EPALE nagradni konkurs za najbolje tekstove – Digitalne veštine odraslih

Fondacija Tempus, Nacionalni tim za podršku Evropske platforme za obrazovanje odraslih – EPALE Srbija, objavljuje poziv za dostavljanje tekstova na temu ”Digitalne veštine odraslih za pristup obrazovnom sadržaju i ravnopravno učešće u društvu“. Fondacija Tempus ohrabruje zainteresovane da sa EPALE zajednicom podele primere dobre prakse kako obrazovanje odraslih može da doprinese razvoju veština i stavova koje odraslima omogućavaju da ravnopravno učestvuju u društvu i da pristupaju onlajn alatima koji služe za obrazovanje.

Cilj poziva je promovisanje najboljih praksi, inovativnih metoda učenja, pojedinaca, organizacija i institucija u oblasti obrazovanja odraslih u Republici Srbiji. Od prijavljenih se očekuju tekstovi koji će doprineti promociji obrazovanja odraslih u Srbiji, angažovati stručnjake i relevantne organizacije da se uključe i doprinesu razvoju obrazovanja odraslih.

Autor najbolje ocenjenog teksta na konkursu kao nagradu dobiće na korišćenje godišnju pretplatu jednog od tri ponuđena IKT alata koji se koriste u nastavi – Zoom, Microsoft Teams (u okviru Office 365 paketa) ili Mentimeter.

Za učešće na konkursu potrebno je:

  • da ste registrovani na EPALE platformi. Ukoliko nemate registrovani profil, možete se registrovati putem sledećeg linka. Uputstvo za registraciju možete pronaći ovde, a video uputstvo ovde.
  • da napišete autorski članak na srpskom ili engleskom jeziku u skladu sa zadatom temom konkursa. Minimalni broj reči za unos je 500, dok je maksimalni broj reči 2000. Primere članaka možete pogledati na ovom linku.
  • da postavite napisani tekst na EPALE platformu u vidu bloga putem ovog linka. Potrebno je budete ulogovani da biste pristupili delu za kreiranje sadržaja.

Rok za postavljanje teksta na EPALE platformu je 22. novembar 2020. godine do 23:59 časova.

 *Molimo učesnike da ispred naslova svog teksta stave naznaku ”za nagradni konkurs”.

Napomena 1:

Ukoliko ste učestvovali na konkursu Priče iz EPALE zajednice” možete pisati o istoj temi, uz poštovanje formalnih uslova propisanih ovim konkursom (dužina teksta 500-2000 reči).

Napomena 2:

Postavljeni tekst se smatra jedinstvenom prijavom jednog autora. Korisnik koji postavi autorski tekst na svom profilu smatraće se učesnikom u konkursu. Ukoliko postavljeni tekst ima više autora ili sadrži delove teksta nekog drugog autora, neophodno je dostaviti saglasnost tih autora da se slažu da njihov tekst bude razmatran za učešće u konkursu u ime korisnika koji je postavio tekst. Pobednik na konkursu može biti samo korisnik koji je postavio tekst.

Za sve dodatne informacije u vezi sa konkursom, kao i tehničkom podrškom prilikom registracije ili postavljanjem članka na platformu, zainteresovani mogu poslati upit na: adult-education@tempus.ac.rs ili se informisati putem telefona: 011 33 42 430, opcija 3.