Aktivnosti Informativnog centra Fondacije Tempus u septembru 2019. godine

Informativni centar Fondacije Tempus (Beograd, Terazije 39, I sprat), u sklopu svog mesečnog programa aktivnosti tokom septembra 2019. godine, organizuje događaje:

Učešće Info centra u drugim događajima

  • Centralna proslava Dana jezika, 26. septembar

 

Sreda, 4. septembar

Vebinar: Aktivnosti i resursi Fondacije Tempus za podršku karijernom vođenju i savetovanju u školama

Fondacija Tempus – Nacionalni Euroguidance i Europass centri, u okviru „Nedelje škola“, organizuju vebinar u cilju informisanja o planiranim aktivnostima i dostupnim resursima Euroguidance i Europass centara koji imaju za cilj stručno usavršavanje nastavnika, stručnih saradnika i  drugih zaposlenih u osnovim i srednjim školama u oblasti karijernog vođenja i savetovanja, uključujući akreditovane obuke.

Vebinar se održava 4. septembra 2019. godine u 12:30, a prijava je otvorena putem registracionog formulara do 3. septembra u 16 časova. Učesnicima je potreban samo računar sa stabilnom internet vezom, a vebinar mogu pratiti bez obzira na mesto gde se nalaze.

 

Četvrtak, 19. septembar

Vebinar: Studiraj u Srbiji

Fondacija Tempus organizuje vebinar u četvrtak, 19. septembra, sa početkom u 17 časova, namenjen stranim studentima zainteresovanim za upis ili nastavak studija u Srbiji.

Tokom trajanja vebinara, učesnici će saznati osnovne informacije o visokom obrazovanju u Srbiji i kako da pretraže dostupne akreditovane visokoškolske ustanove i programe koristeći katalog Study in Serbia, kao i glavne informacije o njima (nivo studija, trajanje programa, grad i sl). Na vebinaru će biti reči i o procedurama upisa i dobijanja vize, vremenskom okviru za prijave i polaganje prijemnih ispita, a učesnici će biti u prilici i da dobiju odgovore na pitanja u vezi sa životom u Srbiji.

Vebinar se održava na engleskom jeziku, a zainteresovani strani studenti se mogu prijaviti popunjavanjem registracionog formulara najkasnije do 19. septembra u 13 časova.

Petak, 27. septembar

Radionica: Kako napisati dobar CV?

Radionica je namenjena učenicima srednjih škola, a posebno onima koji nakon srednje škole žele da stupe u svet rada, ili im je CV potreban kao deo prijave za upis i/ili prijave za stipendiju. Kroz ovu besplatnu radionicu, učenici će saznati:

  • iz kojih delova se sastoji dobar CV,
  • koji su podaci koji se navode u svakom od obaveznih delova i koja je mera u njihovom navođenju,
  • zašto je važna samoprocena veština,
  • koje su najčešće greške pri sastavljanju biografije i kako ih izbeći,
  • korisne savete bazirane na iskustvu onih koji vrše odabir kandidata.

Radionica će se održati u petak, 27. septembra od 14 do 17 časova u prostorijama Info centra Fondacije Tempus. Za radionicu se mogu prijaviti direktno učenici ili ih mogu prijaviti njihove razredne starešine ili nastavnici slanjem mejla Europass nacionalnom centru popunjavanjem registracionog formulara najkasnije do utorka, 24. septembra do 16 časova.

 

Ponedeljak, 30. septembar

Prezentacija: Erazmus Mundus zajednički master programi

Prezentacija je namenjena svim aktuelnim i svršenim studentima, koji žele da se informišu o mogućnosti za konkurisanje za upis na celokupne stipendirane master studije na nekom od Erazmus Mundus zajedničkih master programa u akademskoj 2020/2021. godini.

Na događaju će između ostalog biti reči o katalogu dostupnih master programa, uslovima i načinu prijave, najčešće traženoj dokumentaciji, kao i obuhvatu stipendija.

Prezentacija se održava u ponedeljak, 30. septembra u 17 časova u prostorijama Informativnog centra Fondacije Tempus (Terazije 39/I, Beograd).

Za prijavu učešća potrebno je popuniti kratak prijavni formular najkasnije do 30. septembra u podne.

Stalne aktivnosti tokom septembra

Individualne konsultacije za učenike srednjih škola: Šta da radim posle mature?

Fondacija Tempus – Euroguidance centar organizuje za maturante individualne konsultacije – razgovore sa psihologom/savetnikom, kao još jedan način podrške prilikom donošenja odluke na pitanje: „Šta da radim posle mature?“. Tokom meseca septembra konsultacije se održavaju svakog četvrtka (5, 12, 19. i 26. septembar) u periodu od 14 do 17 časova u prostorijama Info centra Fondacije Tempus (Terazije 39, I sprat, Beograd). Za učenike koji nisu iz Beograda, razgovori se odvijaju putem Skajpa.

Za prijavu na individualne konsultacije je potrebno popuniti kratak registracioni formular.

 

Facebook live chat

Svi oni koji nisu u mogućnosti da posete Informativni centar Fondacije Tempus i iz prve ruke dobiju željene informacije, pored mejla i telefona, na raspolaganju imaju i mogućnost direktnog informisanja putem društvene mreže Facebook, korišćenjem chat opcije.

Svake srede od 16-17 časova i svakog petka od 12-13 časova, predstavnici Fondacije Tempus su na raspolaganju za pitanja putem live chat komunikacije na društvenoj mreži Facebook.

Za sve dodatne informacije možete posetiti Informativni centar Fondacije Tempus svakog radnog dana od 10 do 18 časova na adresi Terazije 39/I, Beograd, kao i kontaktirati putem telefona 011 33 42 430 (opcija 1) ili putem mejla info@tempus.ac.rs.