Aktivnosti Info centra Fondacije Tempus u februaru 2019.

Informativni centar Fondacije Tempus (Beograd, Terazije 39, I sprat), u sklopu svog mesečnog programa aktivnosti tokom  februara 2019. godine, organizuje sledeće događaje:


Utorak, sreda i četvrtak, 5, 6. i 7. februar

Raspust u Info centru – radionice za srednjoškolce: Šta posle mature?

Ovogodišnje aktivnosti podrške učenicima završnih razreda srednjih škola, koji tragaju za odgovorom na pitanje „Šta posle mature?“, otvara niz radionica koje Euroguidance mreža organizuje u Info Centru Fondacije Tempus tokom prve nedelje februarskog raspusta. Radionice imaju za cilj da pomognu učenicima da, uz pomoć interaktivnih vežbi, nađu odgovore na njima važna pitanja o budućim koracima u karijeri nakon završetka srednje škole.

Opisi radionica:

  • Radionica „Prepoznaj svoje jake strane održava se 5.2.2019. od 11 do 14 časova. U okviru ove radionice, učenici će imati priliku da opišu svoje veštine, radne navike, osobine i interesovanja kao i da ih povežu sa različitima zanimanjima, radnim mestima, studijskim programima.
  • Radionica „Upoznaj zanimanja” održava se 6.2.2019 od 11 do 14 časova. U okviru ove radionice, učenici će moći da saznaju na koje načine mogu da prikupe informacije o zanimanjima, fakultetima, kao i da opišu karakteristike zanimanja i obrazovnih programa koje su njima važne i značajne.
  • Radionica „Istraži svoje karijerne opcije” održava se 7.2.2019. od 11 do 14 časova. U okviru ove radionice, učenici će procenjivati prikupljene informacije na ovu temu i kreirati svoje opcije kroz niz praktičnih vežbi. Učesnici će imati priliku da nauče i različite tehnike donošenja odluka i da na kraju radionice definišu konkretne opcije, npr. uži izbor fakulteta na kojima će polagati prijemni ispit.

Zainteresovani učenici se mogu prijaviti za učešće na jednoj ili više radionica putem prijavnog formulara.

Odgovore na često postavljana pitanja o ovim radionicama možete pročitati na stranici „Često postavljana pitanja“.

Utorak, 26. februar (prezentacija) i četvrtak, 28. februar (vebinar)

Kako na studentsku razmenu kroz programe Erazmus+ i CEEPUS?

Događaj je namenjen studentima i budućim studentima osnovnih, master i doktorskih studija na visokoškolskim ustanovama u Srbiji koji su zainteresovani da jedan deo svojih studija provedu na stipendiranoj studentskoj razmeni u okviru programa Erazmus+ ili CEEPUS.

Prezentacija se održava u utorak, 26. februara od 17 do 18 časova u prostorijama Informativnog centra Fondacije Tempus (Beograd, Terazije 39/ I sprat). Vebinar se održava u četvrtak, 28. februara, s početkom u 17 časova.

Za prijavu za učešće na prezentaciji ili vebinaru, potrebno je popuniti kratak registracioni formular.

Sreda, 27. februar

Radionica: Kako napisati dobar CV?

Radionica je namenjena učenicima srednjih škola, a posebno onima koji nakon srednje škole žele da stupe u svet rada ili im je CV potreban kao deo prijave za upis i/ili prijave za stipendiju. Kroz ovu besplatnu radionicu, učenici će saznati:

  • iz kojih delova se sastoji dobar CV,
  • koji su podaci koji se navode u svakom od obaveznih delova i koja je mera u njihovom navođenju,
  • zašto je važna samoprocena veština,
  • koje su najčešće greške pri sastavljanju biografije i kako ih izbeći,
  • korisne savete bazirane na iskustvu onih koji vrše odabir kandidata.

Radionica će se održati u sredu, 27. februara od 14 do 17 časova u prostorijama Info centra Fondacije Tempus. Za radionicu se mogu prijaviti direktno učenici, ili ih mogu prijaviti njihove razredne starešine ili nastavnici slanjem mejla Europass nacionalnom centru na europass@tempus.ac.rs.

Događaji i aktivnosti izvan Informativnog centra

Petak, 1. februar

Erazmus+ projekti u oblasti sporta

Prezentacija na temu mogućnosti za učestvovanje organizacija i ustanova iz Srbije u okviru Erazmus+ projekata u oblasti sporta će se održati u velikoj sali Gradske opštine Zvezdara u Beogradu (Bulevar kralja Aleksandra br. 77), 1. februara sa početkom od 12:00 do 12:45 časova.

Sreda, 6. februar

Mogućnosti za mobilnost studenata kroz Erazmus+ program

Prezentacija će biti održana u sklopu događaja „Dan otvorenih vrata” u organizaciji Francuskog instituta u Srbiji. Događaj se održava u prostorijama Francuskog instituta u Beogradu (Zmaj Jovina br. 11), 6. februara od 11 do 16 časova, a prezentacija „Mogućnosti za mobilnost studenata kroz Erazmus+ program” na programu je od 12:45 do 13:45.

 

Stalne aktivnosti tokom februara


Individualne konsultacije za učenike srednjih škola: Šta da radim posle mature?

Fondacija Tempus – Euroguidance centar organizuje za maturante individualne konsultacije – razgovore sa psihologom/savetnikom, kao još jedan način podrške prilikom donošenja odluke na pitanje: „Šta da radim posle mature?“. Tokom meseca februara konsultacije se održavaju svakog četvrtka (7, 14, 21. i 28. februar) u periodu od 14 do 17 časova u prostorijama Info centra Fondacije Tempus (Terazije 39, Beograd). Za učenike koji nisu iz Beograda, razgovori se odvijaju putem Skajpa.

Za prijavu na individualne konsultacije je potrebno popuniti kratak registracioni formular.


Registracija PIC broja – praktične sesije

Predstavnici svih organizacija i institucija (škola, predškolskih i visokoškolskih ustanova, nevladinih organizacija…) koje po prvi put planiraju da učestvuju u Erazmus+ projektima, na radionici će, uz podršku i vođenje, moći da registruju PIC broj – jedinstveni identifikacioni kod koji se koristi prilikom popunjavanja prijava projekata u okviru Erazmus+ programa, kao i nekoliko drugih programa EU.

Sesije se održavaju sredom (6, 13, 20. i 27. februar) od 12 do 13 časova.

Za učešće na sesijama nije potrebna prijava, a potrebno je pripremiti osnovne podatke o organizaciji (kontakt podaci, matični broj, PIB, kontakt osoba) i poneti sa sobom laptop ili tablet.

Facebook live chat

Svi oni koji nisu u mogućnosti da posete Informativni centar Fondacije Tempus, pored mejla i telefona na raspolaganju imaju i mogućnost direktnog informisanja putem društvene mreže Facebook, korišćenjem chat opcije.

Svake srede od 16-17 časova i svakog petka od 12-13 časova, predstavnici Fondacije Tempus su na raspolaganju za pitanja putem live chat komunikacije na društvenoj mreži Facebook.

Za sve dodatne informacije zainteresovani mogu posetiti Informativni centar Fondacije Tempus svakog radnog dana od 10 do 18 časova na adresi Terazije 39/I, Beograd, kao i kontaktirati putem telefona 011 33 42 430 (opcija 1) ili putem mejla info@tempus.ac.rs.