Aktivnosti Informativnog centra Fondacije Tempus u septembru 2018. godine

Informativni centar Fondacije Tempus (Beograd, Terazije 39, I sprat), u sklopu svog mesečnog programa aktivnosti tokom septembra 2018. godine organizuje niz događaja:

Ponedeljak, 3. septembar

Vebinar za učenike Saveti za uspešnu školsku godinu. Više informacija i registracioni formular možete naći ovde.

Utorak, 4. septembar

Vebinar Aktivnosti Euroguidance i Europass centara u školskoj 2018/2019. godini. Više informacija i registracioni formular možete naći ovde.

Petak, 7. septembar

Predavanje Veštine koje stičemo i razvijamo kroz projekte međunarodne saradnje. Više informacija i registracioni formular možete naći ovde.

 

Ove aktivnosti održavaju se u okviru Nedelje škola (3-7. septembra 2018), a namenjene su zaposlenima u školama i predškolskim ustanovama, učenicima srednjih škola, predstavnicima Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, predstavnicima školskih uprava, praktičarima i edukatorima u obrazovanju odraslih i drugim zainteresovanima.

 

Četvrtak, 13. septembar

Vebinar Study in Serbia – Possibilities for CEEPUS academic stays in Serbia

Vebinar je namenjen studentima i akademskom osoblju zemalja CEEPUS programa koji žele da se informišu o mogućnostima CEEPUS stipendiranih boravaka na visokoškolskim ustanovama u Srbiji. Više informacija i registracioni formular možete naći ovde.

 

Sreda, 19. septembar (predavanje) i

ponedeljak, 24. septembar (vebinar)

Mogućnosti za mobilnost studenata kroz Erazmus+ program

Povodom otvaranja većeg broja konkursa visokoškolskih ustanova u Srbiji za učešće studenata u Erazmus+ studentskim razmenama, Info centar organizuje sesiju namenjenu svim zainteresovanima koji žele da deo studija provedu na Erazmus+ stipendiranoj razmeni ili da konkurišu za celokupne master studije u Evropi.

Prezentacija će biti održana u sredu 19. septembra u 18 časova, u prostorijama Informativnog centra Fondacije Tempus u Beogradu, a svi oni koji nisu u mogućnosti da dođu na predavanje mogu se prijaviti na vebinar iste sadržine, koji će se održati u ponedeljak 24. septembra od 16 časova. Za prijavu na predavanje ili vebinar je potrebno popuniti kratak registracioni formular.

 

Petak, 28. septembar

Radionica Kako napisati dobar CV?

Radionica je namenjena učenicima srednjih škola, a posebno onima koji nakon srednje škole žele da stupe u svet rada ili im je CV potreban kao deo prijave za upis i/ili prijave za stipendiju.  Kroz ovu besplatnu radionicu, učenici će saznati:

  • iz kojih delova se sastoji dobar CV,
  • koji su podaci koji se navode u svakom od obaveznih delova i koja je mera u njihovom navođenju,
  • zašto je važna samoprocena veština,
  • koje su najčešće greške pri sastavljanju biografije i kako ih izbeći,
  • korisne savete bazirane na iskustvu onih koji vrše odabir kandidata.

Radionica će se održati u petak 28. septembra od 14 do 17 časova u prostorijama Info centra Fondacije Tempus. Za radionicu se mogu prijaviti direktno učenici ili ih mogu prijaviti njihove razredne starešine ili nastavnici slanjem mejla Europass nacionalnom centru na europass@tempus.ac.rs


Stalne aktivnosti tokom septembra

Facebook live chat

Svi oni koji nisu u mogućnosti da posete Informativni centar Fondacije Tempus i iz prve ruke dobiju željene informacije, pored mejla i telefona, na raspolaganju imaju i mogućnost direktnog informisanja putem društvene mreže Facebook, korišćenjem chat opcije.

 

Cvake srede od 16-17 časova i svakog petka od 12-13 časova, predstavnici Fondacije Tempus su na raspolaganju za pitanja putem live chat komunikacije na društvenoj mreži Facebook.

 

Svi zainteresovani koji žele da se informišu o mogućnostima koje su im na raspolaganju kroz Erazmus+ i CEEPUS programe i drugim aktivnostima Fondacije Tempus, u navedenim terminima mogu dobiti sve potrebne informacije slanjem poruke na Facebook stranici Fondacija Tempus.

Za sve dodatne informacije možete posetiti Informativni centar Fondacije Tempus svakog radnog dana od 10 do 18 časova na adresi Terazije 39/I, Beograd, kao i kontaktirati putem telefona 011 33 42 430 (opcija 1) ili putem mejla info@tempus.ac.rs