Aktivnosti Informativnog centra Fondacije Tempus u avgustu 2021. godine

Informativni centar Fondacije Tempus (Beograd, Terazije 39, I sprat), u sklopu svog mesečnog programa aktivnosti tokom avgusta 2021. godine organizuje događaje:

Sreda, 17. avgust

Vebinar: Kako na studentsku razmenu kroz programe Erazmus+ i CEEPUS? 

Vebinar je namenjen aktuelnim i budućim studentima osnovnih, master i doktorskih studija na visokoškolskim ustanovama u Srbiji koji su zainteresovani da jedan deo svojih studija provedu na stipendiranoj studentskoj razmeni u inostranstvu kroz programe Erazmus+ i CEEPUS. Na vebinaru će biti reči o aktuelnim mogućnostima za prijavu, uslovima učešća, visini i obuhvatu stipendija, potrebnoj dokumentaciji i načinu prijave.

Erazmus+ je program EU koji omogućava razmene studenata državnih i privatnih visokoškolskih ustanova iz Srbije u zemljama Evrope i šire, dok je CEEPUS srednjovropski program koji studentima državnih visokoškolskih ustanova omogućava razmene u zemljama srednje i jugoistočne Evrope. 

Vebinar se održava u utorak, 17. avgusta u 16 časova, a za prijavu učešća potrebno je popuniti kratak prijavni formular, najkasnije do 16. avgusta u 15 časova

Utorak, 24. avgust

Vebinar: Kako da uspešno kreirate novi Europass CV?

Ova praktična onlajn sesija namenjena je studentima, učenicima, mladima, nastavnicima, zaposlenim osobama i tražiocima posla, kao i svim osobama koje žele da saznaju kako se koristi inovirana Europass platforma. Tokom vebinara će biti demonstrirano kako se registruje na platformu, kako se na njoj kreiraju, čuvaju, dele i sa nje izvoze Europass profil (portfolio), radna biografija (CV) i propratno pismo, kao i koje dodatne funkcionalnosti u svrhu obrazovanja i zapošljavanja su na raspolaganju.

Vebinar se održava u utorak, 24. avgusta, sa početkom u 16 časova, a za prijavu učešća potrebno je popuniti kratak prijavni formular, do 23. avgusta u 15 časova.

Ponedeljak, 30. avgust

Vebinar: Iz prve ruke – iskustva podnošenja i sprovođenja Erazmus+ projekta mobilnosti za obrazovanje odraslih  

Vebinar se organizuje u susret drugom konkursnom roku za podnošenje projekata mobilnosti u oblasti obrazovanja odraslih u okviru poziva za 2021. godinu, koji se očekuje tokom jeseni. Cilj vebinara je da informiše predstavnike škola za osnovno obrazovanje odraslih kao i drugih ustanova i organizacija u ovoj oblasti i ohrabri ih za podnošenje projekata mobilnosti, i to prenošenjem iskustava i praktičnih saveta iz prve ruke, od strane predstavika ustanove koja je uspešno realizovala ovaj tip projekta u prethodnom periodu.

Vebinar se održava u ponedeljak, 30. avgusta, sa početkom u 16 časova, a za prijavu učešća potrebno je popuniti kratak prijavni formular, do 29. avgusta u 23.59 časova.

Stalne aktivnosti tokom avgusta

Sreda, 4, 11, 18. i 25. avgust

Praktične individualne sesije uživo: Registracija OID i PIC broja

Predstavnici svih organizacija i institucija (škola, predškolskih i visokoškolskih ustanova, nevladinih organizacija…) koje planiraju da učestvuju prvi put u Erazmus+ projektima, a pltrebna im je podrška pri registraciji ODI i/ili PIC broja (jedinstveni identifikatori koji se koriste u prijavama Erazmus+ projekata), mogu se prijaviti za individualne sesije u Informativnom centru Fondacije Tempus u Beogradu.

Individualne sesije se obavezno unapred dogovaraju u jednom od raspoloživih termina, za šta je potrebno da zainteresovani minimum dva dana unapred iskažu interesovanje pozivom Info centru (011/3342-430, opcija 1, 10-18 časova) ili slanjem poruke na e-poštu: info@tempus.ac.rs. Sesije je moguće organizovati i onlajn. Raspoloživi termini su: 4, 11, 18. i 25. avgust od 12 do 13 časova.

Facebook live chat

Pored mejla i telefona, svi zainteresovani na raspolaganju imaju i mogućnost direktnog informisanja putem društvene mreže Facebook, korišćenjem chat opcije.

Svake srede od 16 do 17 časova i svakog petka od 12 do 13 časova, predstavnici Fondacije Tempus su na raspolaganju za pitanja putem live chat komunikacije na društvenoj mreži Facebook.

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati Fondaciju Tempus putem telefona 011 33 42 430 (opcija 1) ili putem mejla info@tempus.ac.rs.