Aktivnosti Informativnog centra Fondacije Tempus u julu 2019. godine

Informativni centar Fondacije Tempus (Beograd, Terazije 39, I sprat), u sklopu svog mesečnog programa aktivnosti tokom jula 2019. godine, organizuje sledeće događaje:

Utorak, 2. jul

Okupljanje nove generacije Erazmus Mundus stipendista

Delegacija Evropske unije u Srbiji i Fondacija Tempus 2. jula u Beogradu organizuju svečano okupljanje i ispraćaj nove generacije stipendista iz Srbije, koji će od jeseni započeti master studije na nekom od Erazmus Mundus zajedničkih master programa.

Tokom događaja, sa novim stipendistima će svoja iskustva studiranja i života u inostranstvu podeliti alumnisti Erazmus+ programa iz Srbije, ali i strani studenti koji trenutno studiraju u Srbiji kao Erazmus+ stipendisti. Domaćini okupljanja su EU Info centar, u kome će biti održan svečani deo programa, kao i Informativni centar Fondacije Tempus, u kome će biti organizovane neformalne aktivnosti orijentacije i razmene informacija između studenata.

Utorak, 9. jul (prezentacija) i četvrtak, 25. jul (vebinar)

Kulturni šok i kako ga prevazići

Prezentacija i vebinar su pre svega namenjeni studentima koji se pripremaju za mobilnost na nekom od univerziteta u državama Evrope, ali je otvoren i za druge zainteresovane za temu. Tokom vebinara, učesnici će imati prilike da se upoznaju sa fazama kulturnog šoka, smernicama za njegovo prevazilaženje i adaptiranje na novu kulturu, ali i „obrnutim“ kulturnim šokom koji može nastati nakon povratka sa mobilnosti. U okviru prezentacije i vebinara, predviđeno je vreme tokom kojeg učesnici mogu postavljati pitanja, izneti komentare i diskutovati na temu.

Prezentacija se održava u utorak, 9. jula u 17 časova u prostorijama Informativnog centra Fondacije Tempus (Terazije 39/I, Beograd). Vebinar se održava u četvrtak, 25. jula u 17 časova.

Za prijavu učešća potrebno je popuniti kratak prijavni formular.

 

Utorak, 30. jul

Vebinar: Studiraj u Srbiji

Fondacija Tempus organizuje vebinar u utorak, 30. jula, sa početkom u 17 časova, namenjen stranim studentima zainteresovanim za upis ili nastavak studija u Srbiji.

Tokom trajanja vebinara, učesnici će saznati osnovne informacije o visokom obrazovanju u Srbiji i kako da pretraže dostupne akreditovane visokoškolske ustanove i programe koristeći bazu Study in Serbia, kao i glavne informacije o njima (jezik izvođenja nastave, trajanje programa, grad i sl). Na vebinaru će biti reči i o procedurama upisa i dobijanja vize, vremenskom okviru za prijave i polaganje prijemnih ispita, a učesnici će biti u prilici i da dobiju odgovore na pitanja u vezi sa životom u Srbiji.

Vebinar se održava na engleskom jeziku, a zainteresovani strani studenti se mogu prijaviti popunjavanjem registracionog formulara najkasnije do 20. juna u 15 časova.

Stalne aktivnosti tokom jula

Individualne konsultacije za učenike srednjih škola: Šta da radim posle mature?

Fondacija Tempus – Euroguidance centar organizuje za maturante individualne konsultacije – razgovore sa psihologom/savetnikom, kao još jedan način podrške prilikom donošenja odluke na pitanje: „Šta da radim posle mature?“. Tokom meseca jula moguće je prijaviti se za konsultacije koje se održavaju u prostorijama Info centra Fondacije Tempus. Za učenike koji nisu iz Beograda, razgovori se odvijaju putem Skajpa.

Za prijavu na individualne konsultacije je potrebno popuniti kratak registracioni formular.

 

Facebook live chat

Svi oni koji nisu u mogućnosti da posete Informativni centar Fondacije Tempus i iz prve ruke dobiju željene informacije, pored mejla i telefona, na raspolaganju imaju i mogućnost direktnog informisanja putem društvene mreže Facebook, korišćenjem chat opcije.

Svake srede od 16-17 časova i svakog petka od 12-13 časova, predstavnici Fondacije Tempus su na raspolaganju za pitanja putem live chat komunikacije na društvenoj mreži Facebook.

Za sve dodatne informacije možete posetiti Informativni centar Fondacije Tempus svakog radnog dana od 10 do 18 časova na adresi Terazije 39/I, Beograd, kao i kontaktirati putem telefona 011 33 42 430 (opcija 1) ili putem mejla info@tempus.ac.rs.