Aktivnosti Informativnog centra Fondacije Tempus u decembru

Obaveštavamo Vas da će se u Informativnom centru Fondacije Tempus (Terazije 39, I sprat) u decembru organizovati sledeće aktivnosti:

09.12. Aktivnosti karijernog vođenja i savetovanja u srednjoj školi–Euroguidance radionica za studente

Namenjena je pre svega studentima završnih godina koji se školuju za nastavnička zanimanja. Studente zainteresovane za ovu radionicu molimo da se obrate Euroguidance nacionalnom centru na mejl euroguidance@tempus.ac.rs

13. 12. Prezentacija PIC broj – prvi korak ka Erazmus+ projektima

Prezentacija će se održati od 17 do 18 časova, a predstavnici organizacija i institucija (predškolskih ustanova, škola, visokoškolskih ustanova, nevladinih organizacija…) koje planiraju da prvi put učestvuju u Erazmus+ programu biće detaljno informisani o koracima koje je neophodno preduzeti u cilju registracije PIC broja – jedinstvenog identifikacionog koda koji se koristi prilikom popunjavanja prijava projekata u okviru Erazmus+ programa, kao i nekoliko drugih programa EU.

Prijavite se za učešće popunjavanjem registracionog formulara do 12. decembra u 15:00 časova.

14. 12. Kako napisati dobar CV? – Europass radionica za srednjoškolce

Srednjoškolci koji su zainteresovani za ovu radionicu potrebno je da se jave Europass nacionalnom centru na mejl europass@tempus.ac.rs

21. 12. Prezentacija Mogućnosti za mobilnost studenata i mladih

Prezentacija će se održati od 18 do 19:30 časova, a namenjena je studentima i/ili mladima do 30 godina koji žele da razviju sebe i svoje veštine boravkom na mobilnosti u nekoj od evropskih zemalja. Pored informacija o tome koje mogućnosti pružaju programi Erazmus+ i CEEPUS, govoriće se o tome i kako se pripremiti za mobilnost i šta se sve može očekivati tokom boravka na stranoj visokoškolskoj ustanovi, kao i kako taj period iskoristiti za lični i profesionalni razvoj.

Prijava za prezentaciju je dostupna putem registracionog formulara i to do 20. decembra do 15:00 časova.

22.12. Moja Erazmus+ mobilnost – iskustva nastavnika iz Srbije

Razgovor će se održati od 18 do 19:30 časova, a svoja iskustva mobilnosti kroz Erazmus+ program sa kolegama će podeliti nastavnici koji su ove jeseni boravili na mobilnosti u partnerskim školama u Evropi. Prezentacija je namenjena svima onima koji žele da iz ličnog iskustva saznaju kako izgleda jedna mobilnost kroz Erazmus+ program, koje sve aktivnosti ona obuhvata i zašto je značajna za nastavnika lično, ali i za celu školu.

Za prezentaciju se možete prijaviti popunjavanjem registracionog formulara, koji je otvoren do 21. decembra u podne.

26.12. Vebinar Mogućnosti za mobilnost studenata i mladih

Vebinar će se održati od 17:00 do 18:00 časova i biće prilika za sve studente i mlade koji nisu bili u mogućnosti da prisustvuju prezentaciji da putem vebinara saznaju sve neophodne informacije o mobilnosti kroz programe Erazmus+ i CEEPUS, kao i da dobiju odgovore na pitanja i eventualne nedoumice.

Za vebinar je potrebna prijava popunjavanjem registracionog formulara, koji je otvoren do 26. decembra u podne.