Aktivnosti Info centra Fondacije Tempus u januaru

Informativni centar Fondacije Tempus (Beograd, Terazije 39, I sprat), u sklopu svog mesečnog programa aktivnosti tokom  2019. godine, organizuje niz događaja:

Ponedeljak, 14. januar

Erazmus+ mreže i platforme: Profesionalno usavršavanje nastavnika i drugih zaposlenih u oblasti obrazovanja

Prezentacija, koja se održava u ponedeljak,  14. januara, od 17.30-18.30 časovau Informativnom centru Fondacije Tempus, namenjena je zaposlenima u osnovnim i srednjim školama, predškolskim ustanovama i ustanovama za obrazovanje odraslih.

Pristuni će biti u prilici da se informišu o mogućnostima za profesionalno usavršavanje i povezivanje sa kolegama širom Evrope, putem Erazmus+ platformi i mreža (eTwinning, School Education Gateway, EPALE, Euroguidance, Europass i Eurydice), nezavisno od toga da li već učestvuju ili planiraju učešće u Erazmus+ projektima.

Za prijavu na događaj je potrebno popuniti kratak registracioni formular.

Četvrtak, 17. januar

Radionica: Kako napisati dobar CV?

Radionica je namenjena učenicima srednjih škola, a posebno onima koji nakon srednje škole žele da stupe u svet rada ili im je CV potreban kao deo prijave za upis i/ili prijave za stipendiju. Kroz ovu besplatnu radionicu, učenici će saznati:

  • iz kojih delova se sastoji dobar CV,
  • koji su podaci koji se navode u svakom od obaveznih delova i koja je mera u njihovom navođenju,
  • zašto je važna samoprocena veština,
  • koje su najčešće greške pri sastavljanju biografije i kako ih izbeći,
  • korisne savete bazirane na iskustvu onih koji vrše izbor kandidata.

Radionica će se održati u četvrtak, 17. januara od 14 do 17 časova u prostorijama Info centra Fondacije Tempus. Za radionicu se mogu prijaviti direktno učenici ili ih mogu prijaviti njihove razredne starešine ili nastavnici slanjem mejla Europass nacionalnom centru na europass@tempus.ac.rs.

Utorak, 22. januar (prezentacija) i  ponedeljak, 28. januar (vebinar)

Volontiranje mladih iz Srbije u Evropi kroz Erazmus+ i Evropsku inicijativu za solidarnost

Događaj je namenjen svim mladima zainteresovanim za mogućnosti dugoročnog volontiranja u Evropi kroz Erazmus+ program. Prisutni će biti u prilici da saznaju gde i na koji način se mladi iz Srbije mogu prijaviti za učešće u volonterskom projektu, kao i u kojim sve tipovima volonterskih aktivnosti mogu učestvovati, ali i da se upoznaju sa  novom inicijativom Evropske unije – Evropska inicijativa za solidarnost (European Solidarity Corps), koja omogućava mladima da volontiraju na projektima koji su od koristi zajednicama i ljudima širom Evrope.

Prezentacija se održava u utorak, 22. januara, od 17-18 časova, u prostorijama Informativnog centra Fondacije Tempus.

Vebinar se održava u ponedeljak, 28. januara u 17 časova.

Za prijavu za učešće na prezentaciji ili vebinaru, potrebno je popuniti kratak registracioni formular.

 

Sreda, 23. januar

Vebinar za roditelje: Kako podržati dete u procesu donošenja odluke o izboru zanimanja?

Na vebinaru koji se organizuje u sredu, 23. januara u 17 časova,  roditelji će imati priliku da saznaju za koje korake u izboru srednje škole, studijskog programa ili zanimanja je posebno važna njihova podrška i na koji način mogu da podrže svoju decu u pripremi završnog, odnosno prijemnog ispita.

Za prijavu za učešće na vebinaru potrebno je popuniti kratak registracioni formular.

Stalne aktivnosti tokom januara

Individualne konsultacije za učenike srednjih škola: Šta da radim posle mature?

Fondacija Tempus – Euroguidance centar za maturante organizuje individualne konsultacije – razgovore sa psihologom/savetnikom, kao još jedan način podrške prilikom donošenja odluke na pitanje: „Šta da radim posle mature?“. Tokom meseca novembra konsultacije se održavaju svakog četvrtka (10, 17, 24. i 31. januara) u periodu od 14 do 17 časova u prostorijama Info centra Fondacije Tempus (Terazije 39, Beograd). Za učenike koji nisu iz Beograda, razgovori se odvijaju putem Skajpa.

Za prijavu na individualne konsultacije je potrebno popuniti kratak registracioni formular.


Registracija PIC broja – praktične sesije

Predstavnici svih organizacija i institucija (škola, predškolskih i visokoškolskih ustanova, nevladinih organizacija…) koje po prvi put planiraju da učestvuju u Erazmus+ projektima, na radionici će, uz podršku i vođenje, moći da registruju PIC broj – jedinstveni identifikacioni kod koji se koristi prilikom popunjavanja prijava projekata u okviru Erazmus+ programa, kao i nekoliko drugih programa EU.

Sesije se održavaju sredom (9, 16, 23. i 30. januar) od 12 do 13 časova.

Za učešće na sesijama nije potrebna prijava, a potrebno je pripremiti osnovne podatke o organizaciji (kontakt podaci, matični broj, PIB, kontakt osoba) i poneti sa sobom laptop ili tablet.

 

Facebook live chat

Svi oni koji nisu u mogućnosti da posete Informativni centar Fondacije Tempus i iz prve ruke dobiju željene informacije, pored mejla i telefona, na raspolaganju imaju i mogućnost direktnog informisanja putem društvene mreže Facebook, korišćenjem chat opcije.

Svake srede od 16-17 časova i svakog petka od 12-13 časova, predstavnici Fondacije Tempus su na raspolaganju za pitanja putem live chatkomunikacije na društvenoj mreži Facebook.

Za sve dodatne informacije možete posetiti Informativni centar Fondacije Tempus svakog radnog dana od 10 do 18 časova na adresi Terazije 39/I, Beograd, kao i kontaktirati putem telefona 011 33 42 430 (opcija 1) ili putem mejla info@tempus.ac.rs.