Aktivnosti Info centra Fondacije Tempus u januaru

Информативни центар Фондације Темпус (Београд, Теразије 39, I спрат), у склопу свог месечног програма активности током  2019. године, организује низ догађаја:

Понедељак, 14. јануар

Еразмус+ мреже и платформе: Професионално усавршавање наставника и других запослених у области образовања

Презентација, која се одржава у понедељак,  14. јануара, од 17.30-18.30 часовау Информативном центру Фондације Темпус, намењена је запосленима у основним и средњим школама, предшколским установама и установама за образовање одраслих.

Пристуни ће бити у прилици да се информишу о могућностима за професионално усавршавање и повезивање са колегама широм Европе, путем Еразмус+ платформи и мрежа (eTwinning, School Education Gateway, EPALE, Euroguidance, Europass i Eurydice), независно од тога да ли већ учествују или планирају учешће у Еразмус+ пројектима.

За пријаву на догађај је потребно попунити кратак регистрациони формулар.

Четвртак, 17. јануар

Радионица: Како написати добар CV?

Радионица је намењена ученицима средњих школа, а посебно онима који након средње школе желе да ступе у свет рада или им је CV потребан као део пријаве за упис и/или пријаве за стипендију. Кроз ову бесплатну радионицу, ученици ће сазнати:

  • из којих делова се састоји добар CV,
  • који су подаци који се наводе у сваком од обавезних делова и која је мера у њиховом навођењу,
  • зашто је важна самопроцена вештина,
  • које су најчешће грешке при састављању биографије и како их избећи,
  • корисне савете базиране на искуству оних који врше избор кандидата.

Радионица ће се одржати у четвртак, 17. јануара од 14 до 17 часова у просторијама Инфо центра Фондације Темпус. За радионицу се могу пријавити директно ученици или их могу пријавити њихове разредне старешине или наставници слањем мејла Europass националном центру на europass@tempus.ac.rs.

Уторак, 22. јануар (презентација) и  понедељак, 28. јануар (вебинар)

Волонтирање младих из Србије у Европи кроз Еразмус+ и Европску иницијативу за солидарност

Догађај је намењен свим младима заинтересованим за могућности дугорочног волонтирања у Европи кроз Еразмус+ програм. Присутни ће бити у прилици да сазнају где и на који начин се млади из Србије могу пријавити за учешће у волонтерском пројекту, као и у којим све типовима волонтерских активности могу учествовати, али и да се упознају са  новом иницијативом Европске уније – Европска иницијатива за солидарност (European Solidarity Corps), која омогућава младима да волонтирају на пројектима који су од користи заједницама и људима широм Европе.

Презентација се одржава у уторак, 22. јануара, од 17-18 часова, у просторијама Информативног центра Фондације Темпус.

Вебинар се одржава у понедељак, 28. јануара у 17 часова.

За пријаву за учешће на презентацији или вебинару, потребно је попунити кратак регистрациони формулар.

 

Среда, 23. јануар

Вебинар за родитеље: Како подржати дете у процесу доношења одлуке о избору занимања?

На вебинару који се организује у среду, 23. јануара у 17 часова,  родитељи ће имати прилику да сазнају за које кораке у избору средње школе, студијског програма или занимања је посебно важна њихова подршка и на који начин могу да подрже своју децу у припреми завршног, односно пријемног испита.

За пријаву за учешће на вебинару потребно је попунити кратак регистрациони формулар.

Сталне активности током јануара

Индивидуалне консултације за ученике средњих школа: Шта да радим после матуре?

Фондација Темпус – Euroguidance центар за матуранте организује индивидуалне консултације – разговоре са психологом/саветником, као још један начин подршке приликом доношења одлуке на питање: „Шта да радим после матуре?“. Током месеца новембра консултације се одржавају сваког четвртка (10, 17, 24. и 31. јануара) у периоду од 14 до 17 часова у просторијама Инфо центра Фондације Темпус (Теразије 39, Београд). За ученике који нису из Београда, разговори се одвијају путем Скајпа.

За пријаву на индивидуалне консултације је потребно попунити кратак регистрациони формулар.


Регистрација PIC броја – практичне сесије

Представници свих организација и институција (школа, предшколских и високошколских установа, невладиних организација…) које по први пут планирају да учествују у Еразмус+ пројектима, на радионици ће, уз подршку и вођење, моћи да региструју PIC број – јединствени идентификациони код који се користи приликом попуњавања пријава пројеката у оквиру Еразмус+ програма, као и неколико других програма ЕУ.

Сесије се одржавају средом (9, 16, 23. и 30. јануар) од 12 до 13 часова.

За учешће на сесијама није потребна пријава, а потребно је припремити основне податке о организацији (контакт подаци, матични број, ПИБ, контакт особа) и понети са собом лаптоп или таблет.

 

Facebook live chat

Сви они који нису у могућности да посете Информативни центар Фондације Темпус и из прве руке добију жељене информације, поред мејла и телефона, на располагању имају и могућност директног информисања путем друштвене мреже Facebook, коришћењем chat опције.

Сваке среде од 16-17 часова и сваког петка од 12-13 часова, представници Фондације Темпус су на располагању за питања путем live chatкомуникације на друштвеној мрежи Facebook.

За све додатне информације можете посетити Информативни центар Фондације Темпус сваког радног дана од 10 до 18 часова на адреси Теразије 39/I, Београд, као и контактирати путем телефона 011 33 42 430 (опција 1) или путем мејла info@tempus.ac.rs.