Aktivnosti Informativnog centra Fondacije Tempus u martu

Informativni centar Fondacije Tempus (Beograd, Terazije 39, I sprat) će tokom marta 2018. godine organizovati niz aktivnosti.

 

Erazmus+ studentske razmene: ko, šta, gde, kada, kako i zašto? 

Povodom otvaranja većeg broja konkursa visokoškolskih ustanova u Srbiji za učešće studenata u Erazmus+ studentskim razmenama, Info centar organizuje sesiju namenjenu svim aktuelnim i budućim studentima, zainteresovanim da jedan deo svojih studija provedu na Erazmus+ stipendiranoj mobilnosti u Evropi, kako bi saznali odgovore na pitanja i razrešili nedoumice koje se najčešće javljaju na ovu temu.

Sesija će se realizovati u vidu događaja, koji će se u Informativnom centru Fondacije Tempus održati u utorak, 20. marta u 18h, za koji nije neophodna prethodna registracija, kao i u vidu vebinara u utorak, 27. marta od 16-17h – za učešće je potrebno popuniti kratak registracioni formular.

 

Kako napisati dobar CV? – Europass radionica za srednjoškolce – četvrtak, 29. mart

Srednjoškolci koji su zainteresovani za ovu radionicu potrebno je da se jave Europass nacionalnom centru na mejl europass@tempus.ac.rs.

Stalne aktivnosti tokom marta:

Registracija PIC broja – praktične sesije

Predstavnici svih organizacija i institucija (škola, predškolskih i visokoškolskih ustanova, nevladinih organizacija…) koje po prvi put planiraju da učestvuju u Erazmus+ projektima, na radionici će, uz podršku i vođenje, moći da registruju PIC broj – jedinstveni identifikacioni kod koji se koristi prilikom popunjavanja prijava projekata u okviru Erazmus+ programa, kao i nekoliko drugih programa EU.

Sesije se održavaju četvrtkom (8, 22. i 29.marta) od 12 do 13 časova.

Za učešće na sesijama nije potrebna prijava, a potrebno je pripremiti osnovne podatke o organizaciji (kontakt podaci, matični broj, PIB, kontakt osoba) i poneti sa sobom laptop ili tablet.

 

Facebook live info chat

Svi oni koji nisu u mogućnosti da posete Informativni centar Fondacije Tempus i iz prve ruke dobiju željene informacije, pored mejla i telefona, na raspolaganju imaju i mogućnost direktnog informisanja putem društvene mreže Facebook, korišćenjem chat opcije.

Tokom marta, svake srede od 12 do 13 časova, kao i svakog petka od 16 do 17 časova, predstavnici Fondacije Tempus biće na raspolaganju za pitanja putem live chat komunikacije na društvenoj mreži Facebook.

Svi zainteresovani pojedinci (studenti, mladi, roditelji, nastavnici), kao i predstavnici organizacija i ustanova koji žele da se informišu o mogućnostima koje su im na raspolaganju kroz Erazmus+ i CEEPUS program, ali i drugim aktivnostima Fondacije, u navedenim terminima mogu dobiti sve potrebne informacije, kontaktirajući profil Fondacija Tempus putem opcije za razgovor.

 

Učešće Info centra u drugim događajima

Pojedine mogućnosti programa Erazmus+ i CEEPUS, kao i druge aktivnosti Fondacije Tempus namenjene pojedincima, organizacijama i ustanovama, kao što su: mogućnosti za stipendirane mobilnosti studenata i mladih, Europass alat za pisanje CV-a, baza obrazovnih mogućnosti i stipendija, Erazmus+ projekti za sektore obrazovanja i mladih i slično, biće predstavljene na sledećim događajima:

Ponedeljak, 5. mart

Sajam poslova i stručnih praksi „Job Fair 2018“ (Elektronski fakultet Univerziteta u Nišu)

Utorak, 6. mart

Radionice za učenike ”Europass – tvoj alat za predstavljanje znanja i veština” i ”Izbor i planiranje karijere”, Gimnazija ”Branko Radičević” Stara Pazova

Utorak, 6. mart

Prezentacija za škole ”Erazmus+ platforme i projekti za saradnju škola i mobilnost nastavnika”, Gimnazija ”Branko Radičević” Stara Pazova

Petak i subota, 9-10. mart

Međunarodni sajam obrazovanja „EduFair“ (Beograd, Hotel Crowne Plaza)

Četvrtak i petak, 15-16. mart

Regionalni sajam obrazovanja „NOU fest“ Ćuprija, (Hala sportova ”Ada”)

Petak, 23. mart

„Doživi nauku kroz fiziku, hemiju i mehaniku”– školski festival nauke Goša 2018. (Smederevska palanka, Mašinsko-elektrotehnička škola Goša)

Petak, 23. mart

Prezentacije ”Mogućnosti za mobilnost studenata i mladih” i ”Mogućnosti za učešće u Erazmus+ projektima” (Požarevac, Narodna biblioteka Ilija M. Petrović)

Sreda, 28. mart

Međunarodni info dan na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu