Aktivnosti Info centra Fondacije Tempus u septembru 2020.

Informativni centar Fondacije Tempus (Beograd, Terazije 39, I sprat), u sklopu svog mesečnog programa aktivnosti tokom septembra 2020. godine organizuje događaje:

 

Petak, 4. septembar

Vebinar: Kako na studentsku razmenu kroz programe Erazmus+ i CEEPUS?

Povodom aktuelnih konkursa za studentske razmene, Info centar organizuje vebinar namenjen studentima i budućim studentima osnovnih, master i doktorskih studija na visokoškolskim ustanovama u Srbiji koji su zainteresovani da jedan deo svojih studija provedu na stipendiranoj studentskoj razmeni u okviru programa Erazmus+ ili CEEPUS.

Vebinar se održava u petak, 4. septembra, sa početkom u 16 časova. Za prijavu učešća potrebno je popuniti kratak registracioni formular do 4. septembra u podne.

Ponedeljak, 14. septembar

Vebinar: Erazmus+ KA1 projekti mobilnosti za mlade i omladinske radnike

Povodom aktuelnog konkursa za podnošenje prijava Erazmus+ projekata u oblasti mladih (rok 1. oktobar 2020.), Informativni centar Fondacije Tempus organizuje vebinar namenjen svim organizacijama zainteresovanim za učešće u omladinskoj komponenti Erazmus+ programa.

Vebinar je namenjen predstavnicima omladinskih organizacija i organizacija za mlade, neformalnih grupa mladih, kao i drugih organizacija i ustanova aktivnih u oblasti rada sa mladima (npr. udruženja, kancelarije za mlade, škole i druge ustanove iz javnog i privatnog sektora).

Na vebinaru će biti reči o mogućnostima učešća u projektima omladinskih razmena i mobilnosti omladinskih radnika (KA1), kao i o resursima za pronalaženje partnerskih organizacija za projekte.

Vebinar se održava u ponedeljak, 14. septembra u 16 časova, a za prijavu je potrebno popuniti kratak registracioni formular do 14. septembra u podne.

 

Sreda, 16. septembar

Vebinar: Eurodesk – konkursi i prilike za mobilnost studenata i mladih

Vebinar je namenjen svim studentima, mladima i osobama koje rade sa mladima (omladinskim radnicima), koji su zainteresovani da saznaju više o prilikama za mobilnost studenata i mladih u Evropi i drugim korisnim aktuelnim informacijama na tu temu. Učesnici će se upoznati sa Eurodesk bazom mogućnosti za mobilnost, koja pruža informacije i mogućnost pretrage prilika za školovanje, volontiranje, prakse i slično u inostranstvu, kao i Evropskim omladinskim portalom.

Vebinar se održava u sredu, 16. septembra u 16 časova, a za prijavu učešća potrebno je popuniti kratak registracioni formular, do 16. septembra u podne.

 

 

Četvrtak, 17. septembar

Vebinar: Kako da samostalno učim? – saveti za uspešno učenje

U okviru ovog interaktivnog predavanja učenici imaju priliku da unaprede svoje veštine učenja i organizacije i saznaju nešto više o raznovrsnim pristupima učenju.

Vebinar se održava u četvrtak 17. septembra, sa početkom u 12.30 i trajaće do 13.30 časova. Za prijavu za učešće na vebinaru potrebno je popuniti kratak registracioni formular, a rok za prijavu je 16. septembar u ponoć.

 

 

Petak, 18. septembar

Vebinar: Izbor srednje škole

Vebinar, koji se održava u petak 18. septembra 2020. godine od 12:30 do 13:15 časova, namenjen je učenicima 8. razreda osnovnih škola, kao podrška pri razmišljanju o srednjim školama (obrazovnim profilima) i njihovom rangiranju prilikom sastavljanja liste želja. Pored predstavljanja čestih pitanja i dilema sa kojima se mali maturanti susreću dok razmišljaju o izboru srednje škole, biće predstavljene praktične smernice za donošenje odluke o narednom nivou obrazovanja.

Vebinar mogu samostalno da prate učenici 8. razreda iz svih škola u Republici Srbiji. Prijavljivanje se vrši do 17.9.2020. u 16 časova popunjavanjem registracionog formulara.

 

 

Utorak, 22. septembar

Vebinar: Erazmus+ platforme i mreže za profesionalno usavršavanje nastavnika

Vebinar je namenjen zaposlenima u osnovnim i srednjim školama, predškolskim ustanovama i ustanovama za obrazovanje odraslih.

Prisutni će biti u prilici da se informišu o mogućnostima za profesionalno usavršavanje i povezivanje sa kolegama širom Evrope putem Erazmus+ platformi i mreža (eTwinning, School Education Gateway, EPALE, Euroguidance, Europass i Eurydice), nezavisno od toga da li već učestvuju ili planiraju učešće u Erazmus+ projektima.

Vebinar se održava u  utorak, 22. septembra od 16 do 17 časova, a za prijavu je potrebno popuniti kratak registracioni formular najkasnije do 22. septembra u podne.

Četvrtak, 24. septembar

Vebinar: Šta nakon srednje škole? Koraci u donošenju odluke o izboru studijskog programa

Na vebinaru koji se održava u četvrtak, 24. septembra 2020. godine u periodu 12:30-13:15 časova, biće predstavljena česta pitanja i problemi sa kojima se maturanti susreću dok razmišljaju o izboru studija kao i praktične smernice prilikom donošenja odluke o narednom nivou obrazovanja.

Vebinar mogu samostalno da prate učenici završnih razreda iz svih škola u Republici Srbiji. Prijavljivanje se vrši do 23.9.2020. u 16 časova popunjavanjem registracionog formulara.

Petak, 25. septembar

Vebinar za studente: Kako da samostalno i efikasno učim? – saveti za uspešnu pripremu ispita

U okviru ovog interaktivnog predavanja studenti i drugi zainteresovani imaju priliku da nauče nešto više o različitim strategijama učenja i upoznaju se sa smernicama za bolju organizaciju i unapređenje sopstvenog učenja.

Vebinar u trajanju od sat vremena će se održati u petak 25. septembra, sa početkom u 12.30 časova. Da biste prijavili svoje učešće na vebinaru, neophodno je da popunite kratak registracioni formular najkasnije do četvrtka, 24. ceptembra u ponoć.

Utorak, 29. septembar

Vebinar: Registracija OID/PIC – najčešća pitanja i nedoumice

Vebinar je namenjen predstavnicima svih organizacija i institucija (škola, predškolskih i visokoškolskih ustanova, nevladinih organizacija…) koje prvi put planiraju da učestvuju u Erazmus+ projektima i nemaju registrovan OID/PIC broj, kao i svim zainteresovanim koji žele da saznaju više o postupku registracije OID/PIC broja – jedinstvenix identifikatora za učestvovanje u Erazmus+ projektima.

Na vebinaru će biti prezentovan postupak registracije OID/PIC broja kroz odgovore na najčešće postavljana pitanja korisnika. Ohrabruje se aktivno učešće svih učesnika, koji će kroz interaktivnu formu vebinara imati priliku da otklone nedoumice u vezi sa procedurom registracije OID/PIC broja.

Vebinar se održava uutorak, 29. septembra sa početkom u 16 časova, a prijava se vrši popunjavanjem kratkog registracionog formulara, do 29. septembra u podne.

Sreda, 30. septembar

Vebinar: Studiraj u Srbiji

Fondacija Tempus organizuje vebinar u sredu, 30. septembra, sa početkom u 16 časova, namenjen stranim studentima zainteresovanim za upis ili nastavak studija u Srbiji.

Tokom trajanja vebinara, učesnici će biti informisani o visokom obrazovanju u Srbiji i dostupnim akreditovanim visokoškolskim ustanovama i programima. Osim toga, učesnici će dobiti najvažnije informacije o studiranju u Srbiji (nivo studija, trajanje studija, jezik izvođenja nastave itd). Na vebinaru će detaljnije biti predstavljen katalog Study in Serbia i biće objašnjene procedure upisa, vremenski okvir za prijave i polaganje prijemnih ispita, a učesnici će biti u prilici da dobiju odgovore i na pitanja u vezi sa životom u Srbiji.

Vebinar se održava na engleskom jeziku, a zainteresovani strani studenti se mogu prijaviti popunjavanjem registracionog formulara najkasnije do 30. septembra u podne.

 

 

Stalne aktivnosti tokom septembra

 

Individualne konsultacije za učenike srednjih škola: Šta da radim posle mature?

Fondacija Tempus – Euroguidance centar organizuje za maturante individualne konsultacije – razgovore sa psihologom/savetnikom, kao još jedan način podrške prilikom donošenja odluke na pitanje: „Šta da radim posle mature?“. Tokom meseca maja konsultacije se održavaju isključivo onlajn, putem Skajpa, svakog četvrtka (3, 10, 17, 24. septembar) u periodu od 14 do 17 časova.

Za prijavu na individualne konsultacije je potrebno popuniti kratak registracioni formular.

Facebook live chat

Pored mejla i telefona, svi zainteresovani na raspolaganju imaju i mogućnost direktnog informisanja putem društvene mreže Facebook, korišćenjem chat opcije.

Svake srede od 16 do 17 časova i svakog petka od 12 do 13 časova, predstavnici Fondacije Tempus su na raspolaganju za pitanja putem live chat komunikacije na društvenoj mreži Facebook.

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati Fondaciju Tempus putem telefona 011 33 42 430 (opcija 1) ili putem mejla info@tempus.ac.rs.