Aktivnosti Informativnog centra Fondacije Tempus u julu 2022. godine

Utorak, 12. jul

Vebinar: Kako da se prijavite za CEEPUS razmenu?

Povodom otvorenog konkursa za mobilnosti u okviru CEEPUS programa, Info centar organizuje vebinar namenjen studentima i predavačima na državnim visokoškolskim ustanovama u Srbiji zainteresovanim za odlazak na razmene u okviru ovog programa u akademskoj 2022/23. godini. Osim opštih informacija o programu, govoriće se i o mogućnostima i načinu prijave za razmene u okviru CEEPUS programa.

CEEPUS je srednjovropski program univerzitetske razmene koji studentima i akademskom osoblju sa državnih visokoškolskih ustanova iz Srbije omogućava akademske boravke u zemljama srednje i jugoistočne Evrope. 

Vebinar se održava u utorak12jula u 16 časova, a za prijavu učešća potrebno je popuniti kratak prijavni formular, najkasnije do 12jula u 1časova 

Utorak, 19. jul

Vebinar: Erazmus+ KA1 projekti mobilnosti u oblastima opšteg obrazovanja, obrazovanja odraslih i mladih

Vebinar je namenjen predstavnicima organizacija i ustanova aktivnih u sektorima opšteg obrazovanja, obrazovanja odraslih i mladih zainteresovanim za učešće u Erazmus+ projektima mobilnosti u drugom ovogodišnjem konkursnom roku (4. oktobar 2022. godine). Tokom događaja, učesnici će se upoznati sa pravilima za podnošenje KA1 projekata mobilnosti, kroz koje mladi, učenici, omladinski radnici, nastavnici, edukatori, polaznici obuka za obrazovanje odraslih i dr. mogu boraviti u drugim evropskim zemljama u svrhu učenja, stručnog i profesionalnog usavršavanja.

Vebinar se održava u utorak, 19. jula sa početkom u 16 časova, a za prijavu učešća potrebno je popuniti kratak prijavni formular, do 19. jula u 12 časova. 

Četvrtak, 21. jul

Vebinar: Studiraj u Srbiji

Fondacija Tempus organizuje vebinar u četvrtak, 21. jula, namenjen stranim studentima zainteresovanim za upis ili nastavak studija u Srbiji.

Tokom trajanja vebinara, učesnici će biti informisani o visokom obrazovanju u Srbiji i akreditovanim visokoškolskim ustanovama i programima. Osim toga, učesnici će dobiti najvažnije informacije o studiranju u Srbiji (dostupni studijski programi, trajanje studija, jezik izvođenja nastave itd). Na vebinaru će detaljnije biti predstavljena ažurirana elektronska verzija kataloga Study in Serbia i biće objašnjene procedure upisa, kao i vremenski okvir za prijave i polaganje prijemnih ispita. Učesnici će takođe moći da dobiju odgovore i na praktična pitanja u vezi sa životom u Srbiji.

Radni jezik vebinara je engleski, a zainteresovani strani kandidati se mogu prijaviti popunjavanjem registracionog formulara do 21. jula u 12 časova.

Stalne aktivnosti tokom jula

Sreda, 6, 13, 20. i 27. jul

Praktične individualne sesije uživo: Registracija OID i PIC broja

Predstavnici svih organizacija i institucija (škola, predškolskih i visokoškolskih ustanova, nevladinih organizacija…) koje planiraju da učestvuju prvi put u Erazmus+ projektima, a potrebna im je podrška pri registraciji OID i/ili PIC broja (jedinstveni identifikatori koji se koriste u prijavama Erazmus+ projekata), mogu se prijaviti za individualne sesije u Informativnom centru Fondacije Tempus u Beogradu.

Individualne sesije se obavezno unapred dogovaraju u jednom od raspoloživih termina, za šta je potrebno da zainteresovani minimum dva dana unapred iskažu interesovanje pozivom Info centru (011/3342-430, opcija 1, 10-18 časova) ili slanjem poruke na e-poštu: info@tempus.ac.rs. Sesije je moguće organizovati i onlajn. Raspoloživi termini su: 6, 13, 20. i 27. jul od 12 do 13 časova.

Individualne konsultacije za učenike srednjih škola: Šta da radim posle mature? 

Fondacija Tempus – Euroguidance centar organizuje za maturante individualne konsultacije – razgovore sa psihologom/savetnikom, kao još jedan način podrške prilikom donošenja odluke na pitanje: „Šta da radim posle mature?“. U ovom trenutku, razgovori se obavljaju isključivo putem Skajpa, a svoj razgovor možete zakazati popunjavanjem kratkog registracionog formulara.

Facebook live chat

Pored mejla i telefona, svi zainteresovani na raspolaganju imaju i mogućnost direktnog informisanja putem društvene mreže Facebook, korišćenjem chat opcije.

Svake srede od 16 do 17 časova i svakog petka od 12 do 13 časova, predstavnici Fondacije Tempus su na raspolaganju za pitanja putem live chat komunikacije na društvenoj mreži Facebook.

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati Fondaciju Tempus putem telefona 011 33 42 430 (opcija 1) ili putem mejla info@tempus.ac.rs.