Aktivnosti Informativnog centra Fondacije Tempus u januaru

Fondacija Tempus će u svom Informativnom centru (Beograd, Terazije 39, I sprat), u januaru organizovati sledeće aktivnosti:

 

18.1. i 25.1. Registracija PIC broja – praktične sesije

Sesije će se održati 18.1. od 15 do 16 časova, kao i 25.1. od 12 do 13 časova. Predstavnici svih organizacija i institucija (škola, predškolskih i visokoškolskih ustanova, nevladinih organizacija…) koje po prvi put planiraju da učestvuju u Erazmus+ projektima, na radionici će, uz podršku i vođenje, moći da registruju PIC broj – jedinstveni identifikacioni kod koji se koristi prilikom popunjavanja prijava projekata u okviru Erazmus+ programa, kao i nekoliko drugih programa EU.

Za učešće na sesijama nije potrebna prijava, a potrebno je pripremiti osnovne podatke o organizaciji (kontakt podaci, matični broj, PIB, kontakt osoba).

 

24.1. Moje evropsko volontiranje – iskustva mladih Erazmus+ volontera iz Srbije

Prezentacija i razgovor će se održati 24.1. od 18 do 19:30 časova, a svoja iskustva volontiranja u Španiji i Finskoj preko Erazmus+ Evropskog volonterskog servisa podeliće dve volonterke iz Srbije. Prezentacija je namenjena svim mladima do 30 godina koji žele da iz prve ruke saznaju kako izgleda kratkoročno i dugoročno volontiranje u inostranstvu kroz Erazmus+ program i iz kojih sve razloga može biti značajno za mladu osobu.

Zainteresovani za prisustvo mogu se prijaviti klikom na fejsbuk događaju na ovom linku.

 

Drugi događaji u organizaciji Informativnog centra:

 

22.1. Mogućnosti učešća u Erazmus+ projektima – prezentacija u Jagodini

Prezentacija i razgovor o Erazmus+ projektima za saradnju škola, predškolskih ustanova, ustanova obrazovanja odraslih i organizacija za mlade kroz aktuelne konkurse Erazmus+ programa, održaće se u Narodnoj biblioteci “Radislav Nikčević” u Jagodini od 13:30 do 14:30 časova. Prezentacija je namenjena predstavnicima orgnizacija i ustanova iz Jagodine i pomoravskog okruga, koji će moći da saznaju više o uslovima učešća i proceduri prijavljivanja Erazmus+ projekata.
Prezentacija se održava u saradnji sa projektom ,,Euteka – EU u vašoj biblioteci’’.

 

22.1. Mogućnosti za mobilnost studenata i mladih kroz Erazmus+ program – prezentacija u Jagodini

Prezentacija i razgovor će se održati u Narodnoj biblioteci “Radislav Nikčević” u Jagodini od 12 do 13 časova. Događaj je namenjen studentima i svim mladima do 30 godina koji žele da boravkom na mobilnosti u nekoj od evropskih zemalja razviju svoja znanja i veštine. Prezentacija će obuhvatiti mogućnosti za Erazmus+ stipendirane studentske razmene, celokupne master studije, kao i međunarodno volontiranje.
Prezentacija se održava u saradnji sa projektom ,,Euteka – EU u vašoj biblioteci’’.

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati Info centar putem e-maila (info@tempus.ac.rs), telefona (011-3342-430, opcija 1) ili uživo (radnim danima 10-18 časova).