Aktivnosti Informativnog centra Fondacije Tempus u aprilu 2023. godine

Četvrtak, 6. april

Vebinar: Kako savladati tremu pred završni ispit?

U okviru ove teme učenici imaju priliku da saznaju različite načine za prevazilaženje treme i osmisle svoj plan za suočavanje sa tremom prilikom polaganja završnog ispita.

Prijave su otvorene do  5. aprila u 15 časova popunjavanjem elektronskog formulara koji je dostupan na ovom linku

Vebinari se održavaju putem platforme WebinarNinja i učešće je besplatno, a više informacija o vebinarima i najave narednih datuma možete pronaći na ovom linku. 

Utorak, 11. april

Vebinar: Erazmus+ mreže i platforme za profesionalno usavršavanje nastavnika

Vebinar je namenjen zaposlenima u osnovnim i srednjim školama, predškolskim ustanovama i ustanovama za obrazovanje odraslih. Učesnici će moži da se informišu o mogućnostima za profesionalno usavršavnje i povezivanje sa kolegama širom Evrope putem Erazmus + platformi i mreža (European School Education Platform, eTwinning, EPALE, Euroguidance, Europass, Eurydice), nezavisno od toga da li već učestvuju ili planiraju učešće u Erazmus + projektima.

Jednočasovni vebinar se održava u utorak, 11. aprila, od 15.30 do 16.30 časova. Za učešće na vebinaru potrebno je popuniti kratak prijavni formular najkasnije do 11. aprila u 12 časova. Registracioni formular je dostupan ovde. 

Utorak, 25. april 

Vebinar: Eurodesk – prilike za mobilnost mladih u Evropi

Vebinar je namenjen svim mladim osobama do 30 godina, kao i osobama koje rade sa mladima (omladinski radnici), koji žele da se informišu o prilikama za mobilnost mladih u Evropi, kao i o samoj Eurodesk mreži, koja te prilike promoviše.

Učesnici vebinara će moći da se upoznaju sa Eurodesk sajtom, Eurodesk bazom mogućnosti za mobilnost koja pruža informacije i mogućnost pretrage prilika za školovanje, volontiranje, prakse i sličnim mogućnostima za kratak boravak u inostranstvu.

Vebinar organizuje Fondacija Tempus – nacionalni Eurodesk centar u Srbiji. 

Vebinar se održava 25. aprila od 15.30 do 16.30 časova, a za prijavu je neophodno popuniti kratak registracioni formular, najkasnije do 25. aprila u 12 časova
Registracioni formular je dostupan ovde.  

Sreda, 26. april

Vebinar: Izbor srednje škole

U okviru ove teme biće predstavljena česta pitanja i dileme sa kojima se mali maturanti susreću dok razmišljaju o izboru srednje škole i obrazovnog profila, kao i praktične smernice prilikom donošenja odluke o narednom nivou obrazovanja.

Prijave su otvorene do  25. aprila u 15 časova popunjavanjem elektronskog formulara koji je dostupan na ovom linku

Vebinari se održavaju putem platforme WebinarNinja i učešće je besplatno, a više informacija o vebinarima i najave narednih datuma možete pronaći na ovom linku.  

Četvrtak, 27. april 

Vebinar: Šta nakon srednje škole? Koraci u donošenju odluke o izboru studijskog programa

U okviru ove teme biće predstavljeni koraci u donošenju i realizaciji odluke kao i pripremi za naredne faze karijernog razvoja (poput prilagođavanja na novu sredinu); biće predstavljena česta pitanja i problemi sa kojima se maturanti susreću dok razmišljaju o izboru studija kao i praktične smernice prilikom donošenja odluke o narednom nivou obrazovanja. Prijave su otvorene do 26. aprila u 15 časova popunjavanjem elektronskog formulara koji je dostupan na ovom linku.

Vebinari se održavaju putem platforme WebinarNinja i učešće je besplatno, a više informacija o vebinarima i najave narednih datuma možete pronaći na ovom linku.  

Stalne aktivnosti tokom aprila

Sreda, 5, 12, 19. i 26. april

Praktične individualne sesije uživo: Registracija OID i PIC broja

Predstavnici svih organizacija i institucija (škola, predškolskih i visokoškolskih ustanova, nevladinih organizacija…) koje planiraju da učestvuju prvi put u Erazmus+ projektima, a potrebna im je podrška pri registraciji ODI i/ili PIC broja (jedinstveni identifikatori koji se koriste u prijavama Erazmus+ projekata), mogu da se prijave za individualne sesije u Informativnom centru Fondacije Tempus u Beogradu.

Individualne sesije se obavezno unapred dogovaraju u jednom od raspoloživih termina za šta je potrebno da zainteresovani minimum dva dana unapred iskažu interesovanje pozivom Info centru (011/3342-430, opcija 1, 9-17 časova) ili slanjem poruke na e-poštu: info@tempus.ac.rs. Sesije je moguće organizovati i onlajn. Raspoloživi termini su: 5, 12, 19. i 26. april od 12 do 13 časova.

Euroguidance individualne konsultacije

Nakon kraće pauze, Euroguidance centar evropske mreže za podršku karijernom vođenju i savetovanju ponovo organizuje individualne konsultacije za učenike koji imaju dileme u vezi izbora srednje škole/fakulteta.  

Individualne konsultacije-razgovori sa psihologom/pedagogom održavaju se onlajn putem, utorkom od 10 do 12 i četvrtkom od 14 do 16 časova, a obavezno je prethodno zakazivanje putem registracionog formulara koji je dostupan na ovom linku. Više informacija o individualnim konsultacijama može se pronaći ovde

 

Facebook live chat

Pored mejla i telefona, svi zainteresovani na raspolaganju imaju i mogućnost direktnog informisanja putem društvene mreže Facebook, korišćenjem chat opcije.

Svake srede od 16 do 17 časova i svakog petka od 12 do 13 časova, predstavnici Fondacije Tempus su na raspolaganju za pitanja putem live chat komunikacije na društvenoj mreži Facebook.

Za sve dodatne informacije možete da kontaktirate Fondaciju Tempus putem telefona 011 33 42 430 (opcija 1) ili putem imejla info@tempus.ac.rs.