Aktivnosti Informativnog centra Fondacije Tempus u septembru 2023. godine

Informativni centar Fondacije Tempus (Beograd, Terazije 39, I sprat), u okviru mesečnog programa aktivnosti tokom septembra 2023. godine, organizuje sledeće događaje:

  • Vebinar: Kako da odeš na studentsku razmenu ili praksu kroz Erazmus+?
  • Vebinar: Eurodesk – prilike za mobilnost mladih u Evropi
  • Vebinar: Studiraj u Srbiji

 

Ponedeljak, 11. septembar

Vebinar: Kako da odeš na studentsku razmenu ili praksu kroz Erazmus+?

Informativni centar Fondacije Tempus organizuje vebinar namenjen studentima svih nivoa studija na državnim i privatnim visokoškolskim ustanovama u Srbiji koji su zainteresovani za učešće u Erazmus+ studentskim razmenama i praksama u inostranstvu.

Učesnicima će biti predstavljeni uslovi učešća u Erazmus+ razmenama i praksama, visina i obuhvat stipendija, potrebna dokumentacija i način prijave.

Tokom vebinara biće govora i o inkluziji i različitosti, kao primarnim fokusima Erazmus+ programa.

Vebinar se održava u ponedeljak, 11. septembra, od 16 do 17 časova. Da biste učestvovali potrebno je da popunite kratak prijavni formular najkasnije do 11. septembra u 12 časova.

Elektronski formular je dostupan na ovom linku. 

Petak, 15. septembar

Vebinar: Studiraj u Srbiji

Fondacija Tempus organizuje vebinar u petak, 15. septembra, u 16 časova, namenjen stranim studentima zainteresovanim za upis ili nastavak studija u Srbiji.

Učesnici će biti informisani o visokom obrazovanju u Srbiji i akreditovanim visokoškolskim ustanovama i programima. Osim toga, dobiće najvažnije informacije o studiranju u Srbiji (dostupnim studijskim programima, trajanju studija, jeziku izvođenja nastave itd).

Na vebinaru će detaljnije biti predstavljena ažurirana elektronska verzija kataloga Study in Serbia i objašnjena procedura upisa, kao i vremenski okvir za prijave i polaganje prijemnih ispita. Učesnici će  moći da dobiju odgovore i na praktična pitanja u vezi sa životom u Srbiji.

Radni jezik vebinara je engleski, a zainteresovani strani kandidati mogu da se prijave popunjavanjem registracionog formulara do 15. septembra u 12 časova.

Elektronski formular je dostupan na ovom linku. 

Sreda, 20. septembar 

Vebinar: Eurodesk – prilike za mobilnost mladih u Evropi 

Nacionalni Eurodesk centar ‒ Fondacija Tempus organizuje vebinar namenjen svim mladim osobama do 30 godina, kao i osobama koje rade sa mladima (omladinskim radnicima), koje žele da se informišu o prilikama za mobilnost mladih u Evropi, kao i o samoj Eurodesk mreži, koja te prilike promoviše. 

Učesnici vebinara će moći da se upoznaju sa Eurodesk sajtom, Eurodesk bazom mogućnosti za mobilnost koja pruža informacije i mogućnost pretrage prilika za školovanje, volontiranje, prakse i sličnim mogućnostima za kratak boravak u inostranstvu. Ujedno, učesnicima će biti predstavljena Time to Move godišnja kampanja Eurodesk mreže, koja pomenute prilike promoviše i, na taj način, dodatno informiše mlade o mogućnostima za mobilnost radi učenja.

Vebinar se održava 20. septembra, od 15.30 do 16.30 časova, a za prijavu je neophodno da popunite kratak registracioni formular, najkasnije do 20. septembra u 12 časova.

Elektronski formular je dostupan na ovom linku.

 

Stalne aktivnosti tokom septembra

Sreda, 6, 13, 20. i 27. septembar

Praktične individualne sesije uživo: Registracija OID i PIC broja

Predstavnici svih organizacija i institucija (škola, predškolskih i visokoškolskih ustanova, nevladinih organizacija…) koje planiraju da učestvuju prvi put u Erazmus+ projektima, a potrebna im je podrška pri registraciji OID i/ili PIC broja (jedinstveni identifikatori koji se koriste u prijavama Erazmus+ projekata), mogu da se prijave za individualne sesije u Informativnom centru Fondacije Tempus u Beogradu.

Individualne sesije se obavezno unapred dogovaraju u jednom od raspoloživih termina za šta je potrebno da zainteresovani, minimum dva dana ranije, iskažu interesovanje pozivom Info centru (011/3342-430, opcija 1, 9‒17 časova) ili slanjem imejla na adresu: info@tempus.ac.rs. Sesije mogu da se organizuju i onlajn. Raspoloživi termini su: 6, 13, 20. i 27. septembar, od 12 do 13 časova.

Euroguidance individualne konsultacije

Individualne konsultacije ‒ razgovori sa psihologom/pedagogom za učenike koji imaju dileme u vezi sa izborom srednje škole/fakulteta održavaju se utorkom (od 10 do 12) i četvrtkom (od 14 do 16 časova). Razgovor mora prethodno da se zakaže  popunjavanjem registracionog formulara koji je dostupan na ovom linku.  

Sve aktivnosti podrške učenicima su besplatne, a više informacija  dostupno je ovde.  

Facebook live chat

Pored imejla i telefona, svi zainteresovani na raspolaganju imaju i mogućnost direktnog informisanja putem društvene mreže Facebook, korišćenjem chat opcije.

Svake srede (od 16 do 17 časova) i svakog petka (od 12 do 13 časova), predstavnici Fondacije Tempus su na raspolaganju za pitanja putem live chat komunikacije na društvenoj mreži Facebook.

Za sve dodatne informacije možete da kontaktirate s Fondacijom Tempus telefonom na broj 011 33 42 430 (opcija 1) ili imejlom na adresu  info@tempus.ac.rs.