Dodeljene eTwinning nacionalne oznake kvaliteta

eTwinning oznake kvaliteta su veliki događaj u svakoj eTwinning zajednici. To je nagrada koju dobija svaki prosvetni radnik (vaspitač, učitelj, nastavnik, član stručne službe, bibliotekar i drugi) za lični doprinos eTwinning projektu.

Ova oznaka pokazuje da je prosvetni radnik ispunio kriterijume koje propisuje eTwinning centralna služba za podršku i koji su isti na nivou cele eTwinning zajednice.

Ovi kriterijumi se odnose na organizaciju nastave na inovativan način putem međunarodne saradnje i korišćenjem digitalnih tehnologija.

eTwinning nacionalne oznake su prvi stepen prepoznavanja kvaliteta rada nastavnika na eTwinning portalu i na eTwinning projektima i daje mogućnost nastavnicima i projektu da budu nominovani za eTwinning evropske oznake kvaliteta, koje dalje otvaraju put ka Evropskoj nagradi u eTwinning zajednici.

Ove godine se eTwinning nacionalne oznake kvaliteta prvi put dodeljuju na Evropskoj platformi za školsko obrazovanje.

Drago nam je što je i ove godine veliki broj eTvinera iz Srbije dobio Nacionalnu oznaku kvaliteta.

Svaki prosvetni radnik ima pravo da podnese prijave za Nacionalnu oznaku za četiri svoja projekta.

Ove godine je ukupno 119 prosvetnih radnika dobilo 161 eTwinning nacionalnu oznaku kvaliteta.

Koristimo ovu priliku da im čestitamo i poželimo mnogo uspeha u daljem radu na Evropskoj platformi za školsko obrazovanje i eTwinning-u.

Spisak nagrađenih projekata, eTvinera i njihovih ustanova biće uskoro dostupan na stranicama posvećenim eTwinning-u na našem sajtu.