Активности Информативног центра Фондације Темпус у новембру 2018. године

Информативни центар Фондације Темпус (Београд, Теразије 39, I спрат), у склопу свог месечног програма активности током новембра 2018. године, организује низ догађаја:

 

Четвртак, 1. новембар

Предавање: Кораци у доношењу одлуке о избору средње школе и студија

Фондација Темпус – Euroguidance центар организује предавање намењено ученицима завршних разреда основних и средњих школа, али и свим другим заинтересованима, у циљу подршке при доношењу одлуке о наставку образовања.

Предавање се одржава у четвртак, 1. новембра у 15.30 часова, у просторијама Информативног центра Фондације Темпус.

 

Петак, 2. новембар (презентације) и среда, 14. новембар (вебинар)

Еразмус+ мреже и платформе за професионално усавршавање наставника

Догађај је намењен запосленима у основним и средњим школама, предшколским и установама за образовање одраслих, који, независно од Еразмус+ пројеката, желе да се усавршавају и повезују са колегама у Европи путем Еразмус+ платформи и мрежа: eTwinning, School Education Gateway, EPALE, Euroguidance, Europass i Eurydice.

Презентације се одржавају у петак, 2. новембра, у два термина: од 16.30-17.30 часова, као и од 18-19 часова, у просторијама Информативног центра Фондације Темпус.

Вебинар се одржава у среду, 14. новембра, у 17 часова. За пријаву на вебинар је потребно попунити кратак регистрациони формулар.

 

Среда, 7. новембар

Радионица: Како написати добар CV?

Радионица је намењена ученицима средњих школа, а посебно онима који након средње школе желе да ступе у свет рада или им је CV потребан као део пријаве за упис и/или пријаве за стипендију. Кроз ову бесплатну радионицу, ученици ће сазнати:

  • из којих делова се састоји добар CV,
  • који су подаци који се наводе у сваком од обавезних делова и која је мера у њиховом навођењу,
  • зашто је важна самопроцена вештина,
  • које су најчешће грешке при састављању биографије и како их избећи,
  • корисне савете базиране на искуству оних који врше одабир кандидата.

Радионица ће се одржати у среду, 7. новембра од 14 до 17 часова у просторијама Инфо центра Фондације Темпус. За радионицу се могу пријавити директно ученици или их могу пријавити њихове разредне старешине или наставници слањем мејла Europass националном центру на europass@tempus.ac.rs.

 

Петак, 16. новембар

Мобилност студената кроз Еразмус+ и CEEPUS програме искуства студената из Србије

Догађај се одржава у петак, 16. новембра од 17-18 часова, када ће своје искуство са студирања поделити алумнисти Еразмус+ и CEEPUS програма из Србије. Предавање је намењено свим студентима и младима који су заинтересовани за програме студентске мобилности и који желе да из прве руке сазнају како изгледа студирати на студентској размени у некој од земаља Европе.

За пријаву на догађај је потребно попунити регистрациони формулар.

 

Уторак, 20. новембар

Предавање за родитеље: Како подржати дете у процесу доношења одлуке о избору занимања

На предавању, које се организује у уторак, 20. новембра у 18 часова у просторијама Инфо центра Фондације Темпус, родитељи ће имати прилику да сазнају за које кораке у избору средње школе, студијског програма или занимања је посебно важна њихова подршка и на који начин могу да подрже своју децу у припреми завршног, односно пријемног испита.

За пријаву на предавање је потребно попунити кратак регистрациони формулар.

 

Четвртак, 29. новембар

Моја Еразмус+ мобилност – Искуства наставника из Србије

Презентација и разговор су намењени свим наставницима који желе да из личног искуства наставника из Србије сазнају како изгледа једна мобилност кроз Еразмус+ програм, које све активности она обухвата и зашто је значајна за наставника лично, али и за целу школу. Догађај се одржава у четвртак, 29. новембра у 17:30 часова, у просторијама Информативног центра Фондације Темпус.

За пријаву за учешће на презентацији потребно је попунити кратак регистрациони формулар.

 

Догађаји и активности изван Информативног центра

 

Четвртак и петак, 8. и 9. новембар

Информативне сесије о Еразмус+ програму за представнике школа, предшколских установа и омладинских организација

У сусрет новоотвореном позиву за Еразмус+ пројекте и конкурсном року за 2019. годину, представници Информативног центра Фондације Темпус одржаће серију предавања о могућностима за међународну сарадњу и професионално усавршавање запослених у школама, предшколским установама и омладинским организацијама кроз Еразмус+ програм. Учесници ће, кроз једночасовну презентацију сазнати како да се, кроз финансиране пројекте Еразмус+ програма, повежу и сарађују са колегама из Европе, као и како да такве пројекте користе за стручно и професионално усавршавање и развој своје установе. Термини и места одржавања ових презентација су:

  • четвртак, 8. новембар у 11 часова – Народна Библиотека Бор
  • четвртак, 8. новембар у 15:30 часова – Економско-трговинска школа у Зајечару
  • петак, 9. новембар у 12 часова – Народна библиотека Илија М. Петровић у Пожаревцу
  • петак, 9. новембар у 16:30 часова – Средња школа Милоје Васић, Велико Градиште

За пријаву и додатне информације за сваку од наведене 4 сесије можете се обратити Информативном центру Фондације Темпус путем мејла info@tempus.ac.rs или телефона 011/33-42-430 (опција 1).

 

Презентација могућности за стипендије програма Еразмус+ и ЦЕЕПУС

За све заинтересоване студенте, као и представнике наставног и административног особља у четвртак, 8. новембра са почетком у 13 часова на Техничком факултету у Бору одржаће се презентација о могућностима за стипендије програма Еразмус+ и CEEPUS. Сви студенти који желе да семестар или два проведу на стипендираној студентској размени или их занима студирање на целокупним мастер програмима у Европи са пуном стипендијом, моћи ће да се на овој презентацији директно информишу о актуелним конкурсима и могућностима. 

 

Путујући студентски сајам

У згради Ректората Универзитета у Београду, представници Инфо центра Фондације Темпус ће, у оквиру деветог Путујућег студентског сајма, који се одржава 9. новембра у периоду од 9.30 до 16.30 часова, представити могућности за мобилност студената које су доступне кроз програме Еразмус+ и CEEPUS.

 

Сталне активности током новембра

 

Индивидуалне консултације за ученике средњих школа: Шта да радим после матуре?

Фондација Темпус – Euroguidance центар организује за матуранте индивидуалне консултације – разговоре са психологом/саветником, као још један начин подршке приликом доношења одлуке на питање: „Шта да радим после матуре?“. Током месеца новембра консултације се одржавају сваког четвртка (8.11., 15.11., 22.11., 29.11.) у периоду од 14 до 17 часова у просторијама Инфо центра Фондације Темпус (Теразије 39, Београд). За ученике који нису из Београда, разговори се одвијају путем Скајпа.

За индивидуалне консултације се могу пријавити директно ученици слањем мејла Euroguidance националном центру на euroguidance@tempus.ac.rs.

 

Регистрација PIC броја – практичне сесије

Представници свих организација и институција (школа, предшколских и високошколских установа, невладиних организација…) које по први пут планирају да учествују у Еразмус+ пројектима, на радионици ће, уз подршку и вођење, моћи да региструју PIC број – јединствени идентификациони код који се користи приликом попуњавања пријава пројеката у оквиру Еразмус+ програма, као и неколико других програма ЕУ.

Сесије се одржавају средом (7, 14, 21. и 28. новембра) од 12 до 13 часова.

За учешће на сесијама није потребна пријава, а потребно је припремити основне податке о организацији (контакт подаци, матични број, ПИБ, контакт особа) и понети са собом лаптоп или таблет.

 

Facebook live chat

Сви они који нису у могућности да посете Информативни центар Фондације Темпус и из прве руке добију жељене информације, поред мејла и телефона, на располагању имају и могућност директног информисања путем друштвене мреже Facebook, коришћењем chat опције.

Сваке среде од 16-17 часова и сваког петка од 12-13 часова, представници Фондације Темпус су на располагању за питања путем live chat комуникације на друштвеној мрежи Facebook.

 

За све додатне информације можете посетити Информативни центар Фондације Темпус сваког радног дана од 10 до 18 часова на адреси Теразије 39/I, Београд, као и контактирати путем телефона 011 33 42 430 (опција 1) или путем мејла info@tempus.ac.rs.