EPALE nagradni konkurs za najbolje tekstove – Učestvovanje na međunarodnoj konferenciji u Rimu

U skladu sa tematskim fokusom na EPALE platformi ”Ekološka svest i zaštita životne sredine”, Fondacija Tempus, Nacionalni tim za podršku Evropske platforme za obrazovanje odraslih – EPALE Srbija, objavljuje poziv za dostavljanje tekstova na temu ”Kako obrazovanje odraslih može doprineti podizanju ekološke svesti i zaštiti životne sredine“. Cilj poziva je promovisanje najboljih praksi, inovativnih metoda učenja, pojedinaca, organizacija i institucija u oblasti obrazovanja odraslih u Republici Srbiji.

Autori najboljih tekstova na konkursu imaće priliku da učestvuju u međunarodnoj konferenciji: ”Istraživanja u obrazovanju, nastavi i učenju”, koja se održava u Rimu u periodu 21-23. februara, 2020. godine. Nagrađenim autorima biće obezbeđeno učešće u svojstvu posetilaca, pri čemu će biti obezbeđeni: učešće u konferenciji, smeštaj, transport na relaciji Beograd-Rim, kao i troškovi dnevnica.

Više informacija o temama i programu konferencije nalaze se na zvaničnom sajtu.

 

*Napominjemo da učešće u ovom konkursu ne podrazumeva mogućnost učešća na konferenciji u ulozi izlagača.

Za učešće na konkursu potrebno je:

  • da ste registrovani na EPALE platformi. Ukoliko nemate registrovani profil, možete se registrovati putem sledećeg linka. Uputstvo za registraciju možete pronaći ovde.
  • da napišete autorski članak na srpskom ili engleskom jeziku u skladu sa zadatom temom konkursa. Minimalni broj reči za unos je 500, dok je maksimalni broj reči 2000. Primere članaka možete pogledati na ovom linku.
  • da postavite napisani tekst na EPALE platformu u vidu bloga putem ovog linka. Potrebno je budete ulogovani da biste pristupili delu za kreiranje sadržaja.

Napomena:

Postavljeni tekst se smatra jedinstvenom prijavom jednog autora. Korisnik koji postavi autorski tekst na svom profilu smatraće se učesnikom u konkursu.  Ukoliko postavljeni tekst ima više autora ili sadrži delove teksta nekog drugog autora, neophodno je dostaviti saglasnost tih autora da se slažu da njihov tekst bude razmatran za učešće u konkursu u ime korisnika koji je postavio tekst. Pobednik na konkursu može biti samo korisnik koji je postavio tekst.

Rok za postavljanje teksta na EPALE platformu je 29. januar 2020. godine do 12 časova.

 

*Molimo vas da ispred naslova vašeg teksta stavite naznaku ”za nagradni konkurs”.

 

Radni jezik konferencije je engleski, te će sa potencijalnim učesnicima konferencije biti organizovan intervju na engleskom jeziku putem Skype-a ili uživo.

Od prijavljenih se očekuju tekstovi koji će doprineti promociji obrazovanja odraslih u Srbiji, angažovati stručnjake i relevantne organizacije da se uključe i doprinesu razvoju obrazovanja odraslih. Učesnici/ce se ohrabruju da sa EPALE zajednicom podele primere dobre prakse kako obrazovanje odraslih može da doprinese razvoju kompetencija i stavova iz oblasti zaštite životne sredine i odgovorne potrošnje, kao i da promovišu moguće ideje za dalji rad u ovoj oblasti (linkovi ka primerima dobre prakse, publikacije koje se mogu promovisati, itd.).

 

Autori nagrađenih tekstova imaju obavezu da, po povratku sa konferencije, napišu jedan tekst o konferenciji i postave ga u formi bloga na EPALE platformu najkasnije u roku od 15 dana po završetku konferencije. EPALE nacionalni tim za podršku je na raspolaganju za dodatne informacije, savete i sugestije pri izradi teksta.

Za sve dodatne informacije u vezi sa konkursom, kao i tehničkom podrškom prilikom registracije ili postavljanjem članka na platformu zainteresovani se mogu obratiti slanjem upita na i-mejl adresu: adult-education@tempus.ac.rs ili pozivom na broj telefona: 011 33 42 430, opcija 3.