Aktivnosti Info centra Fondacije Tempus u septembru 2020.

Информативни центар Фондације Темпус (Београд, Теразије 39, I спрат), у склопу свог месечног програма активности током септембра 2020. године организује догађаје:

 

Петак, 4. септембар

Вебинар: Како на студентску размену кроз програме Еразмус+ и CEЕPUS?

Поводом актуелних конкурса за студентске размене, Инфо центар организује вебинар намењен студентима и будућим студентима основних, мастер и докторских студија на високошколским установама у Србији који су заинтересовани да један део својих студија проведу на стипендираној студентској размени у оквиру програма Еразмус+ или CEEPUS.

Вебинар се одржава у петак, 4. септембра, сa почетком у 16 часова. За пријаву учешћа потребно је попунити кратак регистрациони формулар до 4. септембра у подне.

Понедељак, 14. септембар

Вебинар: Еразмус+ КА1 пројекти мобилности за младе и омладинске раднике

Поводом актуелног конкурса за подношење пријава Еразмус+ пројеката у области младих (рок 1. октобар 2020.), Информативни центар Фондације Темпус организује вебинар намењен свим организацијама заинтересованим за учешће у омладинској компоненти Еразмус+ програма.

Вебинар је намењен представницима омладинских организација и организација за младе, неформалних група младих, као и других организација и установа активних у области рада са младима (нпр. удружења, канцеларије за младе, школе и друге установе из јавног и приватног сектора).

На вебинару ће бити речи о могућностима учешћа у пројектима омладинских размена и мобилности омладинских радника (КА1), као и о ресурсима за проналажење партнерских организација за пројекте.

Вебинар се одржава у понедељак, 14. септембра у 16 часова, а за пријаву је потребно попунити кратак регистрациони формулар до 14. септембра у подне.

 

Среда, 16. септембар

Вебинар: Eurodesk – конкурси и прилике за мобилност студената и младих

Вебинар је намењен свим студентима, младима и особама које раде са младима (омладинским радницима), који су заинтересовани да сазнају више о приликама за мобилност студената и младих у Европи и другим корисним актуелним информацијама на ту тему. Учесници ће се упознати са Eurodesk базом могућности за мобилност, која пружа информације и могућност претраге прилика за школовање, волонтирање, праксе и слично у иностранству, као и Европским омладинским порталом.

Вебинар се одржава у среду, 16. септембра у 16 часова, а за пријаву учешћа потребно је попунити кратак регистрациони формулар, до 16. септембра у подне.

 

 

Четвртак, 17. септембар

Вебинар: Како да самостално учим? – савети за успешно учење

У оквиру овог интерактивног предавања ученици имају прилику да унапреде своје вештине учења и организације и сазнају нешто више о разноврсним приступима учењу.

Вебинар се одржава у четвртак 17. септембра, са почетком у 12.30 и трајаће до 13.30 часова. За пријаву за учешће на вебинару потребно је попунити кратак регистрациони формулар, а рок за пријаву је 16. септембар у поноћ.

 

 

Петак, 18. септембар

Вебинар: Избор средње школе

Вебинар, који се одржава у петак 18. септембра 2020. године од 12:30 до 13:15 часова, намењен је ученицима 8. разреда основних школа, као подршка при размишљању о средњим школама (образовним профилима) и њиховом рангирању приликом састављања листе жеља. Поред представљања честих питања и дилема са којима се мали матуранти сусрећу док размишљају о избору средње школе, биће представљене практичне смернице за доношење одлуке о наредном нивоу образовања.

Вебинар могу самостално да прате ученици 8. разреда из свих школа у Републици Србији. Пријављивање се врши до 17.9.2020. у 16 часова попуњавањем регистрационог формулара.

 

 

Уторак, 22. септембар

Вебинар: Еразмус+ платформе и мреже за професионално усавршавање наставника

Вебинар је намењен запосленима у основним и средњим школама, предшколским установама и установама за образовање одраслих.

Присутни ће бити у прилици да се информишу о могућностима за професионално усавршавање и повезивање са колегама широм Европе путем Еразмус+ платформи и мрежа (eTwinning, School Education Gateway, EPALE, Euroguidance, Europass и Eurydice), независно од тога да ли већ учествују или планирају учешће у Еразмус+ пројектима.

Вебинар се одржава у  уторак, 22. септембра од 16 до 17 часова, а за пријаву је потребно попунити кратак регистрациони формулар најкасније до 22. септембра у подне.

Четвртак, 24. септембар

Вебинар: Шта након средње школе? Кораци у доношењу одлуке о избору студијског програма

На вебинару који се одржава у четвртак, 24. септембра 2020. године у периоду 12:30-13:15 часова, биће представљена честа питања и проблеми са којима се матуранти сусрећу док размишљају о избору студија као и практичне смернице приликом доношења одлуке о наредном нивоу образовања.

Вебинар могу самостално да прате ученици завршних разреда из свих школа у Републици Србији. Пријављивање се врши до 23.9.2020. у 16 часова попуњавањем регистрационог формулара.

Петак, 25. септембар

Вебинар за студенте: Како да самостално и ефикасно учим? – савети за успешну припрему испита

У оквиру овог интерактивног предавања студенти и други заинтересовани имају прилику да науче нешто више о различитим стратегијама учења и упознају се са смерницама за бољу организацију и унапређење сопственог учења.

Вебинар у трајању од сат времена ће се одржати у петак 25. сeптембра, са почетком у 12.30 часова. Да бисте пријавили своје учешће на вебинару, неопходно је да попуните кратак регистрациони формулар најкасније до четвртка, 24. cептембра у поноћ.

Уторак, 29. септембар

Вебинар: Регистрација OID/PIC – најчешћа питања и недоумице

Вебинар је намењен представницима свих организација и институција (школа, предшколских и високошколских установа, невладиних организација…) које први пут планирају да учествују у Еразмус+ пројектима и немају регистрован OID/PIC број, као и свим заинтересованим који желе да сазнају више о поступку регистрације OID/PIC бројa – јединствениx идентификаторa за учествовање у Еразмус+ пројектима.

На вебинару ће бити презентован поступак регистрације OID/PIC броја кроз одговоре на најчешће постављана питања корисника. Охрабрује се активно учешће свих учесника, који ће кроз интерактивну форму вебинара имати прилику да отклоне недоумице у вези са процедуром регистрације OID/PIC броја.

Вебинар се одржава ууторак, 29. септембра са почетком у 16 часова, а пријава се врши попуњавањем кратког регистрационог формулара, до 29. септембра у подне.

Среда, 30. септембар

Вебинар: Студирај у Србији

Фондација Темпус организује вебинар у среду, 30. септембра, са почетком у 16 часова, намењен страним студентима заинтересованим за упис или наставак студија у Србији.

Током трајања вебинара, учесници ће бити информисани о високом образовању у Србији и доступним акредитованим високошколским установама и програмима. Осим тога, учесници ће добити најважније информације о студирању у Србији (ниво студија, трајање студија, језик извођења наставе итд). На вебинару ће детаљније бити представљен каталог Study in Serbia и биће објашњене процедуре уписа, временски оквир за пријаве и полагање пријемних испита, а учесници ће бити у прилици да добију одговоре и на питања у вези са животом у Србији.

Вебинар се одржава на енглеском језику, а заинтересовани страни студенти се могу пријавити попуњавањем регистрационог формулара најкасније до 30. септембра у подне.

 

 

Сталне активности током септембра

 

Индивидуалне консултације за ученике средњих школа: Шта да радим после матуре?

Фондација Темпус – Euroguidance центар организује за матуранте индивидуалне консултације – разговоре са психологом/саветником, као још један начин подршке приликом доношења одлуке на питање: „Шта да радим после матуре?“. Током месеца маја консултације се одржавају искључиво онлајн, путем Скајпа, сваког четвртка (3, 10, 17, 24. септембар) у периоду од 14 до 17 часова.

За пријаву на индивидуалне консултације је потребно попунити кратак регистрациони формулар.

Facebook live chat

Поред мејла и телефона, сви заинтересовани на располагању имају и могућност директног информисања путем друштвене мреже Facebook, коришћењем chat опције.

Сваке среде од 16 до 17 часова и сваког петка од 12 до 13 часова, представници Фондације Темпус су на располагању за питања путем live chat комуникације на друштвеној мрежи Facebook.

За све додатне информације можете контактирати Фондацију Темпус путем телефона 011 33 42 430 (опција 1) или путем мејла info@tempus.ac.rs.