Aktivnosti Informativnog centra Fondacije Tempus u oktobru 2023. godine

Informativni centar Fondacije Tempus (Beograd, Terazije 39, I sprat), u okviru mesečnog programa aktivnosti tokom oktobra 2023. godine, organizuje sledeće događaje:

  • Vebinar Putuj Evropom: učestvuj u DiscoverEU takmičenju za osamnaestogodišnjake, 6. oktobar, 15.30–16.30 časova
  • Vebinar Eurodesk – prilike za mobilnost mladih u Evropi, 11. oktobar, 15.30–16.30 časova
  • Vebinar Kako da odeš na studentsku razmenu ili praksu kroz Erazmus+ ili CEEPUS program?, 16. oktobar, 16.00–17.00 časova
  • Vebinar Kako da se prijaviš za Erazmus Mundus zajednički master program?, 30. oktobar, 15.30–16.30 časova

Petak6oktobar

Vebinar: Putuj Evropom: učestvuj u DiscoverEU takmičenju za osamnaestogodišnjake

U okviru programa Erazmus+, DiscoverEU inicijativa nudi osamnaestogodišnjacima iz Srbije priliku da osvoje besplatne putne propusnice za putovanje po drugim evropskim državama. Mladi od 18 godina iz Srbije će u periodu od 4. oktobra (od 12 časova) do 18. oktobra (do 12 časova) moći da konkurišu za dobijanje ovih propusnica i putuju po Evropi.

U cilju promocije DiscoverEU inicijative i oktobarskog konkursa, Info centar Fondacije Tempus organizuje besplatan, jednočasovni vebinar namenjen mladima, rođenim od 1. januara 2005.  do 31. decembra 2005. godine, kao i svima koji rade sa njima: nastavnicima, omladinskim radnicima, stručnim saradnicima i roditeljima. Učesnici vebinara dobiće detaljne informacije o postupku prijavljivanja, pravilima učešća, vrstama putnih propusnica i ostalim detaljima u vezi sa učestvovanjem u DiscoverEU takmičenju.

Vebinar se održava 6. oktobra 2023. godine od 15.30 do 16.30 časova. Prijava se vrši popunjavanjem registracionog formulara, koji je dostupan ovde, najkasnije do 6. oktobra u 12 časova.

Sreda11oktobar

Vebinar: Eurodesk – prilike za mobilnost mladih u Evropi

Vebinar je namenjen svim mladim osobama do 30 godina, kao i osobama koje rade sa mladima (omladinskim radnicima), koje žele da se informišu o prilikama za mobilnost mladih u Evropi, kao i o samoj Eurodesk mreži koja te prilike promoviše. Učesnici vebinara moći će da se upoznaju sa Eurodesk sajtom, Eurodesk bazom mogućnosti za mobilnost, koja pruža informacije i mogućnost pretrage prilika za školovanje, volontiranje, prakse i slično u inostranstvu, kao i sa mapama aktivnosti namenjenim mladima.

Takođe, biće predstavljena Evropska inicijativa za solidarnost koja pruža mogućnost učešća u međunarodnim volonterskim kampovima za mlade u Srbiji ili inostranstvu. Više informacija o ovom programu pružiće predstavnici Volonterskog centra Vojvodine.

Vebinar organizuje Fondacija Tempus – Nacionalni Eurodesk centar u Srbiji, u okviru kampanje Time to move koju Eurodesk mreža sprovodi svakog oktobra širom Evrope. 

Vebinar se održava u sredu, 11. oktobra od 15.30 do 16.30 časova. Prijava se vrši popunjavanjem registracionog formulara, koji je dostupan ovde, najkasnije do 11. oktobra u 12 časova.

Ponedeljak, 16. oktobar

Vebinar: Kako da odeš na studentsku razmenu ili praksu kroz Erazmus+ ili CEEPUS program?

Nacionalni Eurodesk centar, u okviru Informativnog centra Fondacije Tempus, a kao deo Time to Move kampanje, organizuje vebinar namenjen studentima svih nivoa studija na državnim i privatnim visokoškolskim ustanovama u Srbiji koji su zainteresovani za učešće u CEEPUS i Erazmus+ studentskim razmenama i praksama u inostranstvu.

Na vebinaru, učesnicima će biti predstavljeni uslovi učešća, visina i obuhvat stipendija, potrebna dokumentacija i način prijave.

Vebinar se održava u ponedeljak, 16oktobra od 16 do 17 časova. Za učešće na vebinaru potrebno je da se popuni kratak prijavni formular najkasnije do 16oktobra u 12 časova.

Elektronski formular je dostupan na ovom linku. 

Ponedeljak30oktobar

Vebinar: Kako da se prijaviš za Erazmus Mundus zajednički master program?

Nacionalni Eurodesk centar, u sklopu Informativnog centra Fondacije Tempus, a kao deo Time to Move kampanje, organizuje vebinar u ponedeljak, 30oktobra od 15.30 do 16.30 časova, namenjen svim aktuelnim i svršenim studentima koji su zainteresovani za konkurisanje za celokupne stipendirane master studije na nekom od Erazmus Mundus zajedničkih master programa.

Na vebinaru, učesnicima će biti prikazano kako se pretražuje katalog Erazmus Mundus master programa, potrebna dokumentacija i način prijave.

Vebinar se održava u ponedeljak, 30oktobra od 15.30 do 16.30 časova. Za učešće na vebinaru potrebno je da se popuni kratak prijavni formular, najkasnije do 30oktobra u 12 časova.

Elektronski formular je dostupan na ovom linku. 

Ukoliko budete imali tehničkih problema prilikom prijave ili su Vam potrebne dodatne informacije u vezi sa događajima, molimo Vas da se obratite Informativnom centru Fondacije Tempus imejlom na adresu info@tempus.ac.rs ili telefonom na broj 011 3342 430, opcija 1.

Stalne aktivnosti tokom oktobra

Sreda, 4, 1118. i 25. oktobar

Praktične individualne sesije uživo: Registracija OID i PIC broja

Predstavnici svih organizacija i institucija (škola, predškolskih i visokoškolskih ustanova, nevladinih organizacija…) koje planiraju da učestvuju prvi put u Erazmus+ projektima, a potrebna im je podrška pri registraciji OID i/ili PIC broja (jedinstveni identifikatori koji se koriste u prijavama Erazmus+ projekata), mogu da se prijave za individualne sesije u Informativnom centru Fondacije Tempus u Beogradu.

Individualne sesije se obavezno unapred dogovaraju u jednom od raspoloživih termina za šta je potrebno da zainteresovani minimum dva dana unapred iskažu interesovanje pozivom Info centru (011/3342-430, opcija 1, 9‒17 časova) ili slanjem imejla na adresu: info@tempus.ac.rs. Sesije mogu da se organizuju i onlajn. Raspoloživi termini su: 4, 1118. i 25. oktobar od 12 do 13 časova.

Euroguidance individualne konsultacije

Individualne konsultacije ‒ razgovori sa psihologom/pedagogom za učenike koji imaju dileme u vezi sa izborom srednje škole/fakulteta održavaju se utorkom od 10 do 12 i četvrtkom od 14 do 16 časova, a obavezno je prethodno zakazivanje popunjavanjem registracionog formulara koji je dostupan na ovom linku.  

Sve aktivnosti podrške učenicima su besplatne, a više informacija  dostupno je ovde.  

Facebook live chat

Pored imejla i telefona, svi zainteresovani na raspolaganju imaju i mogućnost direktnog informisanja putem društvene mreže Facebook, korišćenjem chat opcije.

Svake srede od 16 do 17 časova i svakog petka od 12 do 13 časova, predstavnici Fondacije Tempus su na raspolaganju za pitanja putem live chat komunikacije na društvenoj mreži Facebook.

Za sve dodatne informacije možete da kontaktirate s Fondacijom Tempus  telefonom na broj 011 33 42 430 (opcija 1) ili slanjem imejla na adresu info@tempus.ac.rs.