Aktivnosti Informativnog centra Fondacije Tempus u februaru 2024. godine

Utorak, 6. februar
Vebinar: Resursi za pisanje Erazmus+ projekata

Informativni centar Fondacije Tempus organizuje vebinar u utorak, 6. februara

od 16 do 17 časova, namenjen svim predstavnicima organizacija i ustanova aktivnih u oblasti obrazovanja, mladih i sporta koji planiraju da u narednom periodu učestvuju u pisanju i podnošenju prijava Erazmus+ projekata.

Učesnici vebinara moći će da saznaju prioritete Erazmus+ programa, kao i besplatne resurse koji mogu da im posluže za pripremu projektnih prijava. Između ostalog, biće im predstavljena platforma Erasmus+ project results, vodič za Erazmus+ program, sajt Erazmus+ programa u Srbiji, kao i aktivnosti podrške Fondacije Tempus u toku trajanja konkursa (info dani, radionice za pisanje projekata, konsultacije).

Vebinar se održava u utorak, 6. februara sa početkom u 16 časova, a za prijavu je potrebno da se popuni elektronski formular, najkasnije do 6. februara u 12 časova.

Elektronski formular je dostupan na ovom linku. 

Sreda, 7. februar
Vebinar: Kako napisati dobar CV?

Vebinar „Kako napisati dobar CV“ namenjen je učenicima srednjih škola koji nakon mature žele da stupe u svet rada ili im je CV potreban kao deo prijave za praksu, volontiranje, kurseve, stipendiju ili upis na fakultet.

Učenici će saznati od kojih delova se sastoji dobar CV, koji su podaci koji se navode u svakom od obaveznih delova i koja je mera u njihovom navođenju, zašto je važna samoprocena veština, koje su najčešće greške pri sastavljanju biografije i kako mogu da se izbegnu, kao i korisne savete zasnovane na iskustvu onih koji vrše odabir kandidata. 

Vebinar u trajanju od 45 minuta održava se u sredu, 7. februara 2024. godine od 12.30 do 13.15 časova. Učešće na vebinaru je besplatno, a svi zainteresovani za učešće mogu da se prijave popunjavanjem formulara najkasnije do 6. februara 2024. godine u 15 časova.

Elektronski formular dostupan je na ovom linku.

Ponedeljak, 12. februar
Vebinar: Kako da odeš na omladinsku razmenu kroz Erazmus+?

Nacionalni Eurodesk centar Srbije Fondacija Tempus, organizuje vebinar namenjen svim mladima koji žele da se upoznaju sa Erazmus+ omladinskim razmenama, alatima za pretragu i podršku mobilnostima za mlade Evropske mreže Eurodesk, kao i uslovima učešća u navedenim mobilnostima.

Vebinar se održava u ponedeljak, 12. februara od 16 do 17 časova, a prijava se vrši popunjavanjem elektronskog formulara, najkasnije do 12. februara u 12 časova.

Elektronski formular je dostupan na ovom linku.

Ponedeljak, 19. februar
Vebinar: Set onlajn Europass alata za predstavljanje veština i znanja

Nacionalni Europass centar Srbije Fondacija Tempus, organizuje vebinar u ponedeljak, 19. februara od 16.00 časova, namenjen svim studentima, učenicima, mladima, nastavnicima, zaposlenim osobama i tražiocima posla, kao i svim osobama koje žele da saznaju kako se koristi set dostupnih onlajn Europass alata za predstavljanje stečenih veština i znanja.

Tokom vebinara, učesnici će naučiti kako da se besplatno registruju na Europass platformu, da na njoj kreiraju, čuvaju i dele radnu biografiju (CV), propratno (motivaciono) pismo, ali i lični portfolio profesionalnog razvoja. Mogu da se očekuju i dodatne napomene o sadržaju koji nudi Europass platforma, u svrhu obrazovanja i karijernog unapređenja pojedinaca.

Vebinar se održava u ponedeljak, 19. februara od 16 do 17 časova, a za prijavu učešća potrebno je da se popuni elektronski formular, najkasnije do 19. februara u 12 časova.

Elektronski formular je dostupan na ovom linku.

Sreda, 21. februar
Vebinar: Erazmus+ mreže i platforme za profesionalno usavršavanje nastavnika

Informativni centar Fondacije Tempus organizuje vebinar namenjen zaposlenima u osnovnim i srednjim školama, predškolskim ustanovama i ustanovama za obrazovanje odraslih koji žele da se informišu o mogućnostima za profesionalno usavršavanje.

Prisutni će imati priliku da čuju više o usavršavanju i povezivanju sa kolegama širom Evrope, putem Erazmus+ platformi i mreža (eTwinning, EPALE, Euroguidance, Europass i Eurydice), nezavisno od toga da li već učestvuju ili planiraju učešće u Erazmus+ projektima. 

Vebinar se održava u sredu, 21. februara od 16 do 17 časova, a prijava se vrši popunjavanjem elektronskog formulara, najkasnije do 21. februara u 12 časova.

Elektronski formular je dostupan na ovom linku.

Sreda, 21. februar
Vebinar: Kako se pripremiti za razgovor za posao/praksu?

Vebinar „Kako se pripremiti za razgovor za posao/praksu“ namenjen je učenicima srednjih škola. Učesnici će imati priliku da saznaju kako da se pripreme za razgovor sa poslodavcem, o čemu je važno da vode računa pre, tokom i nakon samog razgovora i šta bi mogli da očekuju tokom intervjua za posao/praksu, kako bi se što uspešnije pripremili.

Učesnici će imati prilike da postave pitanja u vezi sa temom i da iznesu svoje komentare.

Vebinar u trajanju od 45 minuta održava se u sredu,  21. 2. 2024. godine od 12.30 do 13.15 časova. Učešće na vebinaru je besplatno, a svi zainteresovani za učešće mogu da se prijave popunjavanjem formulara, najkasnije do 20. februara 2024. godine u 15 časova.

Elektronski formular je dostupan na ovom linku.

Stalne aktivnosti tokom februara

Sreda, 7, 14, 21. i 28. februar

Praktične individualne sesije uživo: Registracija OID i PIC broja

Predstavnici svih organizacija i institucija (škola, predškolskih i visokoškolskih ustanova, nevladinih organizacija…) koje planiraju da učestvuju prvi put u Erazmus+ projektima, a potrebna im je podrška pri registraciji OID i/ili PIC broja (jedinstveni identifikatori koji se koriste u prijavama Erazmus+ projekata), mogu da se prijave za individualne sesije u Informativnom centru Fondacije Tempus u Beogradu.

Individualne sesije se obavezno unapred dogovaraju u jednom od raspoloživih termina, za šta je potrebno da zainteresovani minimum dva dana unapred iskažu interesovanje pozivom Info centru (011/3342-430, opcija 1, 9‒17 časova) ili slanjem poruke na adresu: info@tempus.ac.rs. Sesije mogu da se organizuju i onlajn. Raspoloživi termini su: 7, 14, 21. i 28. februar od 12 do 13 časova.

Euroguidance individualne konsultacije

Individualne konsultacije ‒ razgovori sa psihologom/pedagogom za učenike koji imaju dileme u vezi sa izborom srednje škole/fakulteta održavaju se onlajn utorkom od 10 do 12 i četvrtkom od 14 do 16 časova, a obavezno je prethodno zakazivanje popunjavanjem registracionog formulara koji je dostupan na ovom linku.  

Sve aktivnosti podrške učenicima su besplatne, a više informacija  dostupno je ovde.  

Facebook live chat

Pored imejla i telefona, svi zainteresovani na raspolaganju imaju i mogućnost direktnog informisanja putem društvene mreže Facebook, korišćenjem chat opcije.

Svake srede, od 16 do 17 časova, i svakog petka, od 12 do 13 časova, predstavnici Fondacije Tempus su na raspolaganju za pitanja putem live chat komunikacije na društvenoj mreži Facebook.

Za sve dodatne informacije možete da kontaktirate sa Fondacijom Tempus telefonom na broj 011 33 42 430 (opcija 1) ili slanjem imejla na adresu info@tempus.ac.rs.