Aktivnosti Informativnog centra Fondacije Tempus u novembru 2018. godine

Informativni centar Fondacije Tempus (Beograd, Terazije 39, I sprat), u sklopu svog mesečnog programa aktivnosti tokom novembra 2018. godine, organizuje niz događaja:

 

Četvrtak, 1. novembar

Predavanje: Koraci u donošenju odluke o izboru srednje škole i studija

Fondacija Tempus – Euroguidance centar organizuje predavanje namenjeno učenicima završnih razreda osnovnih i srednjih škola, ali i svim drugim zainteresovanima, u cilju podrške pri donošenju odluke o nastavku obrazovanja.

Predavanje se održava u četvrtak, 1. novembra u 15.30 časova, u prostorijama Informativnog centra Fondacije Tempus.

 

Petak, 2. novembar (prezentacije) i sreda, 14. novembar (vebinar)

Erazmus+ mreže i platforme za profesionalno usavršavanje nastavnika

Događaj je namenjen zaposlenima u osnovnim i srednjim školama, predškolskim i ustanovama za obrazovanje odraslih, koji, nezavisno od Erazmus+ projekata, žele da se usavršavaju i povezuju sa kolegama u Evropi putem Erazmus+ platformi i mreža: eTwinning, School Education Gateway, EPALE, Euroguidance, Europass i Eurydice.

Prezentacije se održavaju u petak, 2. novembra, u dva termina: od 16.30-17.30 časova, kao i od 18-19 časova, u prostorijama Informativnog centra Fondacije Tempus.

Vebinar se održava u sredu, 14. novembra, u 17 časova. Za prijavu na vebinar je potrebno popuniti kratak registracioni formular.

 

Sreda, 7. novembar

Radionica: Kako napisati dobar CV?

Radionica je namenjena učenicima srednjih škola, a posebno onima koji nakon srednje škole žele da stupe u svet rada ili im je CV potreban kao deo prijave za upis i/ili prijave za stipendiju. Kroz ovu besplatnu radionicu, učenici će saznati:

  • iz kojih delova se sastoji dobar CV,
  • koji su podaci koji se navode u svakom od obaveznih delova i koja je mera u njihovom navođenju,
  • zašto je važna samoprocena veština,
  • koje su najčešće greške pri sastavljanju biografije i kako ih izbeći,
  • korisne savete bazirane na iskustvu onih koji vrše odabir kandidata.

Radionica će se održati u sredu, 7. novembra od 14 do 17 časova u prostorijama Info centra Fondacije Tempus. Za radionicu se mogu prijaviti direktno učenici ili ih mogu prijaviti njihove razredne starešine ili nastavnici slanjem mejla Europass nacionalnom centru na europass@tempus.ac.rs.

 

Petak, 16. novembar

Mobilnost studenata kroz Erazmus+ i CEEPUS programe iskustva studenata iz Srbije

Događaj se održava u petak, 16. novembra od 17-18 časova, kada će svoje iskustvo sa studiranja podeliti alumnisti Erazmus+ i CEEPUS programa iz Srbije. Predavanje je namenjeno svim studentima i mladima koji su zainteresovani za programe studentske mobilnosti i koji žele da iz prve ruke saznaju kako izgleda studirati na studentskoj razmeni u nekoj od zemalja Evrope.

Za prijavu na događaj je potrebno popuniti registracioni formular.

 

Utorak, 20. novembar

Predavanje za roditelje: Kako podržati dete u procesu donošenja odluke o izboru zanimanja

Na predavanju, koje se organizuje u utorak, 20. novembra u 18 časova u prostorijama Info centra Fondacije Tempus, roditelji će imati priliku da saznaju za koje korake u izboru srednje škole, studijskog programa ili zanimanja je posebno važna njihova podrška i na koji način mogu da podrže svoju decu u pripremi završnog, odnosno prijemnog ispita.

Za prijavu na predavanje je potrebno popuniti kratak registracioni formular.

 

Četvrtak, 29. novembar

Moja Erazmus+ mobilnost – Iskustva nastavnika iz Srbije

Prezentacija i razgovor su namenjeni svim nastavnicima koji žele da iz ličnog iskustva nastavnika iz Srbije saznaju kako izgleda jedna mobilnost kroz Erazmus+ program, koje sve aktivnosti ona obuhvata i zašto je značajna za nastavnika lično, ali i za celu školu. Događaj se održava u četvrtak, 29. novembra u 17:30 časova, u prostorijama Informativnog centra Fondacije Tempus.

Za prijavu za učešće na prezentaciji potrebno je popuniti kratak registracioni formular.

 

Događaji i aktivnosti izvan Informativnog centra

 

Četvrtak i petak, 8. i 9. novembar

Informativne sesije o Erazmus+ programu za predstavnike škola, predškolskih ustanova i omladinskih organizacija

U susret novootvorenom pozivu za Erazmus+ projekte i konkursnom roku za 2019. godinu, predstavnici Informativnog centra Fondacije Tempus održaće seriju predavanja o mogućnostima za međunarodnu saradnju i profesionalno usavršavanje zaposlenih u školama, predškolskim ustanovama i omladinskim organizacijama kroz Erazmus+ program. Učesnici će, kroz jednočasovnu prezentaciju saznati kako da se, kroz finansirane projekte Erazmus+ programa, povežu i sarađuju sa kolegama iz Evrope, kao i kako da takve projekte koriste za stručno i profesionalno usavršavanje i razvoj svoje ustanove. Termini i mesta održavanja ovih prezentacija su:

  • četvrtak, 8. novembar u 11 časova – Narodna Biblioteka Bor
  • četvrtak, 8. novembar u 15:30 časova – Ekonomsko-trgovinska škola u Zaječaru
  • petak, 9. novembar u 12 časova – Narodna biblioteka Ilija M. Petrović u Požarevcu
  • petak, 9. novembar u 16:30 časova – Srednja škola Miloje Vasić, Veliko Gradište

Za prijavu i dodatne informacije za svaku od navedene 4 sesije možete se obratiti Informativnom centru Fondacije Tempus putem mejla info@tempus.ac.rs ili telefona 011/33-42-430 (opcija 1).

 

Prezentacija mogućnosti za stipendije programa Erazmus+ i CEEPUS

Za sve zainteresovane studente, kao i predstavnike nastavnog i administrativnog osoblja u četvrtak, 8. novembra sa početkom u 13 časova na Tehničkom fakultetu u Boru održaće se prezentacija o mogućnostima za stipendije programa Erazmus+ i CEEPUS. Svi studenti koji žele da semestar ili dva provedu na stipendiranoj studentskoj razmeni ili ih zanima studiranje na celokupnim master programima u Evropi sa punom stipendijom, moći će da se na ovoj prezentaciji direktno informišu o aktuelnim konkursima i mogućnostima. 

 

Putujući studentski sajam

U zgradi Rektorata Univerziteta u Beogradu, predstavnici Info centra Fondacije Tempus će, u okviru devetog Putujućeg studentskog sajma, koji se održava 9. novembra u periodu od 9.30 do 16.30 časova, predstaviti mogućnosti za mobilnost studenata koje su dostupne kroz programe Erazmus+ i CEEPUS.

 

Stalne aktivnosti tokom novembra

 

Individualne konsultacije za učenike srednjih škola: Šta da radim posle mature?

Fondacija Tempus – Euroguidance centar organizuje za maturante individualne konsultacije – razgovore sa psihologom/savetnikom, kao još jedan način podrške prilikom donošenja odluke na pitanje: „Šta da radim posle mature?“. Tokom meseca novembra konsultacije se održavaju svakog četvrtka (8.11., 15.11., 22.11., 29.11.) u periodu od 14 do 17 časova u prostorijama Info centra Fondacije Tempus (Terazije 39, Beograd). Za učenike koji nisu iz Beograda, razgovori se odvijaju putem Skajpa.

Za individualne konsultacije se mogu prijaviti direktno učenici slanjem mejla Euroguidance nacionalnom centru na euroguidance@tempus.ac.rs.

 

Registracija PIC broja – praktične sesije

Predstavnici svih organizacija i institucija (škola, predškolskih i visokoškolskih ustanova, nevladinih organizacija…) koje po prvi put planiraju da učestvuju u Erazmus+ projektima, na radionici će, uz podršku i vođenje, moći da registruju PIC broj – jedinstveni identifikacioni kod koji se koristi prilikom popunjavanja prijava projekata u okviru Erazmus+ programa, kao i nekoliko drugih programa EU.

Sesije se održavaju sredom (7, 14, 21. i 28. novembra) od 12 do 13 časova.

Za učešće na sesijama nije potrebna prijava, a potrebno je pripremiti osnovne podatke o organizaciji (kontakt podaci, matični broj, PIB, kontakt osoba) i poneti sa sobom laptop ili tablet.

 

Facebook live chat

Svi oni koji nisu u mogućnosti da posete Informativni centar Fondacije Tempus i iz prve ruke dobiju željene informacije, pored mejla i telefona, na raspolaganju imaju i mogućnost direktnog informisanja putem društvene mreže Facebook, korišćenjem chat opcije.

Svake srede od 16-17 časova i svakog petka od 12-13 časova, predstavnici Fondacije Tempus su na raspolaganju za pitanja putem live chat komunikacije na društvenoj mreži Facebook.

 

Za sve dodatne informacije možete posetiti Informativni centar Fondacije Tempus svakog radnog dana od 10 do 18 časova na adresi Terazije 39/I, Beograd, kao i kontaktirati putem telefona 011 33 42 430 (opcija 1) ili putem mejla info@tempus.ac.rs.