijavu je 5. maj, 2018. godine, 23:59 časova. Informacije o ishodu prijave, svi prijavljeni kandidati će dobiti putem mejla.

 

Prednost će biti data kandidatima koji su aktivni korisnici na EPALE platformi.

Radni jezik konferencije je engleski, pa će sa kandidatima koji ispunjavaju navedene uslove i koji su ušli u uži izbor biti organizovan intervju na engleskom jeziku putem Skype-a ili uživo. Konačnu odluku o odabiru učesnika, EPALE nacionalni tim za podršku u Republici Srbiji će doneti na osnovu celokupne prijave kandidata i obavljenih razgovora.

Odabranim kandidatima biće obezbeđen povratni prevoz do Opatije, kao i smeštaj u hotelu i obroci. EPALE nacionalni tim za podršku će učesnicima za putovanje isplatiti dnevnice u skladu sa važećim pravilnikom Fondacije Tempus o načinu obračuna i isplate putnih troškova trećim licima u zemlji i inostranstvu.

Odabrani kandidati imaju obavezu da aktivno učestvuju u online diskusiji koja će biti organizovana povodom konferencije, kao i da, po povratku sa seminara, napišu jedan tekst o konferenciji i postave ga u formi bloga na EPALE platformu najkasnije u roku od 15 dana po završetku konferencije. EPALE nacionalni tim za podršku će biti na raspolaganju za dodatne informacije, savete i sugestije pri izradi teksta.

Od učesnika konferencije se očekuje da sa sobom na seminar ponesu svoj laptop, netbuk, tablet ili drugi uređaj putem kojeg mogu pristupiti svom EPALE profilu tokom seminara. Za sve dodatne informacije se možete obratiti EPALE nacionalnom timu za podršku u Republici Srbiji putem telefona i e-pošte:

011/3342430

adult-education@tempus.ac.rs