Aktivnosti Info centra Fondacije Tempus u maju 2020.

Informativni centar Fondacije Tempus (Beograd, Terazije 39, I sprat), u sklopu svog mesečnog programa aktivnosti tokom maja 2020. godine organizuje događaje:


Ponedeljak, 11. maj

Vebinar: Erazmus+ platforme i mreže za profesionalno usavršavanje nastavnika

 

Vebinar je namenjen zaposlenima u osnovnim i srednjim školama, predškolskim ustanovama i ustanovama za obrazovanje odraslih.

Prisutni će biti u prilici da se informišu o mogućnostima za profesionalno usavršavanje i povezivanje sa kolegama širom Evrope putem Erazmus+ platformi i mreža (eTwinning, School Education Gateway, EPALE, Euroguidance, Europass i Eurydice), a nezavisno od toga da li već učestvuju ili planiraju učešće u Erazmus+ projektima.

Vebinar se održava 11. maja od 13 do 14 časova, a za prijavu je potrebno popuniti kratak registracioni formular najkasnije do 11. maja u 10 časova.

 


 

Utorak, 12. maj

Vebinar: CEEPUS razmene za studente i akademsko osoblje – novi konkursni rok

Imajući u vidu da se u toku maja otvara konkurs za prijavljivanje za razmene unutar CEEPUS mreža za 2020/21. godinu, Fondacija Tempus – Nacionalna CEEPUS kancelarija organizuje vebinar u cilju informisanja svih zainteresovanih studenata i predavača sa državnih visokoškolskih ustanova u Srbiji o mogućnostima i načinu prijave za CEEPUS mobilnosti.

CEEPUS je srednjeevropski program univerzitetske razmene koji studentima i akademskom osoblju sa državnih visokoškolskih ustanova iz Srbije omogućava akademske boravke u zemljama srednje i jugoistočne Evrope.

Vebinar se održava u utorak, 12. maja u 16 časova, a za prijavu učešća potrebno je popuniti kratak prijavni formular, do 12. maja u 12 časova.

 


Četvrtak, 14. maj

Vebinar: Prilike i inicijative za mlade i studente – Eurodesk opportunity finder i European Youth Portal

 

Vebinar je namenjen svim studentima, mladima i osobama koje rade sa mladima (omladinskim radnicima), koji su zainteresovani da saznaju više o prilikama i inicijativama za mlade u inostranstvu. Učesnici će se upoznati sa Eurodesk bazom mogućnosti za mobilnost, koja pruža informacije i mogućnost pretrage prilika za školovanje, volontiranje, prakse i slično u inostranstvu, kao i o Evropskom portalu za mlade koji daje dodatne informacije u svrhu planiranja putovanja, poput saveta, iskustava mladih sa mobilnosti, organizacija koje učestvuju u programima volontiranja itd. Osim toga, učesnici vebinara će biti informisani i o događajima i inicijativama za mlade na evropskom nivou, poput EYE – Evropskog događaja za mlade.

Vebinar se održava u četvrtak, 14. maja u 16 časova, a za prijavu učešća potrebno je popuniti kratak prijavni formular, do 14. maja u 13 časova.

 


Utorak, 19. maj

Vebinar za studente: Kako da samostalno i efikasno učim?

 

U okviru ovog interaktivnog predavanja studenti i drugi zainteresovani imaju priliku da nauče nešto više o različitim strategijama učenja i upoznaju se sa smernicama za bolju organizaciju i unapređenje sopstvenog učenja.

Vebinar u trajanju od sat vremena će se održati u utorak 19. maja, sa početkom u 16 časova.

Da biste prijavili svoje učešće na vebinaru, neophodno je da popunite kratak registracioni formular najkasnije do ponedeljka, 18. maja, u 12 sati.

 


Sreda, 20. maj

Vebinar: Resursi za pisanje Erazmus+ projekata

Vebinar je namenjen predstavnicima svih vrsta organizacija i ustanova aktivnih u oblasti obrazovanja, mladih i sporta koji planiraju da u budućem periodu učestvuju u pisanju i podnošenju prijava Erazmus+ projekata.

Učesnici vebinara će moći da saznaju koje sve besplatne resurse Fondacije Tempus i Evropske komisije mogu da iskoriste prilikom osmišljavanja i pisanja Erazmus+ projekata. Između ostalog, biće reči o informacijama dostupnim na sajtu Erazmus+ programa u Srbiji, prezentacijama, video tutorijalima, Vodiču za Erazmus+ program, platformi Erasmus+ project results, kao i o aktivnostima podrške Fondacije Tempus u toku trajanja konkursa (info dani, radionice za pisanje projekata, konsultacije).

Vebinar se održava u sredu, 20. maja u 13 časova, a za prijavu je potrebno popuniti kratak registracioni formular do 20. maja u 10 časova.

 


Petak, 22. maj

Vebinar: Aktivnosti i resursi Fondacije Tempus za podršku karijernom vođenju i savetovanju u školama

Vebinar ima za cilj informisanje o dostupnim resursima i aktivnostima Euroguidance i Europass centara Fondacije Tempus koji služe stručnom usavršavanju nastavnika, stručnih saradnika i drugih zaposlenih u osnovnim i srednjim školama i aktivnih u oblasti karijernog vođenja i savetovanja, uključujući akreditovane obuke, bazu obrazovnih mogućnosti, aktivnosti u okviru upisne kampanje i slično.

 

Vebinar se održava u petak, 22. maja 2020. godine u 13 časova, a prijava je otvorena putem registracionog formulara do 22. maja u 10 časova.

 


Petak, 22. maj

Vebinar: Od omladinskih radnika za omladinske radnike: SALTO alati

 

Jedan od brojnih pozitivnih ishoda TCA programa jesu i raznovrsni alati koje omladinski radnici, nakon osmišljavanja i isprobavanja u svakodnevnoj praksi, nude na korišćenje svojim kolegama. Ovaj vebinar biće posvećen kratkom predstavljanju nekih od alata koji mogu biti korisni omladinskim radnicima u njihovom budućem radu, a koji su razvijeni kao rezultat prethodno sprovedenih TCA aktivnosti.

Vebinar u trajanju od sat vremena će se održati u petak 22. maja, sa početkom u 16:00 časova.

Učešće na vebinaru je besplatno, a prijava je otvorena putem registracionog formulara do četvrtka, 21. maja, u 12 sati.

 


Ponedeljak, 25. maj

Vebinar: Erasmus+ project  results – pretraga baze odobrenih projekata i organizacija

Vebinar je pre svega namenjen predstavnicima organizacija i ustanova u oblasti obrazovanja, mladih i sporta koji planiraju da u narednom ciklusu učestvuju u prijavama Erazmus+ projekata ili saznaju i koriste rezultate sprovedenih projekata, ali i predstavnicima ostalih organizacija i ustanova, kao i pojedincima koji žele da saznaju više o Erasmus+ project results – platformi svih do sada odobrenih Erazmus+ projekata.

Učesnici vebinara će moći da saznaju šta sve sadrži ova platforma, kako se vrši pretraga projekata i organizacija koje su u njima učestvovale i na taj način je iskoriste kao inspiraciju za svoje buduće projekte i potragu za partnerskim organizacijama.

Vebinar se održava u ponedeljak, 25. maja u 13 časova, a za prijavu je potrebno popuniti kratak registracioni formular do 25. maja u 10 časova.

 


Petak, 29. maj

Vebinar: Studiraj u Srbiji

Fondacija Tempus organizuje vebinar u petak, 29. maja, sa početkom u 16 časova, namenjen stranim studentima zainteresovanim za upis ili nastavak studija u Srbiji.

Tokom trajanja vebinara, učesnici će biti informisani o visokom obrazovanju u Srbiji i o dostupnim akreditovanim visokoškolskim ustanovama i programima. Osim toga, učesnici će dobiti najvažnije informacije o studijama u Srbiji (nivo studija, trajanje studija, jezik izvođenja nastave itd). Na vebinaru će detaljnije biti predstavljen katalog Study in Serbia i biće objašnjene procedure upisa i dobijanja vize, vremenski okvir za prijave i polaganje prijemnih ispita, a učesnici će biti u prilici i da dobiju odgovore na pitanja u vezi sa životom u Srbiji.

Vebinar se održava na engleskom jeziku, a zainteresovani strani studenti se mogu prijaviti popunjavanjem registracionog formulara najkasnije do 29. maja u 13 časova.

 


Stalne aktivnosti tokom maja

Individualne konsultacije za učenike srednjih škola: Šta da radim posle mature?

 

Fondacija Tempus – Euroguidance centar organizuje za maturante individualne konsultacije – razgovore sa psihologom/savetnikom, kao još jedan način podrške prilikom donošenja odluke na pitanje: „Šta da radim posle mature?“. Tokom meseca maja konsultacije se održavaju isključivo onlajn, putem Skajpa, svakog četvrtka (7, 14, 21, 28. maj) u periodu od 14 do 17 časova.

Za prijavu na individualne konsultacije je potrebno popuniti kratak registracioni formular.

 

Facebook live chat

Pored mejla i telefona, svi zainteresovani na raspolaganju imaju i mogućnost direktnog informisanja putem društvene mreže Facebook, korišćenjem chat opcije.

Svake srede od 16-17 časova i svakog petka od 12-13 časova, predstavnici Fondacije Tempus su na raspolaganju za pitanja putem live chat komunikacije na društvenoj mreži Facebook.

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati Fondaciju Tempus putem telefona 011 33 42 430 (opcija 1) ili putem mejla info@tempus.ac.rs.