Aktivnosti Informativnog centra Fondacije Tempus u julu 2024. godine

Informativni centar Fondacije Tempus (Beograd, Terazije 39, I sprat), u okviru svog mesečnog programa aktivnosti tokom jula 2024. godine, organizuje događaje:

Sreda10jul

Vebinar: Erazmus+ KA1 projekti u oblasti mladih

Fondacija Tempus organizuje vebinar u sredu10. jula od 16 do 17 časovanamenjen predstavnicima organizacija, institucija i neformalnih grupa koje su aktivne u omladinskom sektoru, zainteresovanim za učešće u Erazmus+ projektima mobilnosti u drugom ovogodišnjem konkursnom roku (1. oktobar 2024. godine). 

Tokom događaja, učesnici će se upoznati sa pravilima i korisnim resursima za pripremu i podnošenje KA1 projekata mobilnosti u oblasti mladih: projektima omladinskih razmena i mobilnosti omladinskih radnika, kao i projektima za aktivno učešće mladih.

Vebinarse održava u sredu,10. jula, od 16 do 17 časova. Prijavljivanje se vrši popunjavanjem elektronskog formulara, najkasnijedo 10. jula u 12 časova.  

Elektronski formular je dostupan na ovom linku.

Četvrtak, 18. jul

Vebinar: Kako da odeš na studentsku razmenu kroz Erazmus+ i  CEEPUS program?

Info centar Fondacije Tempus organizuje vebinar, namenjen studentima državnih i privatnih visokoškolskih ustanova u Srbiji, zainteresovanim za odlazak na razmene u okviru Erazmus+ i CEEPUS programa u akademskoj 2024/25. godini.

Učesnicima vebinara biće predstavljeni uslovi prijave i učešća u razmenama, visina i obuhvat stipendija. 

Vebinar se održava četvrtak, 18. jula od 16 do 17 časova, a prijava se vrši popunjavanjem elektronskog formulara, najkasnije do 18. jula u 12 časova.   

Elektronski formular je dostupan na ovom linku.  

Stalne aktivnosti tokom jula 

Sreda, 31017, 24. i 31.  jul

Praktične individualne sesije uživo: Registracija OID i PIC broja 

Predstavnici svih organizacija i institucija (škola, predškolskih i visokoškolskih ustanova, nevladinih organizacija…) koje planiraju da učestvuju prvi put u Erazmus+ projektima, a potrebna im je podrška pri registraciji OID i/ili PIC broja (jedinstveni identifikatori koji se koriste u prijavama Erazmus+ projekata), mogu da se prijave za individualne sesije u Informativnom centru Fondacije Tempus u Beogradu. 

Individualne sesije se obavezno unapred dogovaraju u jednom od raspoloživih termina, za šta je potrebno da zainteresovani minimum dva dana unapred iskažu interesovanje pozivom Info centru (011/3342-430, opcija 1, 9‒17 časova) ili slanjem imejla na adresu: info@tempus.ac.rs. Sesije mogu da se organizuju i onlajn. Raspoloživi termini su: 3, 1017, 24. i 31. jul od 12 do 13 časova

Euroguidance individualne konsultacije 

Individualne konsultacije ‒ razgovori sa psihologom/pedagogom za učenike koji su u dilemi u vezi sa izborom srednje škole/fakulteta održavaju se onlajn ‒ utorkom od 10 do 12 i četvrtkom od 14 do 16 časova. Obavezno je prethodno zakazivanje popunjavanjem registracionog formulara koji je dostupan na ovom linku.   

Sve aktivnosti podrške učenicima su besplatne, a više informacija o temama i terminima aktivnosti za učenike u narednom periodu dostupno je ovde.

Facebook live chat 

Pored imejla i telefona, svi zainteresovani imaju i mogućnost direktnog informisanja putem društvene mreže Facebook, korišćenjem chat opcije. 

Svake srede, od 16 do 17 časova, i svakog petka, od 12 do 13 časova, predstavnici Fondacije Tempus odgovoriće na pitanja koja postavljate putem live chat komunikacije na društvenoj mreži Facebook

Za sve dodatne informacije možete da kontaktirate sa Fondacijom Tempus telefonom na broj 011 33 42 430 (opcija 1) ili slanjem imejla na adresu info@tempus.ac.rs