Uspešno završen četvrti ciklus obuke predavača na najvećim državnim univerzitetima za izvođenje nastave na engleskom jeziku

Tokom marta 2024. godine uspešno je okončan još jedan ciklus obuke predavača na četiri najveća državna univerziteta u Republici Srbiji za sprovođenje nastave na engleskom jeziku pod nazivom English as a Medium of Instruction – EMI.

Obuka je održana u sličnom obliku već četvrti put, u okviru projekta koji sprovodi Fondacija Tempus u saradnji sa univerzitetima u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu. Treći put zaredom projekat je podržala ambasada Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Srbiji. Obuka je pokrenuta 2019. godine u okviru inicijative Studiraj u Srbiji, koju su sprovodili Ministarstvo prosvete Republike Srbije i Fondacija Tempus.

U okviru četvrtog ciklusa, 133 nastavnika sa univerziteta u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu uspešno su završila obuku i usavršila svoje veštine za izvođenje nastave na engleskom jeziku u međunarodnom okruženju. Završetak četvrtog ciklusa projekta obeležen je događajima svečane dodele sertifikata polaznicima na sva četiri univerziteta i to:

Događajima su prisustvovali predstavnici uprava i sektora za međunarodnu saradnju univerziteta, predstavnici Ambasade SAD u Srbiji i Fondacije Tempus, kao i polaznici i predavači obuke.

Više informacija o svečanim dodelama sertifikata dostupno je na veb-sajtovima univerziteta, a opšte informacije o projektu i obuci na sajtu Fondacije Tempus.