Raspisan EPALE nagradni konkurs za najbolje tekstove

Фондација Темпус, Национални тим за подршку Европске платформе за образовање одраслих – EPALE Србија, објављује позив за достављање текстова на тему ”Дигитално и онлајн учење одраслих“. Циљ позива је промовисање најбољих пракси, иновативних метода учења, појединаца, организација и институција у области образовања одраслих у Републици Србији.

Аутор најбољег текста, одабран на конкурсу, имаће прилику да учествује на 13. Међународној конференцији о образовању, технологији и развоју INTED 2019 (The 13th annual International Technology, Education and Development Conference) која се одржава у Валенсији од 11-13. марта 2019. године.

Одабраном аутору ће бити обезбеђено учешће на конференцији у својству посетиоца, а биће покривени и котизација за учешће, трошкови смештаја и повратног путовања од Београда до Валенсије. Напомињемо да учешће на овом конкурсу не подразумева могућност учешћа на конференцији у улози излагача.

За учешће на конкурсу потребно је:

  • да сте регистровани на EPALE платформи. Уколико немате регистровани профил, можете се регистровати путем следећег линка. Упутство за регистрацију можете пронаћи овде.
  • да напишете чланак на српском или енглеском језику у складу са задатом темом конкурса. Минимални број речи за унос је 500 и не постоји ограничење у дужини текста. Примере чланака можете погледати на овом линку.
  • да поставите написани текст на EPALE платформу у виду блога путем овог линка. Потребно је будете улоговани да бисте приступили делу за креирање садржаја.

Молимо вас да испред наслова вашег текста ставите назнаку ”за наградни конкурс ИНТЕД”

Рок за постављање текста на EPALE платформу је 6. фебруар 2019. године до 23:59 часова.

Радни језик конференције је енглески, па ће са кандидатима бити организован интервју на енглеском језику путем Skype -а или уживо. Комисија ће након рока за подношење радова донети одлуку о избору најбољег текста. Обавештења о статусу вашег текста, датуму објављивања и резултатима позива биће вам послата путем електронске адресе коју сте навели приликом регистрације на платформу.

Аутор награђеног текста имаће обавезу да, по повратку са конференције, напише један текст о конференцији и постави га у форми блога на EPALE платформу најкасније у року од 15 дана по завршетку конференције. EPALE национални тим за подршку ће бити на располагању за додатне информације, савете и сугестије при изради текста.

Од пријављених кандидата се очекују текстови који ће допринети промоцији образовања одраслих у Србији и мотивисати стручњаке и релевантне организације да се укључе и допринесу развоју образовања одраслих. Учесници/це се охрабрују да са EPALE заједницом поделе примере добре праксе, као и да промовишу могуће идеје за даљи рад у овој области (линкови ка примерима добре праксе, публикацијама итд.).

За све додатне информације у вези са конкурсом, као и техничком подршком приликом регистрације или постављањем чланка на платформу можете нам се обратити слањем упита на и-мејл адресу: adult-education@tempus.ac.rs или позивом на број телефона: 011 33 42 430.

О конференцији:

 

INTED је једна од највећих међународних образовних конференција намењених академицима, истраживачима, едукаторима који раде у области образовања одраслих и целоживотног учења, стручњацима у области образовних технологија, каријерним практичарима, образовним саветницима, представницима државних институција које се баве образовањем одраслих и свима који су заинтересовани за област образовања и технологије.

Након 13 година, постала је кључни референтни догађај где се окупља више од 700 стручњака из 80 земаља како би представили своје пројекте и поделили знање о методологији предавања и учења, као и о иновацијама у образовним технологијама. INTED није само конференција, већ и идеална платформа за међународно стратешко умрежавање. Најбоље место за представљање иновација и пројеката о образовању и технологији.

Поред пленарних и интерактивних сесија, у оквиру конференције биће организован и изложбени део, где ће учесници имати прилике да на једном месту добију преглед најновијих образовних ресурса и иновативних програма, као и да успоставе контакте и нова партнерства.

Више информација о темама и програму конференције можете пронаћи на званичном сајту.