Deseta Euroguidance konferencija održaće se 12. oktobra 2022. godine

Zadovoljstvo nam je da ovom prilikom obavestimo sve karijerne praktičare, kao i druge aktere koji spovode KViS aktivnosti u oblasti obrazovanja, socijalne zaštite, zapošljavanja i rada sa mladima, da će se 12. oktobra 2022. godine u Beogradu, u hibridnom formatu, održati jubilarna deseta Euroguidance konferencija „Karijerno vođenje i savetovanje u Republici Srbiji i Evropi”.

Kao i prethodnih godina, na konferenciji će biti predstavljene aktuelnosti i inovacije, te primeri dobre prakse u oblasti karijernog vođenja i savetovanja iz Srbije i drugih evropskih zemalja.

Sedmu godinu za redom biće svečano proglašeni pobednici Nacionalnog takmičenja dobrih praksi u oblasti KViS, a predstaviće se i primeri dobre prakse KViS koje su u Srbiji sprovedene u okviru međunarodne saradnje.

Stručnjaci u oblasti KViS iz više evropskih zemalja predstaviće novine u Europass mreži, izveštaj Evropske fondacije za obuke (ETF) u pogledu nacionalnih sistema podrške razvoju karijere sprovedenu u zemljama Zapadnog Balkana, kao i novu CareersNet studiju. Tokom konferencije biće reči i o razvoju profila kompetencija karijernih praktičara u Srbiji i drugim evropskim zemljama.

Učešće na konferenciji je besplatno, a prijava se vrši popunjavanjem prijavnog formulara koji je dostupan najkasnije do 7. oktobra 2022. godine do 23.59 časova.