Aktivnosti Informativnog centra Fondacije Tempus u julu 2022. godine

Уторак, 12. јул

Вебинар: Како да се пријавите за ЦЕЕПУС размену?

Поводом отвореног конкурса за мобилности у оквиру CEEPUS програма, Инфо центар организује вебинар намењен студентима и предавачима на државним високошколским установама у Србији заинтересованим за одлазак на размене у оквиру овог програма у академској 2022/23. години. Осим општих информација о програму, говориће се и о могућностима и начину пријаве за размене у оквиру CEEPUS програма.

CEEPUS је средњовропски програм универзитетске размене који студентима и академском особљу са државних високошколских установа из Србије омогућава академске боравке у земљама средње и југоисточне Европе. 

Вебинар се одржава у уторак12јула у 16 часова, а за пријаву учешћа потребно је попунити кратак пријавни формулар, најкасније до 12јула у 1часова 

Уторак, 19. јул

Вебинар: Еразмус+ КА1 пројекти мобилности у областима општег образовања, образовања одраслих и младих

Вебинар је намењен представницима организација и установа активних у секторима општег образовања, образовања одраслих и младих заинтересованим за учешће у Еразмус+ проjектима мобилности у другом овогодишњем конкурсном року (4. октобар 2022. године). Током догађаја, учесници ће се упознати са правилима за подношење КА1 пројеката мобилности, кроз које млади, ученици, омладински радници, наставници, едукатори, полазници обука за образовање одраслих и др. могу боравити у другим европским земљама у сврху учења, стручног и професионалног усавршавања.

Вебинар се одржава у уторак, 19. јула са почетком у 16 часова, а за пријаву учешћа потребно је попунити кратак пријавни формулар, до 19. јула у 12 часова. 

Четвртак, 21. јул

Вебинар: Студирај у Србији

Фондација Темпус организује вебинар у четвртак, 21. јула, намењен страним студентима заинтересованим за упис или наставак студија у Србији.

Током трајања вебинара, учесници ће бити информисани о високом образовању у Србији и акредитованим високошколским установама и програмима. Осим тога, учесници ће добити најважније информације о студирању у Србији (доступни студијски програми, трајање студија, језик извођења наставе итд). На вебинару ће детаљније бити представљена ажурирана електронска верзија каталога Study in Serbia и биће објашњене процедуре уписа, као и временски оквир за пријаве и полагање пријемних испита. Учесници ће такође моћи да добију одговоре и на практична питања у вези са животом у Србији.

Радни језик вебинара је енглески, а заинтересовани страни кандидати се могу пријавити попуњавањем регистрационог формулара до 21. јула у 12 часова.

Сталне активности током јула

Среда, 6, 13, 20. и 27. јул

Практичне индивидуалне сесије уживо: Регистрација OID и PIC броја

Представници свих организација и институција (школа, предшколских и високошколских установа, невладиних организација…) које планирају да учествују први пут у Еразмус+ пројектима, а пoтребна им је подршка при регистрацији OID и/или PIC броја (јединствени идентификатори који се користе у пријавама Еразмус+ пројеката), могу се пријавити за индивидуалне сесије у Информативном центру Фондације Темпус у Београду.

Индивидуалнe сесијe се обавезно унапред договарају у једном од расположивих термина, за шта је потребно да заинтересовани минимум два дана унапред искажу интересовање позивом Инфо центру (011/3342-430, опција 1, 10-18 часова) или слањем поруке на е-пошту: info@tempus.ac.rs. Сесије је могуће организовати и онлајн. Расположиви термини су: 6, 13, 20. и 27. јул од 12 до 13 часова.

Индивидуалне консултације за ученике средњих школа: Шта да радим после матуре? 

Фондација Темпус – Euroguidance центар организује за матуранте индивидуалне консултације – разговоре са психологом/саветником, као још један начин подршке приликом доношења одлуке на питање: „Шта да радим после матуре?“. У овом тренутку, разговори се обављају искључиво путем Скајпа, а свој разговор можете заказати попуњавањем кратког регистрационог формулара.

Facebook live chat

Поред мејла и телефона, сви заинтересовани на располагању имају и могућност директног информисања путем друштвене мреже Facebook, коришћењем chat опције.

Сваке среде од 16 до 17 часова и сваког петка од 12 до 13 часова, представници Фондације Темпус су на располагању за питања путем live chat комуникације на друштвеној мрежи Facebook.

За све додатне информације можете контактирати Фондацију Темпус путем телефона 011 33 42 430 (опција 1) или путем мејла info@tempus.ac.rs.