Aktivnosti Informativnog centra Fondacije Tempus u julu 2020. godine

Informativni centar Fondacije Tempus (Beograd, Terazije 39, I sprat), u sklopu svog mesečnog programa aktivnosti tokom jula 2020. godine organizuje događaje:

 

Petak, 10. jul

Vebinar: CEEPUS razmene za studente i akademsko osoblje – novi konkursni rok

 

Imajući u vidu da je u maju otvoren konkurs za prijavljivanje za razmene unutar CEEPUS mreža za 2020/2021. godinu, kao i da se početkom jula očekuje objava poziva za vanmrežne (tzv. freemover) mobilnosti, Fondacija Tempus – Nacionalna CEEPUS kancelarija organizuje vebinar u cilju informisanja svih zainteresovanih studenata i predavača sa državnih visokoškolskih ustanova u Srbiji o mogućnostima i načinu prijave za CEEPUS mobilnosti.

CEEPUS je srednjeevropski program univerzitetske razmene koji studentima i akademskom osoblju sa državnih visokoškolskih ustanova iz Srbije omogućava akademske boravke u zemljama srednje i jugoistočne Evrope.

Vebinar se održava u četvrtak, 10. jula u 16 časova, a za prijavu učešća potrebno je popuniti kratak prijavni formular do 10. jula u 12 časova.

Utorak, 14. jul

Vebinar: Resursi za pisanje Erazmus+ projekata

Vebinar je namenjen predstavnicima svih vrsta organizacija i ustanova aktivnih u oblasti obrazovanja, mladih i sporta koji planiraju da u budućem periodu učestvuju u pisanju i podnošenju prijava Erazmus+ projekata.

Učesnici vebinara će moći da saznaju koje sve besplatne resurse Fondacije Tempus i Evropske komisije mogu da iskoriste prilikom osmišljavanja i pisanja Erazmus+ projekata. Između ostalog, biće reči o informacijama dostupnim na sajtu Erazmus+ programa u Srbiji, prezentacijama, video tutorijalima, vodiču za Erazmus+ program, platformi Erasmus+ project results, kao i o aktivnostima podrške Fondacije Tempus u toku trajanja konkursa (info dani, radionice za pisanje projekata, konsultacije).

Vebinar se održava u utorak, 14. jula u 16 časova, a za prijavu je potrebno popuniti kratak registracioni formular do 14. jula u 12 časova.

 

Sreda 22. jul

Vebinar: Erazmus+ platforme i mreže za profesionalno usavršavanje nastavnika

 

Vebinar je namenjen zaposlenima u osnovnim i srednjim školama, predškolskim ustanovama i ustanovama za obrazovanje odraslih.

Prisutni će biti u prilici da se informišu o mogućnostima za profesionalno usavršavanje i povezivanje sa kolegama širom Evrope putem Erazmus+ platformi i mreža (eTwinning, School Education Gateway, EPALE, Euroguidance, Europass i Eurydice), nezavisno od toga da li već učestvuju ili planiraju učešće u Erazmus+ projektima.

Vebinar se održava 22. jula, od 16 do 17 časova, a za prijavu je potrebno popuniti kratak registracioni formular najkasnije do 22. jula u 12 časova.

 

Petak, 24. jul

Vebinar: Studiraj u Srbiji

Fondacija Tempus organizuje vebinar u petak, 24. jula, sa početkom u 16 časova, namenjen stranim studentima zainteresovanim za upis ili nastavak studija u Srbiji.

Tokom trajanja vebinara, učesnici će biti informisani o visokom obrazovanju u Srbiji i dostupnim akreditovanim visokoškolskim ustanovama i programima. Osim toga, učesnici će dobiti najvažnije informacije o studiranju u Srbiji (nivo studija, trajanje studija, jezik izvođenja nastave itd). Na vebinaru će detaljnije biti predstavljen katalog Study in Serbia i biće objašnjene procedure upisa, vremenski okvir za prijave i polaganje prijemnih ispita, a učesnici će biti u prilici da dobiju odgovore i na pitanja u vezi sa životom u Srbiji.

Vebinar se održava na engleskom jeziku, a zainteresovani strani studenti se mogu prijaviti popunjavanjem registracionog formulara najkasnije do 24. jula u 12 časova.

Sreda, 29. jul

Vebinar: Eurodesk – konkursi i prilike za mobilnost mladih

Vebinar je namenjen svim studentima, mladima i osobama koje rade sa mladima (omladinskim radnicima), koji su zainteresovani da saznaju više o prilikama za mobilnost mladih u Evropi i drugim korisnim aktuelnim informacijama na tu temu. Učesnici će se upoznati sa Eurodesk bazom mogućnosti za mobilnost, koja pruža informacije i mogućnost pretrage prilika za školovanje, volontiranje, prakse i slično u inostranstvu.

Vebinar se realizuje u sklopu aktuelne kampanje #DontStopDreamingStartPlanning. Kampanju sprovodi evropska mreža Eurodesk, kako bi i u uslovima pandemije motivisala mlade da traže mogućnosti za mobilnost i koriste usluge koje ova mreža pruža.

Vebinar se održava u sredu, 29. jula u 16 časova, a za prijavu učešća potrebno je popuniti kratak prijavni formular, do 29. jula u 12 časova.

Facebook live chat

Pored mejla i telefona, svi zainteresovani na raspolaganju imaju i mogućnost direktnog informisanja putem društvene mreže Facebook, korišćenjem chat opcije.

Svake srede od 16 do 17 časova i svakog petka od 12 do 13 časova, predstavnici Fondacije Tempus su na raspolaganju za pitanja putem live chat komunikacije na društvenoj mreži Facebook.

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati Fondaciju Tempus putem telefona 011 33 42 430 (opcija 1) ili putem mejla info@tempus.ac.rs.

https://kvim.tempus.ac.rs/eurodesk-konkursi-i-prilike-za-mobilnost-mladih/