Druga konferencija EPALE mreže u Srbiji ”Funkcionalno obrazovanje odraslih i razvojne putanje”

Fondacija Tempus organizuje nacionalnu EPALE konferenciju pod nazivom „Funkcionalno obrazovanje odraslih i razvojne putanje“, koja će se održati u utorak, 27. februara 2018. godine, od 10 do 17 časova, u hotelu Metropol Palas u Beogradu.

Konferencija je namenjena svima koji su zainteresovani ili se bave obrazovanjem odraslih – školama koje imaju programe za obrazovanje odraslih, nastavnicima u programu funkcionalnog opismenjavanja odraslih, predstavnicima Nacionalne službe za zapošljavanje, predstavnicima nevladinih organizacija aktivnih u ovoj oblasti, svim javno priznatim organizatorima aktivnosti, itd.

Na ovom skupu, učešće će uzeti brojni stručnjaci iz Evrope i regiona, koji će predstaviti svoja znanja na temu unapređenja kvaliteta veština u oblasti obrazovanja odraslih, kao i iskustva drugih država u ovom procesu.

Prijavljivanje za učešće na konferenciji otvoreno je do 18. februara 2018. u ponoć, a vrši se putem registracionog formulara.

Učešće na konferenciji je besplatno, a obezbeđen je i prevod. Predstavnicima organizacija u oblasti obrazovanja odraslih koji dolaze iz drugih gradova biće refundirani putni troškovi u iznosu cene povratne autobuske karte.

EPALE je platforma razvijena u okviru Erazmus+ programa, koja omogućava svima koji se bave ili su zaintersovani za obrazovanje odraslih u Evropi da se virtuelno sastanu na jednom mestu i razmene svoja znanja, iskustva, pitanja i dobre prakse.