Aktivnosti Informativnog centra Fondacije Tempus u junu 2022. godine

Уторак, 7. јун

Вебинар: Избор средње школе

Вебинар ”Избор средње школе” намењен је ученицима завршних разреда основне школе. У оквиру ове теме биће представљена честа питања и дилеме са којима се мали матуранти сусрећу док размишљају о избору средње школе и образовног профила, као и практичне смернице приликом доношења одлуке о наредном нивоу образовања. 

Вебинар се одржава у уторак, 7.6.2022. године са почетком у 12:30 часова у online формату преко платформе WebinarNinja и траје 45 минута. Сви заинтересовани могу се пријавити попуњавањем формулара путем овог линка, а пријаве су отворене до 7.6.2022. године у 9 часова.

Среда, 8. јун

Вебинар: Како савладати трему пред завршни/пријемни испит?

Вебинар ”Како савладати трему пред завршни испит” намењен је ученицима завршних разреда основне и средње школе. У оквиру ове теме ученици имају прилику да сазнају различите начине за превазилажење треме и осмисле свој план за суочавање са тремом приликом полагања завршног испита. 

Вебинар се одржава 8.6.2022. године са почетком у 12:30 часова у online формату преко платформе WebinarNinja и траје 45 минута. Сви заинтересовани могу се пријавити попуњавањем формулара путем овог линка, а пријаве су отворене до 8.6.2022. године у 9 часова.

Уторак, 14. јун

Инфо сесија уживо: Летњи међународни волонтерски кампови за младе: ко, шта, где, када, како?

Фондација Темпус – Национални Eurodesk центар у Србији и Млади истраживачи Србије – Волонтерски сервис Србије организују инфо сесију за све младе који су заинтересовани да лето 2022. проведу на другачији начин – учествовањем на међународном волонтерском кампу у иностранству или Србији. Годишње се у свету организује преко 2000 међународних волонтерских радних кампова. Организују их национални волонтерски сервиси у сарадњи са локалним домаћинима кампова: невладиним организацијама, јавним предузећима и установама, општинама, приватним предузетницима или групама грађана заинтересованим да учине нешто позитивно за своју средину. Учесници инфо сесије ће имати прилику да сазнају више о томе шта су волонтерски кампови, колико могу трајати, где се све организују, на који начин се могу пријавити на кампове и још много тога!

Учесници ће се такође укратко упознати са публикацијом ”Мој Eurodesk водич за мобилност” која пружа информације о другим програмима волонтирања и уопште мобилности у иностранству.

Радионица ће се одржати уживо, у уторак, 14. јуна од 16 до 17 часова у Инфо центру Фондације Темпус у Београду (Теразије 39/I). За пријаву учешћа потребно је попунити регистрациони формулар, најкасније до уторка, 14. јуна у 12 часова. Број места је ограничен.

Четвртак, 16. јун

Вебинар: Како да успешно креирате нови Europass CV?

Информативни центар Фондације Темпус организује практичан, једночасовни вебинар намењен студентима, ученицима, младима, наставницима, запосленим особама и тражиоцима посла, као и свим особама које желе да сазнају како се користи иновирана Europass платформа. На вебинару ће бити демонстрирано како се врши регистрација на Europass платформи, како се на њој креирају, чувају, деле и са ње извозе Europass профил (портфолио), радна биографија (CV) и пропратно писмо, као и које додатне функционалности у сврху образовања и запошљавања нуди ова платформа.

Вебинар се одржава у четвртак, 16. јуна, са почетком у 16 часова, а за пријаву учешћа потребно је попунити кратак пријавни формулар до 16. јуна у 12 часова.

Уторак, 21. jун

Вебинар: Ресурси за писање Еразмус+ пројеката

Вебинар је намењен представницима свих врста организација и установа активних у области образовања, младих и спорта који планирају да у наредном периоду учествују у писању и подношењу пријава Еразмус+ пројеката.

Учесници вебинара ће моћи да сазнају које све бесплатне ресурсе Фондације Темпус и Европске комисије могу да искористе приликом осмишљавања и писања Еразмус+ пројеката. Између осталог, биће речи о платформи Erasmus+ project results, Водичу за Еразмус+ програм, сајту Еразмус+ програма у Србији, презентацијама, видео туторијалима, као и о активностима подршке Фондације Темпус у току трајања конкурса (инфо дани, радионице за писање пројеката, консултације).

Вебинар се одржава у уторак, 21. јуна са почетком у 16 часова, а за пријаву је потребно попунити кратак регистрациони формулар до 21. јуна у подне.

Четвртак, 30. јун

Вебинар: Студирај у Србији

Фондација Темпус организује вебинар у четвртак, 30. јуна, намењен страним студентима заинтересованим за упис или наставак студија у Србији.

Током трајања вебинара, учесници ће бити информисани о високом образовању у Србији и акредитованим високошколским установама и програмима. Осим тога, учесници ће добити најважније информације о студирању у Србији (доступни студијски програми, трајање студија, језик извођења наставе итд). На вебинару ће детаљније бити представљена ажурирана електронска верзија каталога Study in Serbia и биће објашњене процедуре уписа, као и временски оквир за пријаве и полагање пријемних испита. Учесници ће такође моћи да добију одговоре и на практична питања у вези са животом у Србији.

Радни језик вебинара је енглески, а заинтересовани страни кандидати се могу пријавити попуњавањем регистрационог формулара до 30. јуна у 12 часова.

Сталне активности током јуна

Среда, 1, 8, 15, 22. и 29. јун

Практичне индивидуалне сесије уживо: Регистрација OID и PIC броја

Представници свих организација и институција (школа, предшколских и високошколских установа, невладиних организација…) које планирају да учествују први пут у Еразмус+ пројектима, а пoтребна им је подршка при регистрацији OID и/или PIC броја (јединствени идентификатори који се користе у пријавама Еразмус+ пројеката), могу се пријавити за индивидуалне сесије у Информативном центру Фондације Темпус у Београду.

Индивидуалнe сесијe се обавезно унапред договарају у једном од расположивих термина, за шта је потребно да заинтересовани минимум два дана унапред искажу интересовање позивом Инфо центру (011/3342-430, опција 1, 10-18 часова) или слањем поруке на е-пошту: info@tempus.ac.rs. Сесије је могуће организовати и онлајн. Расположиви термини су: 1, 8, 15, 22. и 29. јун од 12 до 13 часова.

Индивидуалне консултације за ученике средњих школа: Шта да радим после матуре?

Фондација Темпус – Euroguidance центар организује за матуранте индивидуалне консултације – разговоре са психологом/саветником, као још један начин подршке приликом доношења одлуке на питање: „Шта да радим после матуре?“. У овом тренутку, разговори се обављају искључиво путем Скајпа, а свој разговор можете заказати попуњавањем кратког регистрационог формулара.

Facebook live chat

Поред мејла и телефона, сви заинтересовани на располагању имају и могућност директног информисања путем друштвене мреже Facebook, коришћењем chat опције.

Сваке среде од 16 до 17 часова и сваког петка од 12 до 13 часова, представници Фондације Темпус су на располагању за питања путем live chat комуникације на друштвеној мрежи Facebook.

За све додатне информације можете контактирати Фондацију Темпус путем телефона 011 33 42 430 (опција 1) или путем мејла info@tempus.ac.rs.