Aktivnosti Informativnog centra Fondacije Tempus u junu 2019. godine

Informativni centar Fondacije Tempus (Beograd, Terazije 39, I sprat), u sklopu svog mesečnog programa aktivnosti tokom juna 2019. godine, organizuje niz događaja:

 

 

Petak, 7. jun

 

Vebinar: Kako se prijaviti za Nacionalno takmičenje dobrih praksi u oblasti KViS?

 

Povodom ovogodišnjeg poziva za učešće na Nacionalnom takmičenju dobrih praksi u oblasti KViS, Euroguidance centar organizuje vebinar namenjen svim zainteresovanima koji žele da se informišu o mogućnostima i načinu prijave i učešća.

Cilj Nacionalnog takmičenja je promovisanje ustanova, organizacija i pojedinaca koji su u prethodnom periodu razvili nove usluge, alate ili materijale, tj. uspešno realizovali aktivnosti KViS i na taj način doprineli razvoju sistema u celini. Za predstavnike organizacija čiji primeri prakse budu nagrađeni na takmičenju predviđene su nagrade u vidu učešća na studijskim posetama i konferencijama.

Za učešće na vebinaru se mogu prijaviti svi zainteresovani da predstave svoju praksu u oblasti KViS, a koji žele da saznaju više o načinu prijavljivanja i razjasne nedoumice po pitanju toga koji tip aktivnosti je moguće prijaviti, kako objasniti svoje aktivnosti i sl.

Vebinar se održava u petak, 7. juna sa početkom u 17 časova. Za prijavu učešća na vebinaru, potrebno je popuniti kratak registracioni formular najkasnije do 7. juna u 16 časova.

 

Sreda, 12. jun (vebinar) i ponedeljak, 24. jun (prezentacija)

 

Alati i resursi za predstavljanje i mobilnost studenata i mladih u Evropi

Prezentacija i vebinar na istu temu namenjeni su svim studentima, mladim osobama i omladinskim radnicima koji žele da se informišu o besplatnim alatima i resursima na evropskom nivou koji pružaju mogućnost za predstavljanje i unapređenje znanja i veština, kao i mobilnost zarad formalnog i neformalnog učenja i usavršavanja.

Na oba događaja će, između ostalog biti reči o Europass alatima (CV, jezički pasoš, propratno pismo), kao i o Eurodesk pretraživaču mogućnosti (studije, prakse, volontiranje, stipendije), i portalima: Evropskom omladinskom portalu, SALTO, EURAXESS i EURES portalu.

Vebinar se održava u sredu, 12. juna u 17 časova. Prezentacija se održava u ponedeljak, 24. juna u 17 časova u prostorijama Informativnog centra Fondacije Tempus (Terazije 39/I, Beograd).

Za prijavu učešća potrebno je popuniti kratak prijavni formular.

 

 

Četvrtak, 20. jun

Vebinar: Studiraj u Srbiji

Fondacija Tempus organizuje vebinar u četvrtak, 20. juna, sa početkom u 17 časova, namenjen stranim studentima zainteresovanim za upis ili nastavak studija u Srbiji.

 

Tokom trajanja vebinara, učesnici će saznati osnovne informacije o visokom obrazovanju u Srbiji i kako da pretraže dostupne akreditovane visokoškolske ustanove i programe koristeći bazu Study in Serbia, kao i glavne informacije (jezik izvođenja nastave, trajanje programa, grad i sl). Na vebinaru će biti reči i o procedurama upisa i dobijanja vize, vremenskom okviru za prijave i polaganje prijemnih ispita, a učesnici će biti u prilici i da dobiju odgovore na pitanja u vezi sa životom u Srbiji.

Vebinar se održava na engleskom jeziku, a zainteresovani strani studenti se mogu prijaviti popunjavanjem registracionog formulara najkasnije do 20. juna u 15 časova.

 

Stalne aktivnosti tokom juna

Individualne konsultacije za učenike srednjih škola: Šta da radim posle mature?

Fondacija Tempus – Euroguidance centar organizuje za maturante individualne konsultacije – razgovore sa psihologom/savetnikom, kao još jedan način podrške prilikom donošenja odluke na pitanje: „Šta da radim posle mature?“. Tokom meseca aprila konsultacije se održavaju svakog četvrtka (6, 13, 20. i 27. jun) u periodu od 14 do 17 časova u prostorijama Info centra Fondacije Tempus. Za učenike koji nisu iz Beograda, razgovori se odvijaju putem Skajpa.

Za prijavu na individualne konsultacije je potrebno popuniti kratak registracioni formular.

 

Facebook live chat

Svi oni koji nisu u mogućnosti da posete Informativni centar Fondacije Tempus i iz prve ruke dobiju željene informacije, pored mejla i telefona, na raspolaganju imaju i mogućnost direktnog informisanja putem društvene mreže Facebook, korišćenjem chat opcije.

Svake srede od 16-17 časova i svakog petka od 12-13 časova, predstavnici Fondacije Tempus su na raspolaganju za pitanja putem live chat komunikacije na društvenoj mreži Facebook.

Za sve dodatne informacije možete posetiti Informativni centar Fondacije Tempus svakog radnog dana od 10 do 18 časova na adresi Terazije 39/I, Beograd, kao i kontaktirati putem telefona 011 33 42 430 (opcija 1) ili putem mejla info@tempus.ac.rs.