Aktivnosti Informativnog centra Fondacije Tempus u februaru 2023. godine

Četvrtak, 2. februar

Vebinar: Upoznaj zanimanja

Tokom vebinara ,,Upoznaj zanimanjaučenici će saznati kako da prikupe informacije o zanimanjima i obukama, da navedu karakteristike obrazovnih profila, studijskih programa, obuka i kurseva koji su im važni i da saznaju o različitim resursima koji mogu da im budu od pomoći prilikom donošenja odluke u vezi profesionalnih izbora. Vebinar se održava u četvrtak, 2. februara u periodu od 12.30 do 13.15 časova, a prijava se vrši putem registracionog formulara koji je dostupan ovde.  

Petak, 3. februar

Vebinar: Eurodesk – prilike za mobilnost mladih u Evropi  

Vebinar je namenjen svim mladim osobama do 30 godina, kao i osobama koje rade sa mladima (omladinski radnici), koji žele da se informišu o prilikama za mobilnost mladih u Evropi, kao i o samoj Eurodesk mreži koja te prilike promoviše. Učesnici vebinara će moći da se upoznaju sa Eurodesk sajtom, Eurodesk bazom mogućnosti za mobilnost, koja pruža informacije i mogućnost pretrage prilika za školovanje, volontiranje, prakse i slično u inostranstvu, kao i sa mapama aktivnosti namenjenim mladima.  

Vebinar organizuje Fondacija Tempus – nacionalni Eurodesk centar u Srbiji, a u sklopu vebinara će biti pomenuta i publikacija namenjena mladima iz Srbije, “Moj Eurodesk vodič za mobilnost”.

Vebinar se održava u petak, 3. februara od 16 do 17 časova, a za prijavu učešća potrebno je popuniti kratak prijavni formular najkasnije do 3. februara u 12 časova.  

Sreda, 8. februar 

Vebinar: Erazmus+ KA2 projekti partnerstava za saradnju

Vebinar je namenjen svim zainteresovanim za učešće u Erazmus+ projektima partnerstava za saradnju i malih partnerstava u aktuelnom konkursnom roku (22. mart 2023. godine). Tokom događaja, učesnici će se upoznati sa ovim tipom projekata, koji za cilj imaju razvoj, razmenu i primenu inovativnih praksi i sprovođenje zajedničkih inicijativa koje promovišu saradnju, uzajamno učenje i razmenu iskustava na evropskom nivou. 

Vebinar se održava u sredu, 8. februara sa početkom u 16 časova. Za prijavu na događaj je potrebno popuniti kratak registracioni formular najkasnije do srede, 8. februara u 12 časova

Četvrtak, 9. februar

Vebinar: Izbor srednje škole

Tokom vebinara ,,Izbor srednje škole“ će biti predstavljena česta pitanja i dileme sa kojima se mali maturanti susreću dok razmišljaju o izboru srednje škole i obrazovnog profila, kao i praktične smernice prilikom donošenja odluke o narednom nivou obrazovanja. Vebinar se održava u četvrtak, 9. februara u periodu od 12.30 do 13.15 časova, a prijava se vrši putem registracionog formulara koji je dostupan ovde.  

Četvrtak, 23. februar

Vebinar: Šta nakon srednje škole? Koraci u donošenju odluke o izboru studijskog programa

Tokom vebinara ,,Šta nakon srednje škole? Koraci u donošenju odluke o izboru studijskog programa“ biće predstavljeni koraci u donošenju i realizaciji odluke kao i pripremi za naredne faze karijernog razvoja (poput prilagođavanja na novu sredinu), česta pitanja i problemi sa kojima se maturanti susreću dok razmišljaju o izboru studija, kao i praktične smernice prilikom donošenja odluke o narednom nivou obrazovanja. Vebinar se održava u četvrtak, 23. februara u periodu od 12.30 do 13.15 časova, a prijava se vrši putem registracionog formulara koji je dostupan ovde.  

Utorak, 28. februar

Vebinar: Studiraj u Srbiji

Fondacija Tempus organizuje u utorak, 28. februara u 16 časova, vebinar namenjen stranim studentima zainteresovanim za upis ili nastavak studija u Srbiji.

Tokom trajanja vebinara, učesnici će biti informisani o visokom obrazovanju u Srbiji i akreditovanim visokoškolskim ustanovama i programima. Osim toga, učesnici će dobiti najvažnije informacije o studiranju u Srbiji u narednoj akademskoj godini (dostupni studijski programi, trajanje studija, jezik izvođenja nastave itd). Na vebinaru će detaljnije biti predstavljena elektronska verzija kataloga Study in Serbia i biće objašnjene procedure upisa, kao i vremenski okvir za prijave i polaganje prijemnih ispita. Učesnici će takođe moći da dobiju odgovore i na praktična pitanja u vezi sa životom u Srbiji.

Radni jezik vebinara je engleski, a zainteresovani strani kandidati se mogu prijaviti popunjavanjem registracionog formulara do 28. februara u 12 časova.

Stalne aktivnosti tokom januara

Sreda, 1, 8. i 22. februar

Praktične individualne sesije uživo: Registracija OID i PIC broja

Predstavnici svih organizacija i institucija (škola, predškolskih i visokoškolskih ustanova, nevladinih organizacija…) koje planiraju da učestvuju prvi put u Erazmus+ projektima, a potrebna im je podrška pri registraciji ODI i/ili PIC broja (jedinstveni identifikatori koji se koriste u prijavama Erazmus+ projekata), mogu se prijaviti za individualne sesije u Informativnom centru Fondacije Tempus u Beogradu.

Individualne sesije se obavezno unapred dogovaraju u jednom od raspoloživih termina, za šta je potrebno da zainteresovani minimum dva dana unapred iskažu interesovanje pozivom Info centru (011/3342-430, opcija 1, 9-17 časova) ili slanjem poruke na e-poštu: info@tempus.ac.rs. Sesije je moguće organizovati i onlajn. Raspoloživi termini su: 1, 8, i 22. februar od 12 do 13 časova.

Facebook live chat

Pored mejla i telefona, svi zainteresovani na raspolaganju imaju i mogućnost direktnog informisanja putem društvene mreže Facebook, korišćenjem chat opcije.

Svake srede od 16 do 17 časova i svakog petka od 12 do 13 časova, predstavnici Fondacije Tempus su na raspolaganju za pitanja putem live chat komunikacije na društvenoj mreži Facebook.

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati Fondaciju Tempus putem telefona 011 33 42 430 (opcija 1) ili putem mejla info@tempus.ac.rs.