EPALE nagradni konkurs za najbolje tekstove – Zajednice koje uče

Фондација Темпус – Национални тим за подршку Европске платформе за образовање одраслих (ЕПАЛЕ) у Републици Србији, објављује позив за достављање текстова на тему „Заједнице које уче“.

Конкурсни позив за достављање текстова је у складу са једним од четири главна тематска фокуса у ЕПАЛЕ заједници ове године око које осцилира мисија ЕПАЛЕ мреже као највеће заједнице за образовање одраслих у Европи. Наиме, неке од кључних тачака овог тематског фокуса су: представљање добрих пракси, текућих пројеката и вредних националних и транснационалних иницијатива. Фокус је посебно  усмерен ка заједницама за учење на радном месту, новом разумевању заједница за учење у виртуелним, физичким и комбинованим просторима за учење, развоју паметних градова и тзв. трећих простора за учење.

Позивамо вас да период празника искористите да са ЕПАЛЕ заједницом поделите своја запажања, добре праксе и приче о иницијативама установа и организација за које знате да вредно раде или којих сте Ви део, вредним пројектима који доносе позитивне промене, унапређују и кроз образовање отварају нове могућности у свим аспектима људског деловања, доприносе кохезији, јачању и развоју друштва у целини.

Циљ овог наградног позива је да промовише организације које иновирају и трансформишу образовање одраслих, поспешују инклузију и целоживотно учење, покрећу иницијативе за унапређење вештина и професионални развој одраслих, са посебним акцентом на оне заједнице које су посвећене оснаживању нискоквалификованих одраслих и осетљивих група којима је потребна подршка.

Аутор најбољег текста на конкурсу као награду добиће прилику да учествује на XI Међународном Андрагошком симпозијуму који која се одржава од 21. до 24. фебруара 2023. године уживо у Сплиту, у Хрватској. Одабраном аутору ће бити обезбеђено учешће на конференцији у својству посетиоца*, трошкови котизације за учешће на конференцији, трошкови смештаја, путни трошкови повратног путовања од Београда до места одржавања конференције.

*Напомињемо да учешће у овом конкурсу не подразумева могућност учешћа на конференцији у улози излагача.

За учешће на конкурсу потребно је:

  • да сте регистровани на ЕПАЛЕ платформи. Уколико немате регистровани профил, можете се регистровати путем следећег линка;
  • да напишете ауторски чланак на српском или енглеском језику у складу са задатом темом конкурса. Минимални број речи за унос је 500, док је максимални број речи 2000. Примере чланака можете погледати на овом линку;
  • да поставите написани текст на ЕПАЛЕ платформу у виду блогапутем овог линка. Потребно је да будете пријављени како бисте приступили делу за креирање садржаја;
  • познавање енглеског језика на нивоу Б1.

Рок за постављање текста на ЕПАЛЕ платформу је 27. јануар 2023. године до 23:59 часова. 

*Молимо вас да испред наслова вашег текста ставите назнаку „за наградни конкурс.

Напомена:

Постављени текст се сматра јединственом пријавом једног аутора. Корисник који постави ауторски текст на свом профилу сматраће се учесником у конкурсу.  Уколико постављени текст има више аутора или садржи делове текста неког другог аутора, неопходно је доставити сагласност тих аутора да се слажу да њихов текст буде разматран за учешће у конкурсу у име корисника који је поставио текст. Победник на конкурсу може бити само корисник који је поставио текст.

Аутори текстова који уђу у ужи избор биће позвани на интервју на енглеском језику путем платформе Teams. Коначну одлуку о избору, комисија ће донети на основу релевантности текста и обављених разговора.

Обавештење о статусу вашег текста биће вам послато након процеса селекције, путем електронске адресе коју сте навели приликом регистрације на платформу.

Аутор награђеног текста имаће обавезу да, по повратку са конференције, напише један текст о конференцији и постави га у форми блога на EPALE платформу најкасније у року од 15 дана по завршетку конференције. EPALE национални тим за подршку ће бити на располагању за додатне информације, савете и сугестије при изради текста.

За све додатне информације у вези са конкурсом, као и техничком подршком приликом регистрације или постављања текста на платформу можете нам се обратити слањем упита на и-мејл адресу: adult-education@tempus.ac.rs или позивом на број телефона: 011 33 42 430, опција 3.