Raspisan EPALE nagradni konkurs za najbolje tekstove

Fondacija Tempus, Nacionalni tim za podršku Evropske platforme za obrazovanje odraslih – EPALE Srbija, objavljuje poziv za dostavljanje tekstova na temu ”Digitalno i onlajn učenje odraslih“. Cilj poziva je promovisanje najboljih praksi, inovativnih metoda učenja, pojedinaca, organizacija i institucija u oblasti obrazovanja odraslih u Republici Srbiji.

Autor najboljeg teksta, odabran na konkursu, imaće priliku da učestvuje na 13. Međunarodnoj konferenciji o obrazovanju, tehnologiji i razvoju INTED 2019 (The 13th annual International Technology, Education and Development Conference) koja se održava u Valensiji od 11-13. marta 2019. godine.

Odabranom autoru će biti obezbeđeno učešće na konferenciji u svojstvu posetioca, a biće pokriveni i kotizacija za učešće, troškovi smeštaja i povratnog putovanja od Beograda do Valensije. Napominjemo da učešće na ovom konkursu ne podrazumeva mogućnost učešća na konferenciji u ulozi izlagača.

Za učešće na konkursu potrebno je:

  • da ste registrovani na EPALE platformi. Ukoliko nemate registrovani profil, možete se registrovati putem sledećeg linka. Uputstvo za registraciju možete pronaći ovde.
  • da napišete članak na srpskom ili engleskom jeziku u skladu sa zadatom temom konkursa. Minimalni broj reči za unos je 500 i ne postoji ograničenje u dužini teksta. Primere članaka možete pogledati na ovom linku.
  • da postavite napisani tekst na EPALE platformu u vidu bloga putem ovog linka. Potrebno je budete ulogovani da biste pristupili delu za kreiranje sadržaja.

Molimo vas da ispred naslova vašeg teksta stavite naznaku ”za nagradni konkurs INTED”

Rok za postavljanje teksta na EPALE platformu je 6. februar 2019. godine do 23:59 časova.

Radni jezik konferencije je engleski, pa će sa kandidatima biti organizovan intervju na engleskom jeziku putem Skype -a ili uživo. Komisija će nakon roka za podnošenje radova doneti odluku o izboru najboljeg teksta. Obaveštenja o statusu vašeg teksta, datumu objavljivanja i rezultatima poziva biće vam poslata putem elektronske adrese koju ste naveli prilikom registracije na platformu.

Autor nagrađenog teksta imaće obavezu da, po povratku sa konferencije, napiše jedan tekst o konferenciji i postavi ga u formi bloga na EPALE platformu najkasnije u roku od 15 dana po završetku konferencije. EPALE nacionalni tim za podršku će biti na raspolaganju za dodatne informacije, savete i sugestije pri izradi teksta.

Od prijavljenih kandidata se očekuju tekstovi koji će doprineti promociji obrazovanja odraslih u Srbiji i motivisati stručnjake i relevantne organizacije da se uključe i doprinesu razvoju obrazovanja odraslih. Učesnici/ce se ohrabruju da sa EPALE zajednicom podele primere dobre prakse, kao i da promovišu moguće ideje za dalji rad u ovoj oblasti (linkovi ka primerima dobre prakse, publikacijama itd.).

Za sve dodatne informacije u vezi sa konkursom, kao i tehničkom podrškom prilikom registracije ili postavljanjem članka na platformu možete nam se obratiti slanjem upita na i-mejl adresu: adult-education@tempus.ac.rs ili pozivom na broj telefona: 011 33 42 430.

O konferenciji:

 

INTED je jedna od najvećih međunarodnih obrazovnih konferencija namenjenih akademicima, istraživačima, edukatorima koji rade u oblasti obrazovanja odraslih i celoživotnog učenja, stručnjacima u oblasti obrazovnih tehnologija, karijernim praktičarima, obrazovnim savetnicima, predstavnicima državnih institucija koje se bave obrazovanjem odraslih i svima koji su zainteresovani za oblast obrazovanja i tehnologije.

Nakon 13 godina, postala je ključni referentni događaj gde se okuplja više od 700 stručnjaka iz 80 zemalja kako bi predstavili svoje projekte i podelili znanje o metodologiji predavanja i učenja, kao i o inovacijama u obrazovnim tehnologijama. INTED nije samo konferencija, već i idealna platforma za međunarodno strateško umrežavanje. Najbolje mesto za predstavljanje inovacija i projekata o obrazovanju i tehnologiji.

Pored plenarnih i interaktivnih sesija, u okviru konferencije biće organizovan i izložbeni deo, gde će učesnici imati prilike da na jednom mestu dobiju pregled najnovijih obrazovnih resursa i inovativnih programa, kao i da uspostave kontakte i nova partnerstva.

Više informacija o temama i programu konferencije možete pronaći na zvaničnom sajtu.