Aktivnosti Informativnog centra Fondacije Tempus u septembru 2019. godine

Информативни центар Фондације Темпус (Београд, Теразије 39, I спрат), у склопу свог месечног програма активности током септембра 2019. године, организује догађаје:

Учешће Инфо центра у другим догађајима

  • Централна прослава Дана језика, 26. септембар

 

Среда, 4. септембар

Вебинар: Активности и ресурси Фондације Темпус за подршку каријерном вођењу и саветовању у школама

Фондација Темпус – Национални Euroguidance и Europass центри, у оквиру „Недеље школа“, организују вебинар у циљу информисања о планираним активностима и доступним ресурсима Euroguidance и Europass центара који имају за циљ стручно усавршавање наставника, стручних сарадника и  других запослених у основим и средњим школама у области каријерног вођења и саветовања, укључујући акредитоване обуке.

Вебинар се одржава 4. септембра 2019. године у 12:30, а пријава је отворена путем регистрационог формулара до 3. септембра у 16 часова. Учесницима је потребан само рачунар са стабилном интернет везом, а вебинар могу пратити без обзира на место где се налазе.

 

Четвртак, 19. септембар

Вебинар: Студирај у Србији

Фондација Темпус организује вебинар у четвртак, 19. септембра, са почетком у 17 часова, намењен страним студентима заинтересованим за упис или наставак студија у Србији.

Током трајања вебинара, учесници ће сазнати основне информације о високом образовању у Србији и како да претраже доступне акредитованe високошколске установе и програме користећи каталог Study in Serbia, као и главне информације о њима (ниво студија, трајање програма, град и сл). На вебинару ће бити речи и о процедурама уписа и добијања визе, временском оквиру за пријаве и полагање пријемних испита, а учесници ће бити у прилици и да добију одговоре на питања у вези са животом у Србији.

Вебинар се одржава на енглеском језику, а заинтересовани страни студенти се могу пријавити попуњавањем регистрационог формулара најкасније до 19. септембра у 13 часова.

Петак, 27. септембар

Радионица: Како написати добар CV?

Радионица је намењена ученицима средњих школа, а посебно онима који након средње школе желе да ступе у свет рада, или им је CV потребан као део пријаве за упис и/или пријаве за стипендију. Кроз ову бесплатну радионицу, ученици ће сазнати:

  • из којих делова се састоји добар CV,
  • који су подаци који се наводе у сваком од обавезних делова и која је мера у њиховом навођењу,
  • зашто је важна самопроцена вештина,
  • које су најчешће грешке при састављању биографије и како их избећи,
  • корисне савете базиране на искуству оних који врше одабир кандидата.

Радионица ће се одржати у петак, 27. септембра од 14 до 17 часова у просторијама Инфо центра Фондације Темпус. За радионицу се могу пријавити директно ученици или их могу пријавити њихове разредне старешине или наставници слањем мејла Europass националном центру попуњавањем регистрационог формулара најкасније до уторка, 24. септембра до 16 часова.

 

Понедељак, 30. септембар

Презентација: Еразмус Мундус заједнички мастер програми

Презентација је намењена свим актуелним и свршеним студентима, који желе да се информишу о могућности за конкурисање за упис на целокупне стипендиране мастер студије на неком од Еразмус Мундус заједничких мастер програма у академској 2020/2021. години.

На догађају ће између осталог бити речи о каталогу доступних мастер програма, условима и начину пријаве, најчешће траженој документацији, као и обухвату стипендија.

Презентација се одржава у понедељак, 30. септембра у 17 часова у просторијама Информативног центра Фондације Темпус (Теразије 39/I, Београд).

За пријаву учешћа потребно је попунити кратак пријавни формулар најкасније до 30. септембра у подне.

Сталне активности током септембра

Индивидуалне консултације за ученике средњих школа: Шта да радим после матуре?

Фондација Темпус – Euroguidance центар организује за матуранте индивидуалне консултације – разговоре са психологом/саветником, као још један начин подршке приликом доношења одлуке на питање: „Шта да радим после матуре?“. Током месеца септембра консултације се одржавају сваког четвртка (5, 12, 19. и 26. септембар) у периоду од 14 до 17 часова у просторијама Инфо центра Фондације Темпус (Теразије 39, I спрат, Београд). За ученике који нису из Београда, разговори се одвијају путем Скајпа.

За пријаву на индивидуалне консултације је потребно попунити кратак регистрациони формулар.

 

Facebook live chat

Сви они који нису у могућности да посете Информативни центар Фондације Темпус и из прве руке добију жељене информације, поред мејла и телефона, на располагању имају и могућност директног информисања путем друштвене мреже Facebook, коришћењем chat опције.

Сваке среде од 16-17 часова и сваког петка од 12-13 часова, представници Фондације Темпус су на располагању за питања путем live chat комуникације на друштвеној мрежи Facebook.

За све додатне информације можете посетити Информативни центар Фондације Темпус сваког радног дана од 10 до 18 часова на адреси Теразије 39/I, Београд, као и контактирати путем телефона 011 33 42 430 (опција 1) или путем мејла info@tempus.ac.rs.