Prolećni katalog EUN Akademije za 2024. godinu: mogućnost za nastavnike da unaprede svoje veštine

Evropska školska mreža sa zadovoljstvom predstavlja Prolećni katalog za 2024. godinu – širok spektar kurseva kreiranih sa ciljem da unaprede nastavničke veštine.

Pregledajte katalog i saznajte kako ovi kursevi mogu da doprinesu razvoju vaših veština i unaprede rad sa učenicima.

Osnaživanje budućih čuvara okeana

Da li ste se nekada pitali kako da pobudite interesovanje svojih učenika za okeane? „Dovedite okean u školu“ je više od kursa; to je istraživanje inovativnih metodologija. Ovaj kurs vas osnažuje da inspirišete novu generaciju čuvara okeana putem interaktivne projektno-orijentisane nastave.

Osnove STEM obrazovanja

Novo izdanje MOOC-a STEM Out of the Box vas poziva da ponovo otkrijete zadovoljstvo predavanja predmeta STEM-a. Osim načina za ispitivanje naučnih koncepata, ovaj kurs nudi metode za pospešivanje kreativnosti, veština rešavanja problema i kritičkog mišljenja učenika.  

Steknite samopouzdanje za istraživanje digitalnih prostora

U svetu u kojem je onlajn bezbednost ključni princip, kurs „Razvijanje onlajn bezbednosti“ pruža mogućnosti za razvoj veština za bezbedno i kvalitetno istraživanje digitalnih prostora. Pored odgovora na pitanje kako da se prepoznaju opasnosti u digitalnom svetu, ovaj kurs pruža i saznanja neophodna za istraživanje digitalnih mogućnosti i veštine za obrazovanje budućih digitalnih građana.

Kreiranje održivih obrazovnih ekosistema

„Klimatsko utočište za škole“ je više od uobičajenog kursa o održivosti – to je glasan poziv na akciju. Zaronite u strategije primene „zelenih“ promena u svom obrazovnom kontekstu, jačanja povezanosti sa prirodom i razvijanja odgovornosti učenika za očuvanje planete.

Digitalno nasleđe kao način povezivanja generacija

„Digitalno obrazovanje i kulturno nasleđe“ omogućava nastavnicima da razviju svoju ulogu facilitatora obrazovnog procesa. Zaronite u svet digitalnog kulturnog nasleđa i otkrijte kako može da vam pomogne da premostite generacijski jaz i podstaknete interesovanje učenika za istoriju. U 2024. godini ovaj kurs biće dostupan samo na holandskom i letonskom jeziku.

Osnaživanje kritičkog mišljenja u digitalnoj eri

„Medijska pismenost za edukatore“ vas osnažuje za istraživanje kompleksnog digitalnog prostora. Ovaj kurs vas osposobljava da učenicima pružate podršku utemeljenu na činjenicama kako bi bili u stanju da prepoznaju mogućnosti i izazove koje predstavljaju algoritmi, jezički modeli i tehnologija.  

Ugrabite nove prilike za promenu

Početak nove godine je odličan trenutak da se istraže nove mogućnosti za razvoj i transformaciju. Prolećni katalog nije samo zbirka kurseva, već i polazna tačka za otkrivanje novih horizonata u nastavi. Otkrijte sopstvenu snagu da unapredite nastavni rad i utičete na živote svojih učenika. Vaša posvećenost celoživotnom učenju je katalizator pozitivnih promena u vašoj učionici i šire.

Istražite Prolećni katalog ne samo kao zbirku kurseva već i kao polazište za unapređenje obrazovnog procesa.

Pridružite nam se na ovom uzbudljivom obrazovnom putovanju!